Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

KALDIRIM VE YOLLARDA BUBİ TUZAKLARI...

İlçedeki kaldırımlar ile plansız ve programsız kazılan yolların konumu insanlar ve araçlar için tehlike arz ediyor.

 

  • Kaldırımlardaki bazı bordur taşlarının oynak olması,
  • Kuruduğu için kesilen ağaç köklerinin sökülmemesi,
  • ASKİ’nin sokak ve caddelere koyduğu rögar ve kanalizasyon kapak ve ızgaraların köstebek yuvası gibi yollarda sırıtması,
  • Türk Telekom, Türkcell, Vodafone gibi iletişim şirketleri tarafından yolların plansız ve programsız kazılması, üzerlerinin asfalt yama yapılmadan günlerce bekletilmesi veya bazılarında da zamanla ot bitmesi ve bubi tuzağına dönüşmesi,
  • İnşaatlara özellikle elektrik ve içme suyu almak için asfalt serimi yapılan yolların kazılması,
  • Yollarda patlayan su şebekelerinin tamiri için yolun kazılması ve tamir edilmeden günlerce bekletilmesi,
  • İnşaat yapımında alt yapı hizmetleri için yolların birkaç yerden kazılması,
  • Ağır tonajlı araçları yüzünden yolun çökmesi vatandaşlar ve araçlar için tehlike arz ediyor...

 

Bazen kaldırıma bastığınızda önce “culuk” diye bir ses çıkar, yüzünde ıslaklık hissedersin ama yağmur yağmamaktadır. Ayağını kaldırdığında asıl suçlu ortaya çıkar: Altı su dolu kaldırım taşı. Fark etmek gibi bir şansın yok, çünkü bubi tuzağından farkı yok.

Yağmurlu havalarda zaman zaman bende bu bubi tuzağına basarım, bazen üstüm başım çamur olur. Eminim sizin de başınıza gelmiştir çünkü kaldırım taşının altında su birikmesi de bir Çubuk klasiği.

 

Çoğu zaman da kaldırımda yürürken rögar kapakları ve ızgaraları gideri olmadığı için yanınızdan geçen bir aracın üzerinize su fışkırttığın görürsünüz yarı belinize kadar sular içinde kalırsız. Araç basar gider. Siz de bakakalır, kaderinize razı olursunuz.  .

 

Gelişmiş Avrupa ülkelerini ülkemizle karşılaştırmak saçmalık; orada ayakkabınıza çamur bile bulaşmaz. Ayakkabıyı alırsınız, eskiyince atarsınız. Çoğu yerde lostra (ayakkabı boyama yeri) bile bulamazsınız.

 

Pencereden yağmur yağdığını görmeseniz. Dışarı çıktığınızda birisi size “bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı” dese inanmazsınız. Çünkü elin yabancısı alt yapısını ona göre yapmış ve bir defa yapmış...

 

Plansız ve programsız çalışmalar sonucu meydana gelen çukurların etrafına uyarıcı bir levha ya da güvenlik şeridinin konulmasını ifade eden duyarlı vatandaşlar bile var. Ama bunu hangi zihniyet düşünecek. Ya da bu çukurlar öylesine çok ki hangi birine uyarı levhası ve güvenlik şeridi çekeceksiniz? Yetkili ve görevlilerin bunu görmesi için sahaya inmesi gerekir

 

Vatandaşlar, Yolda yürürken takılıp düşüyoruz. Çocuklar bisiklet sürerken düşüyor. İlgilenen yok. Aylardan beridir o çukurlar ne kapatıldı, ne de güvenlik şeridi çekildi. Umarız en kısa zamanda bu çukurlar ilgililerce kapatılır. Çukur bubi tuzağı gibi her gün birilerinin canını yakıyor ifadelerini kullanarak tepkisini dile getiriyor.

 

Bazen demir ızgaraların uçlarına çarparak araçların lastiği kesiliyor veya yarılıyor. Bu da maddi zarara sebep oluyor.

 

Ağaç köklerinin adeta bubi tuzağını andırdığını kaydeden vatandaşlar, can kaybı yaşanmadan ağaç köklerinin kaldırımdan tamamen alınmasını istiyor.

 

Ağaç köklerinin kaldırılması için yetkilileri ikaz yapmalarına rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten vatandaşlar, Kaldırımda kuruyan bazı ağaçlar kesildi.

 

Ancak kesilen bu ağaçların kökleri ise kaldırılmadı ve mevcut bölgede bırakıldı. Bu ağaç kökleri vatandaşlar için adeta bir tuzak görevinde bulunuyor.

 

Fark etmeden bu ağaç köklerine çarpan vatandaşlarımız düşüp yaralanabilir. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu köklerin kaldırımdan alınmasını istiyoruz.

 

Yetkililerin konuya duyarlı olmasını ve kısa zamanda bu ağaç köklerini kaldırımdan almaları gerekir.

 

Ama dinleyen kim?

DÜŞÜK ROGARLAR SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI...

 

Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarda bulunan seviyesi düşük rögar kapakları ve çukurlar, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarda bulunan seviyesi düşük rögar kapakları ve çukurlar, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Bozulan yollarda oluşan derin çukur ve engebelerden kaçmak için aniden direksiyonu kıran sürücüler, kaza yapma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Asfalt seviyesinden ‘Köstebek Yuvası’nı andıran yolda araç sürüşünün güvensizleşmesinin başında şehrin bulvar ve caddeleri üzerindeki rögar kapaklarının yenilenen asfaltın aşağısında kalması ve asfalt kodlarına getirilmemesi geliyor.

 

Başta toplu taşıma araçlarını kullanan şoförler olmak üzere sürücüler, rögar çukurlarına düşmemek için büyük çaba harcıyor. Çukur ve engebeler, yol kusurlarından sayılmasına karşın neden olduğu trafik kazalarında en büyük zararı ise sürücüler veya yayalar görüyor.

Yol kaplama seviyesinden yüksek veya alçak kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patladığı, jantlarının hasar gördüğü, ön düzen ve süspansiyon sistemlerinin bozulduğu, sürücülerin direksiyon hâkimiyetinin kaybetmesine neden olduğunu ifade eden sürücüler, Rögar kapakları yüzünden araçlar kontrolden çıkmakta, trafik kazalar yaşanabilmektedir.

Rögar çukurları ve engebeler, kazalara neden olan kesin yol kusurları kapsamında kabul edilmektedir. Demekte...

Araçlara en çok zarar veren yol kusurlarının başında rögar çukurları geldiğini ifade eden eski bir oda başkanı tanıdığım konuyla ilgili olarak, Yüksek veya alçak kottaki rögar kapakları, sürücüler için büyük masraflar açmaktadır.

 Hasar gören araçların ömürleri kısalmakta, bu da hem ülke ekonomisine hem de araç sahiplerine değer kaybettirmektedir. O yüzden bunların yol kaplaması seviyesinde olması sorumlu kuruluşların özen göstermeleri gerekmektedir. açıklamasında bulundu.

İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ivedi olarak ilçe bazında bir çalışma yapması ve konuyla ilgili olarak acilen yeni önlemler alması gerekir.

Ayrıca rögar kapakları sebebiyle kaza yapan sürücüler, yasal haklarını arayabilir...

 

YOLLARDAKİ SARI TIRTIKLI VE PLASTİK ŞERİTLER...

 

İnsanların çoğu her gün defalarca yürüdükleri kaldırımlardaki sarı şeritleri umursamazlar ya da ne işe yaradıkları hakkında bir fikir sahibi değillerdir. Birçok insan için bu plastik sarı şeritler ne yazık ki süs olmaktan başka bir çağrışım uyandırmamaktadır.

 

Çoğu zaman insanlarda farkındalık uyandıramayan plastik sarı şeritler engelli insanlarımızın kalabalık ve trafik karmaşası içindeki şehir yaşamlarını biraz olsun kolaylaştırmak için kaldırımlarda kendilerine yer bulurlar.

 

Belediyeler tarafından kaldırımlara yapılan plastik sarı şeritler engelli vatandaşlarımıza gitmek istedikleri yerlere güvenli bir şekilde ulaşmaları için oldukça yarar sağlamaktadır.

 

Ülkemizde, plastik sarı şeritler çok fazla yaygın değiller fakat bu durum günden güne düzelmektedir. Bu sarı şeritlerin yaygınlaşmasına özellikle  başkent  Ankara öncülük ederken İstanbul ikinci sırayı almaktadır. 

 

Gözleri görmeyen engelli insanların yollarda yönlerini bulmalarını kolaylaştıran  plastik sarı şeritler   tırtırlı bir şekilde yapılır  böylece engelli vatandaş elindeki baston yardımı ile plastik sarı şeritlerin tırtırlı kısımlarını fark ederek yönünü başka bir insanın yardımına ihtiyaç duymadan bulabilir.

 

Bu şeritler yapılırken önlerinde ağaç, direk, elektrik trafosu gibi engellerin bulunmamasına dikkat edilmelidir çünkü engelliler için yapılan yola engeller koymak oldukça  acımasızca bir hareket olur.

 

Fakat bazı yerleşim yerlerinde tuhaf şekilde plastik sarı şeritlerin istikamet yönünde ağaç, direk, trafo gibi engelleri görmekteyiz. Bu aksaklıklara rağmen ülkemizde engelli insanları düşünerek yapılan plastik sarı şeritler büyük bir önem teşkil eder

 

İlçemiz de son dönemlerde lüks apartmanlar, AVM'ler yapılmaya başlandı ama kaldırımlar yine berbat. Kaldırımları tekrar uzun uzun anlatmaya gerek yok. Siz okuyucular biliyorsunuz.

 

Kaldırımda bulunan ağaç kökleri, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Görme engelliler için yapılan plastik sarı çizgilerin çoğu kalkmış ve rastgele yerlere atılmış durumda. Bu sarı şeritlerin çoğu kaygan olduğu için yağmur ve kar yağdığında insanlar kayıp düşüyorlar. Bunların tırtıklı taşlardan yapılması gerekir. Tabii ki eksik olanların da tamamlanması lazım.

 

Kaldırım mesafesinin üzerinde yer alan ağaç köklerine takılarak kazalarla karşı karşıya kalan vatandaşlar, yetkilileri bizim aracılığımızla göreve davet ediyor. Bizde bu sütunlarda yer veriyoruz.

 

Ama bizi de dinleyen yok. Herkes bildiğini okuyor. Yırtılan vatandaşın yakası...

 

Vatandaşın sesine kulak vermeyen yönetici ve siyasiler görev süreleri dolduğunda yani 5 yıl sonra tekrar aday gösterilmediklerinde o zaman da iş işten geçmiş oluyor...

 

Konuyla ilgili örnekler ilçemizde oldukça fazla. Çünkü ilçe yöneticileri ve siyasiler genel olarak vatandaşın sesine değil, kendilerine yakın olanların fikirlerine rağbet etmişlerdir...

 

Böyle olduğu için de İlçemizde şimdiye kadar üst üste seçilen siyasetçi ve yönetici pek olmamıştır. Bu gidişle de olmayacak gibi...

 

BOZUK RÖGAR KAPAKLARI TEHLİKE ARZEDİYOR...

 

İlçemiz cadde ve sokaklarında bilinçsiz yapılan rögar kapakları, trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Yollara gelişigüzel yerleştirilen rögar kapakları sebebiyle zaman zaman ufak tefek maddi hasara neden olan trafik kazaları oluyor. Önlem alınmazsa Allah esirgesin ileride can kaybı da olabilir...   

 

Ankara Bulvarı i üzerinde yerinden oynamış rögar kapakları var. Üzerinden araç geçtiğinde korkunç ses çıkıyor. Allah esirgesin bir de kapağın çıkıp savrulduğunu düşünün...

Yine Çubuk Şehir Stadı’nın İmam Hatip Caddesi’nde rögar kapakları yol seviyesinden yüksekte veya alçakta...

Cumhuriyet Mahallesi’nde; Başak Sokak ile Mesaj Sokağın kesiştiği yön tabelasının önündeki yolda bulunan çukur, uzun zamandan beridir tehlike arz ediyor. Çevre sakinleri, buradan yürüyenlerin birçoğunun bu çukura takılıp düştüğünü ve hatta ayağını burktuğunu söylüyor.

 

Keza Cumhuriyet Mahallesi Çardak sokaktaki rögar, Başak Sokak’taki Telekom kapakları ile bazı sokaklardaki kanalizasyon kapakları oynak, kot üzerinde veya altında kalıyor. Buralara her an bir araç düşebilir ve aracın lastiği yarılabilir veya patlayabilir...  

Örnekleri çoğaltmak mümkün... Sizlerin de oturduğu sokaklarda bunlara benzer manzaralara rastlıyorsunuzdur.

Kapaklar üzerinden her araç geçişinde ses yapıyor. Çevrede oturanlar, “Bu kapak yüzünden uyku uyuyamaz olduk. Sıkıştırsınlar da rahatlayalım” diyorlar.

 Kazalar sonucunda, araçta maddi hasar meydana gelebiliyor.

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olmasının sürücülere büyük masraflar açabiliyor. Yeni kazalara sebep olmaması için rögar kapakları, yol kaplama seviyesine yükseltilmelidir.

Ana arterlerindeki düzensiz rögar kapakları sürücüleri endişelendiriyor. Rögar kapaklarının kazaya sebep olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerden konuya el atmalarını bekliyorlar.

Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarda bulunan seviyesi düşük rögar kapakları ve çukurlar, sürücülerin korkulu rüyası haline gelmeye başladı.

Seviyesi düşük rögar kapaklarından  kaçmak için aniden direksiyonu kıran sürücüler, kaza yapma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

İlçenin en İşlek caddelerinde özellikle Ankara Bulvarı üzerinde özellikle Hastane’den sonra başlayan yolda sürücüler aşırı sürat yüzünden büyük tehlikeler atlatıyor.

Asfalt seviyesinden düşük kalan ve köstebek yuvasını andıran rögar çukurları ile araç sürüşünün güvensizleşmesinin başında kentin bulvar ve caddeleri üzerindeki rögar kapaklarının yenilenen asfaltın aşağısında veya yükseğinde kalması ve asfalt kodlarına getirilmemesi geliyor.

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olmaması seyahat konforunu bozan bir lüks değildir.

Rögar çukurları araç sürücüleri ile beraber hem yolcuları hem de tüm yaya vatandaşlarımızı tehlikeye sokan bir durumdur. Yol kaplama seviyesinden alçak kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patladığı, jantlarının hasar gördüğü, ön düzen ve süspansiyon sistemlerinin bozulduğu, sürücülerin direksiyon hâkimiyetinin kaybetmesine neden olduğu herkesçe bilinmektedir. Rögar kapakları yüzünden araçlar kontrolden çıkmakta, trafik kazaları yaşanabilmektedir.

Rögar çukurları ve engebeler, kazalara neden olan kesin yol kusurları kapsamında kabul edilmektedir. Rögar kapakları sebebiyle kaza yapan sürücüler, hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulanması için haklarını aramalıdır..

İlçedeki araçlara en çok zarar veren yol kusurlarının başında rögar çukurları geliyor. Yüksek veya alçak kottaki rögar kapakları, sürücüler için büyük masraflar açmaktadır. Hasar gören araçların ömürleri kısalmakta, bu da hem ülke ekonomisine hem de araç sahiplerine değer kaybettirmektedir. O yüzden bunların yol kaplaması seviyesinde olması için sorumlu kuruluşların özen göstermeleri gerekmektedir.

 Düzensiz rögar kapakları nedeniyle birkaç kez otomobilinin lastiklerini yenilemek zorunda kalan vatandaşlarımız konuyla ilgili bir çalışmanın olması beklentisi içersindedirler. Vatandaşlarımızca rögar kapaklarının asfalt koduna getirilmesi konusunda yetkililerin de artık rahatsız olması gerekliliği beklentisi oluşmaktadır. 

Bir rögar kapağı yüzünden mal ve can kayıpları oluşmadan bir çözüm bulunması beklentisi içerisindedirler. Ayrıca, rögar kapaklarının kuralına uygun yapılmaması nedeniyle hem gürültü kirliliği devam ediyor, hem de trafik güvenliği için tehdit olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmiş şehirlerde atık su tesisatlarının galeri içinde yer alındığı, bunun arıza anında yolların tekrar kazılmasına engel olması ve rögar kapaklarının gelişigüzel yer almaması açısından önemli olduğu aşikârdır.

Yapım hatalarından dolayı yollarımızı köstebek yuvası haline getiren rögar kapakları, bir galeri sistemi düşünülerek yapılmış olsaydı, bu tür aksaklıklar olmayacaktı. Yenilenen asfaltlarımız ile tabii ki galeri sistemine geçilmesi bugünden yarına halledilebilecek bir konu değildir.

 Ancak yapımına yeni başlanacak yollarda bu yönteme başvurulması zaman içinde soruna çözüm olacaktır.

Altyapı kurumları altyapılarında belli bir kurala bağlı kalmaksızın kurumlarına en kolay gelen yerden, hatta yolların ortasından  rögar geçirmeye devam ettikleri sürece, rögarlarını yapım şartlarına uygun yapmadıkları ve rögar kapaklarını asfalt üst kotuna sıfırlayamadıkları sürece, ilçede yeni yapılmış yollar Türkiye’deki kentler içerisinde en kötü yollar olmaya devam edecektir.

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olmaması seyahat konforunu bozan ve araç yönetimini tehlikeye sokan bir durum. Yol kaplama seviyesinden aşağı ve yukarı kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patlıyor, jantlar hasar görüyor, ön sistem ve süspansiyon sistemleri bozuluyor.

Rögar kapaklarının, yollarda bilinçsiz yapılması bu gerekçelerden dolayı kazalara sebep olurken, araçlarda da maddi hasara neden oluyor.

İlçenin cadde ve sokaklarındaki rögar kapakları kontrol edilerek bozuk olanların tamir edilmesi gerekir. Yoksa telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir...

ARAÇ SAHİPLERİ MAĞDUR OLUYOR...

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olmasının sürücülere büyük masraflar açabiliyor. Bu kapakların bilinçsizce yapılmasından dolay hasar gören araçların ekonomik ömürlerinden çok değer kayıpları olmaktadır.

Hasar gören araçların ikinci el fiyatları düşmektedir. Bu da hiç hasarı olmayan ama sırf rögar kapağı yüzünden aracı zarar gören vatandaşımızı mağdur etmektedir.

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olması için yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşların bu duruma özen göstermeleri gerekmektedir. Kamuoyunun bu konuda baskı grupları oluşturarak ilgilileri ve yetkilileri zorlamalıdır.

Rögar kapaklarına bağlı olarak kaza yapan kişiler hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulaması için haklarını aramalıdır" diye konuştu.

Telefon hatlarının geçtiği kapakların bir kenarı boşlukta...

Cumhuriyet Mahallesi Başak Sokak da Türk Telekom’a ait hatlarının geçtiği kapak ile yine aynı sokakta ASKİ’ye ait bir kanalizasyon kapağının boşlukta durduğu vatandaşların buradan geçerken takıldığı gözlenirken, burada oturan veya geçen vatandaşlar bunun düzeltilmesini istiyorlar.

Bir vatandaş da, “Yetkililer buralardan geçerken hiç mi görmüyorlar. Yağmur yağdığı zaman buralar su doluyor, bir an önce yapılmasını ve yetkililerin bu durumu görmesi gerekir. Buradaki bir kapak Telekom’a ait, yolların yapılması belediyeye ait. Her iki kurumda görevini yerine getirmeli.” dedi.

 Cumhuriyet Mahallesi Sağlık Sokak ile Zekai Gökşin Sokağın birleştiği yerdeki rögar kapağı kırık ve oynak. Yağmur yağdığında rögar kapağını fark etmeyen sürücüler araçlarının altını vurmakta..

Yine Cumhuriyet Mahallesi Sancaktar (2) Sokak ile Zekai Gökşin Sokağın birleştiği yerdeki ASKİ’ye ait kapağın bir kenarı da boşlukta...


Bu yoldan geçen bir vatandaş da, ‘Buralardan geçerken rahatsız oluyoruz. Ayağımız takıldığı anda sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililer ile belediye bu sıkıntıyı ortadan kaldırsın” dedi.


Ve yine Başak Sokak ile Çeri Sokağın kesiştiği yolun karşısındaki ızgaranın kenarı boşlukta...

Örnekleri çoğaltmak mümkün...

AVRUPA BU KONUDA ÇOK HASSAS..

Yurt dışında rögar kapakları konusunda çok hassas davranılıyor.

Avrupa ülkelerinde rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde tutulmasına büyük özen gösterilmektedir. Nadiren gayri nizami rögar kapaklarına rastlanılmaktadır.

Rögar kapaklarının yol kaplaması üzerinde olması kabul edilebilir bir durumdur. Yeter ki nizami olsun. Rögar kapakları nizami değilse, araçlara verdiği zararlar ve trafik kazaları nedeniyle ekonomiye zarar vermektedir.

BAZI YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ...

İlçe de bazı cadde ve sokaklar köstebek yuvasına dönüşmüş durumda.. Vatandaşlar yolların yapılmamasına tepki gösteriyorlar.

 

Bakımsızlıktan delik-deşik içindeki cadde ve sokaklarda, son yağışlardan sonra ise çukurlar daha artarak araç sahiplerini güç durumda bırakabilir...


Bozuk yollara araç sahiplerinin tepkisi ise daha fazla oluyor. Araç sahipleri, şehir içi yollarının çok bozuk olması nedeniyle, tamir parası vermekten bıktıklarını belirterek bozuk yolların bir an önce bakımının yapılmasını istiyorlar.

 

Kapaklar üzerinden her araç geçişinde ses yapıyor. Çevrede oturanlar, “Bu kapak yüzünden uyku uyuyamaz olduk. Sıkıştırsınlar da rahatlayalım” diyorlar.

 Kazalar sonucunda, araçta maddi hasar meydana gelebiliyor.

 

Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olmasının sürücülere büyük masraflar açabiliyor. Yeni kazalara sebep olmaması için rögar kapakları, yol kaplama seviyesine yükseltilmelidir.

 

Ana arterlerindeki düzensiz rögar kapakları sürücüleri endişelendiriyor. Rögar kapaklarının kazaya sebep olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerden konuya el atmalarını bekliyorlar.

 

Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarda bulunan seviyesi düşük rögar kapakları ve çukurlar, sürücülerin korkulu rüyası haline gelmeye başladı.

 

Seviyesi düşük rögar kapaklarından  kaçmak için aniden direksiyonu kıran sürücüler, kaza yapma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

 

İlçenin en İşlek caddelerinde özellikle Ankara Bulvarı üzerinde özellikle Hastane’den sonra başlayan yolda sürücüler aşırı sürat yüzünden büyük tehlikeler atlatıyor. Asfalt seviyesinden düşük kalan ve köstebek yuvasını andıran rögar çukurları ile araç sürüşünün güvensizleşmesinin başında kentin bulvar ve caddeleri üzerindeki rögar kapaklarının yenilenen asfaltın aşağısında veya yükseğinde kalması ve asfalt kodlarına getirilmemesi geliyor.

 

Belediye yetkilileri yollardaki rögar kapakları ile ızgaraları arada bir kontrol etse kıyamet mi kopar? Hani “Esenlik Şehri” idik?

Vatandaşın haklı dilek, istek ve şikâyetlerini bile “hazımsızlık” olarak algılayan ve yapıcı eleştirilere bile tahammül edemeyen yönetici ve siyasilerin çoğunlukta olduğu bir yerleşim yerinde vatandaşların hangi asli sorunu çözülür?

 

Bu yüzden ilçe Allah’a emanet?

 

Ve bu yüzden hep gelen gideni aratıyor.

 

Bazı vatandaşlarımızın da deyimiyle “İlçenin bu makûs talihini değiştirecek bir siyasi maalesef henüz ortaya çıkmamıştır...”

 

“Her şeye rağmen ben yinede insanlık görevi mi yapayım. Etkilileri ve yetkilileri aydınlatayım” dedim.

Atalarımız ne demiş, “Herkes kendine yakışanı yapar.”

dsc00002-vert1.jpgdsc00047-vert2.jpgdsc00275-vert3.jpg

 

Bu yazı toplam 5385 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum