Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne ‘Tasarruf’ Engeli

Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne ‘Tasarruf’ Engeli

Çubuk Belediyesi, bu yıl 17.’si düzenlenmesi planlanan Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’nin, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, festivalin yöresel değerlerin ekonomiye katkısını artırmak ve ilçeye ziyaretçi çekmek amacıyla yıllardır düzenlendiği vurgulanırken genel ekonomik tedbirler kapsamında bu yıl festivalin yapılmamasına karar verildiği belirtildi.

Çubuk geçtiğimiz yıl 1 milyon ziyaretçi ağırladı

16 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen festival, geçtiğimiz yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçiyi ağırlayarak ilçe ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Festival boyunca gerçekleşen etkinlikler, konserler ve tanıtım çalışmaları, hem Çubuk ilçesinin tanıtımına hem de yerel üreticilerin desteklenmesine olanak sağladı.

Çubuk Belediyesi’nden yapılan açıklamada, festivalin gerçekleşmesi için gerekli olan sanatçıların getirilmesi, tanıtım faaliyetleri, ikram ve lojistik gibi çeşitli giderlerin göz önünde bulundurulduğu ve ülke genelinde alınan ekonomik tedbirlere en iyi şekilde destek olunmasının amaçlandığı ifade edildi.

Belediyenin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortaya çıkış gayesi yöresel değerlerimizin ekonomiye katkısını artırmak ve ilçeye ziyareti çekmek olan festivalimizi, her yıl üstüne yeni şeyler ekleyerek gerçekleştiriyoruz. En son geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık bir milyon ziyaretçi katılmıştı. Elbette bu kadar ziyaretçinin gelebilmesi için sanatçılardan, tanıtım maliyetlerine, ikram giderlerinden lojistik maliyetlere kadar birçok gider oluşmaktadır.

Bilindiği üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri uygulanmasına başlandı. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve festival komitemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda alınan genel ekonomik tedbirlere yerelde de en iyi şekilde destek olmak amacıyla bu yıl festivalimizi erteleme kararı aldık. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çıtayı artırarak en iyi şekilde festivalimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bunun için de şimdiden önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz festivalimizin hazırlıklarına başlıyoruz. Halkımızın bizlere emanet ettiği yetkiyi en iyi şekilde ve yerinde kullanmak adına, alınan bu kararı hemşehrilerimizin mazur görmesini bekliyoruz.”

https://www.ufukgazetesi.net/cubuk-festivaline-tasarruf-engeli.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.