Müderris H.Ahmet Efendi Camii Açıldı

Müderris H.Ahmet Efendi Camii Açıldı

Çubuk Kuruçay Köyünde inşa edilen Müderris Hacı Ahmet Efendi Camii, törenle ibadete açıldı.

Çubuk Kuruçay Köyünde yapımı gerçekleşen Müderris Hacı Ahmet Efendi Camiinin açılış törenine Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Ankara Milletvekili Adayı Cevdet Erdöl, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, MHP İlçe Başkanı Recep Öz, BBP Partisi İlçe Başkanı Mahmut Yazıcı, Sadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Girişim Entegre Et A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, Çubuk Dernekler Federasyonu ve Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Taş, sivil toplum kuruluşu üyeleri, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, köy imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, camiinin göz kamaştıran bir mabet olduğunu söyleyerek, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.  İlçe için örnek bir mabet olduğunu vurgulayan Şahin, ’’Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Bunlar bizi tarihte bir noktaya getiren ve yüksek noktaya oturtan, birlikte yaşamamızı sağlayan değerlerdir. Bunlar sevgi, hoş görü, birlikte yaşamak ve yardım severliktir. Bu bizi biz yapan değerler, bu kaynaklar tarihte birçok insan yetişmesine sebep olmuştur. Bunlar Mevlana, Yunus, Hacı Bektaşı Veli, Fatihler, Yavuzlar hep bir kaynaktan beslenmiş ve bu insanlar sadece ülkemizde değil dünyada bütün insanlığa mesaj veren insanlar olmuştur. Gelecekte ve içerisinde yaşadığımız yüz yılda eğer tekrar dünyada söz sahibi olmamızı istiyorsak, bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekmektedir. Birbirimizi çok sevmemiz, hoş görülü olmamız, herkesi kardeş bilmemiz ve çok çalışmamız sayesinde özlediğimiz tabloya kavuşmuş olacağız’’ dedi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’de, Kuruçay Köyünde bu güne kadar hep örneklerin yapıldığını hatırlattı. Köylünün cami yaptırmak için varları, yokları ile çaba sarf ettiklerini çok iyi gördüklerini söyleyen Başkan Özden, birlik ve beraberlikle nelerin yapıla bileceğinin örneğinin bu gün açılan camii olduğunu vurguladı. İlçede yaşanan birlik ve beraberlikten de söz eden Başkan Özden, açılışta yaşanan tablonun bunu çok iyi gösterdiğini ifade ederek,’’Bu caminin yapımında emeği gecen işçisinden, mimarına, bu caminin yapılmasına öncelik eden Dernek Başkanımız Sayın Recep Taş’a, Muhtarımız Sayın Mükremin Öztük’e, ekiplerine ve tüm yardımsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim’’ diye konuştu

Dernek Başkanı Recep Taş ise konuşmasında cami temelinin 2009 yılında atıldığını ve 2 yılda caminin tamamlandığını söyledi. Köylülerinin maddi ve manevi olarak büyük destek olduklarını kaydeden Taş, kendilerinin yardım istemeye gitmeden vatandaşların kendiliğinden gelerek yardım ettiğini anlattı. Köy halkının kolunda bileziklerini, parmağındaki yüzüklerini, hiç parası olmayanlarında kefen parası olarak sakladıkları paralara kadar getirerek camiyi tamamladıklarını hatırlatan Taş, Camiye 750 milyon masraf edildiğini kaydetti.

Daha sonra konuşan Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Ankara Milletvekili Adayı Cevdet Erdöl, bu ilim ve irfan yuvaların artmasını diledi. Taş üstüne taş koyana ve kim hizmet ettiyse Allah onlara karşılığını vermesini dileyen Erdöl,  köylü tarafından hazırlanan plaketi hizmetlerinden dolayı Dernek Başkanı Recep Taş’a takdim etti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından yapılan dualar eşliğinde açılış kurdelesi Ankara Milletvekili adayı Cevdet Erdöl, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve dernek yönetimi beraber kesti. Açılışı yapılan camide ilk namazın kılınmasının ardından misafirlere çeşitli ikramda bulunuldu.

-CAMİNİN ÖZELLİKLERİ

Kuruçay Köyünün merkezinde yer alan ve 400 metrekarelik bir alana inşa edilen Müderris Hacı Ahmet Efendi Camii 3 kattan oluşuyor. Caminin içerisi, 1500 kişilik bir cemaat alabilecek kapasitede yapıldı. Bu güne kadar 750 milyon harcanan camii yaklaşık 2 yılda tamamlandı. Dekorasyonunda mermer, bronz-ahşap gibi malzemeler kullanılarak, sade, modern ve estetik bir ibadethane olarak tasarlandı. Osmanlı sitili 1’i büyük 15 kubbe ve 2 tane minaresi olan caminin mihrap ve minber dokusu Selçuklu mimarisinden alındı. İçerde yaprak motifleriyle hat sanatı da çalışıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum