Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?

Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?

Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?

Belediyenin kaynaklarının kullanımı elbette toplumun ihtiyaçlarına ve önceliklerine bağlı olarak değişir. Sizce eğlence ve yatırım arasında bir karar vermek gerektiğinde öncelik ne olmalıdır? 
Her iki seçeneğin de bazı avantajları ve dezavantajlar vardır. Toplumun bazı kesimi eğlence olmalı derken bazı kesimi de önceliğimiz yatırım olmalıdır diyor.   
Eğlence düzenlemek özellikle sosyal anlamda vatandaşları bir araya getirirken, moralini yükseltebilir. Kısa süreliğine de olsa turist çekebilir ve bu da yerel ekonomiyi kısa sürede olsa canlandırır. Ancak eğlence organizasyonları bütçe ve personel kaynaklarını tüketebilir. Planlı ve programlı yapılmadığı sürece eğlence etkinlikleri genellikle kısa vadeli faydalar sağlar ve uzun vadeli değer yaratma potansiyeli daha düşüktür.
Yatırım yapmak ise uzun vadeli fayda sağlar. Özellikle eğitim, enerji, alt yapı, sosyal ve ekonomik alanlar gibi konularda yapılan yatırımlar uzun vadede topluma büyük yarar sağlar. Stratejik yatırımlardan örneğin, iş yaratma projeleri, eğitim ve teknolojik altyapı alanlarında yapılan yatırımlar yerel ekonomiyi canlandırabilir ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyebilir. İyi tasarlanmış yatırımlar ilçe halkın yaşam kalitesini artırabilir. Elbette büyük ölçekli yatırımlar büyük kuruluş bütçeleri gerektirebilir. Altyapı ve benzeri projeler genellikle uzun zaman alır ve etkileri hemen görülmeyebilir.
Bir belediyenin karar verirken dikkat etmesi gereken bazı faktörler vardır. İlçe halkın ihtiyaçlarına ve önceliklerine dikkat etmek bunlardan biridir. Elbette bunları yaparken de mevcut finansal kaynakları en verimli bir şekilde kullanmak. 
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, festivalin bu yıl ertelendiğini açıkladıktan sonra bazı çevreler bu konuda veryans etmeye başladı. 
Bu kararları alırken belediye başkanın uzun bir istişare ve kamuoyu araştırması yaptıktan sonra aldığını az çok biliyoruz. Bu aşamada bilmelerine rağmen yapılması yönünde açıklama yada tavsiye de bulunmayanlar ne hikmetse açıklama yapıldıktan sonra, biranda açıklama yapmaya başladılar.
Sizce doğrusu ne olmalı? 
Belediye kaynaklarıyla festival mi düzenlemeli? 
Yoksa, 
GES Projesini, yöresel ürünler pazarını veya Angut Gölü Projesini mi yapmalı? 
Taktir sizin…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.