MANSUR YAVAŞ’A  ÇUBUK’TA YOĞUN İLGİ...

MANSUR YAVAŞ’A ÇUBUK’TA YOĞUN İLGİ...

​​​​​​​Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Seçim Koordinasyon Merkezi açtığı Çubuk’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Şuayip YAMAN

Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP’nin Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu ile birlikte İlçemiz Kıbrıs Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. 

 

Atatürk Parkı önündeki Atatürk Caddesi’nde hazırlaanan Seçim Otobüsü üzerinde önce CHP Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı.

 

 Ardından CHP Çubuk Belediyesi Başkan Adayı Can Kaderoğlu yaptığı konuşmada;

 

“Saygıdeğer Çubuklular;

 

1989 Altındağ doğumluyum. Çubuk nüfusuna kayıtlıyım. Evliyim ve İlkokulu Çubuk yavuz selim İlkokulu’nda liseyi Çubuk Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Lisan eğitimimi Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümünde tamamladım. Yüksek lisansımı Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde Siyasal İletişim ve Halkla İlişkiler  alanında tamamladım.

 

2015 yılında Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde İnsan Kaynakları İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine eğitim aldım.

  

2004-2007 lise yıllarında Çubuk’ta lise yıllarında Çubuk’ta Cumhuriyet Halk Partisi Lise Komisyonunu kurarak Gençlik Kolları sorumluluğunu üstlendim. Aynı dönemde Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüm.

 

2012 yılında Çubuk Gençlik Kültür Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptım ve başkanlığına halen devam etmekteyim.

 

Üniversite yıllarında çeşitli öğrenci topluluklarının kuruluşunda yer aldım.

 

 2013 yılında Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun kuruluşunda bulumdum. FKF’nin MYK üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevini üstlendim.

 

Ankara, Çankırı ve Kırıkkale yöre köylerinin oluşturduğu Aydos Dernekler Federasyonu’nun Genel Sekreterliğini ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı  görevini üstlendim.

 

    1. yılları arasında dünya genelinde hizmet veren bir dershanenin yayın

koordinatörlüğünü yaptım.

 

2019 yılı Yerel Seçimlerinde Ankara’nın en genç Belediye Başkan Adayı oldum. Yaklaşık 20 gün sahada çalıştıktan sonra İttifak lehine adaylıktan çekildim.

 

2022 yılında CHP Çubuk İlçe Başkanlığı görevini üstlenerek 2023 yılının sonuna kadar bu görevi ifa ettim.

 

CHP Genel Merkez Yerel Yönetimler Biriminde ülke çapındaki CHP’li 251 Belediyenin koordinasyonunda görev aldım.

 

Angara Gazetesi, Politikyol, Ufuk gazetesi, Genç Gazete, Oda TV, Politus gibi çeşitli yayın organlarında yazılarım yayımlandı.

 

 Aday gösterilmeden önce CHP Genel Merkez Yerel Seçim Koordinasyon Ofisi2nde görev almaktaydım.

 

İlçemizi ortak akılla ve ortak duygularla yönetelim diye desteklerinizi istiyorum.

 

“BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE BÖLÜŞECEĞİZ!”

 

Çubuk’ta üreteceğiz, Ankara’yı Doyuracağız sloganı ile seçim çalışmalarına hız veren CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu projelerini; 

 

A-ÜRETİM VE İSTİHDAM PROJELERİ;

 

*Entegre Kırsal Kalkınma Projesi,

* Vişne ve Mahsulleri Üretim Tesisi,

* Domates ve Mahsulleri Projesi,

* Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisi,

* Süt eve Süt Ürünleri Tesissi,

* Süt Kuzusu Projesi,

* Çubuk Market,

*Halk Kart.

 

B- İLÇEMİZİ TURİZME AÇACAĞIZ! GWLWCWĞİMİZE IŞIK TUTACAĞIZ!

 

  • Doğa Evleri,
  • Bilim Kültür Sanat Spor Köyü,
  • Çengel Kafe,
  • Şeffaf Kafe,
  • Şeffaf Belediyecilik, 
  • Halk Meclisleri gibi ana başlıkları ile açıklayarak detaylı bilgiler verdi.

 

CHP Çubuk Belediye başkan Adayı Can Kaderoğlu, Çubuk Belediye Başkanı olması durumunda ilçede hayırda yarışacağını belirterek "Ben bütün yatırımı insana yapacağım. Ben bütün yatırımı bu memleketin, bu ilçenin insanına yapacağım." Dedi..

 

CHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu’ndan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Seçim Koordinasyon Merkezlerinin açılışının ardından Seçim otobüsü üzerine çıktı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Yavaş uzun süre alkışlandı.

Yavaş, Benim belediyecilik anlayışımda sizlerin parasını proje yapıyoruz diye çöp projelere yatırma yok. Su, kanalizasyon gibi sorunlara el attık. Bankadan kredi çekip deniz kenarında gezmeye benzer çöp projelere para yatırmak. Sizlerin parasını asla boşa harcamadım dedi.

 

Beş yıllık görev süresince tarafsız bir yönetim anlayışı sürdürdüğünü belirten Yavaş, salgın döneminde köy köy dolaştığını ve ihtiyaçları yerinde tespit ettiğini dile getirdi.

En az oy aldığı ilçelerden birinin Çubuk olduğuna işaret eden Yavaş, "Biz kimden nereye çok oy çıktığına bakmadan geldik, buradaki problemleri çözmeye başladık. Benim belediyecilik anlayışıma göre, sizlerden alınan paraları proje yapıyorum diye çöp projelere yatırmak yoktur." dedi.

İnsan ve istihdam odaklı projeler yaptıklarını anlatan Yavaş, Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak Hâlihazırda ben oradan ayrılalı on beş yıl oldu. On beş yıldır oraya 500 bin, 600 bin turist hala gidiyor. Orada bir sürü insan bu işten ekmek kazanıyor. Dolayısıyla hem kültürümüzü koruduk hem de insanlara geçim kaynağı sağladık”. diye konuştu.

Türkiye’de doğal gaz yardımını ilk defa kendisinin başlattığını kaydeden Yavaş, verdikleri sosyal yardımlardan ilçelerdeki tüm esnafın faydalandığını kaydetti.

Yavaş, 32 bininin üzerinde emekliye düzenli destek olduklarını aktararak şöyle devam etti:

"Türkiye'de benden başka yapan yok. Biz bunu söylemeye başlayınca İstanbul'daki aday, 'Ben 2 bin lira vereceğim' dedi. Ankara'daki aday, '5 bin lira vereceğim' dedi. İstanbul'dakine bir şey demiyorum, şu anda aday daha ama Ankara'daki şu anda büyükşehir belediye başkanı, beş tane emekliye verse ya. Yok, 1 Nisan'dan sonra.

1 Nisan'dan sonrası için her şey vaat ediliyor. Belediyenin bütçesini beşe katlayıp, kim ne verirse 5 fazla demeye başladılar. Biz bunu çok gördük zamanında."

İlçe belediye başkanlarının birçoğunun kendisini ziyaret etmediğinden yakınan Mansur Yavaş, "Belediye başkanlarından birçoğu benim odamı görmedi bile. Biz düşman mıyız kardeşim?

Biz hemşeriniziz. Ankara halkının seçtiği belediye başkanıyız. Niye gelmiyorsunuz? Niye talep etmiyorsunuz? Anlaşıldı ki, her şey Çubuk için derler, her şey şu ilçe için derler ama bunlar partilerini ilçelerinden çok seviyorlar, onu söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

Görev yaptığımız yaklaşık 5 yıl zarfında;

İhaleleri açık yaptık.

Web sayfalarında yayınladık. Rozetimizi çıkardık.

 

Pandemiyi fırsat bilip, bayram tatillerini fırsat bilip Çubuk’u köy köy dolaşıp mağduriyetleri tesbit edip sorunları çözdük.

 

25 yıldırı belediye başkanları geldi. Şimdiye kadar Büyükşehirde alt yapı çözülmedi?

 

Biz göreve geldiğimizde Ankara’nın; Asfalt, Kanalizasyon ve su sorunlarına öncelik verdik. Benim çakarlı araçlarım yok. Bir şoför ve bir korumaya gezdim. Birileri gibi uzun konvoylarla gezmedik. Yeşil alanları halka kazandırdık.

 

Bizim için “Sosyal yardımları kesecek, işçileri atacak” dediler. Var mı işten atılan, sosyal yardımları kesilen çıksın söylesin.

 

“Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedik. 150 bin çocuğa süt dağıttık kırtasiye yardımı yaptık.

 

Pandemi döneminde esnafa, taksicilere ve otobüsçülere maddi katkıda bulunduk. Kötü günleri hep birlikte atlattık.

 

Çubuk’ta Aile Yaşam merkezinin inşaatını bitirdik ve sizlerin hizmetine açtık. 78 köyün asbest borusunu değiştirdik.

 

12 mahallenin kanalizasyon sorununu çözdük.

 

Önümüzdeki günlerde 60 dönüm araziyi gençlerin spor yapmasıiçin ayırdık.

 

Ulaşımla ilgili sorunları en kısa zamanda çözeceğiz.

 

Nerede eksik varsa oraya gidip çözdük. 25 yıldır oy verdiğiniz insanlar neden sizlere hizmet vermedi?

 

Kırsal Kalkınma Destekleri verdik.

 

Ulaştırma Bakanlığının Dikmen-Mamak Metro projesini tamamladık.  Yönetemez dekleri Mansur Belediyeler Birliği Başkanı oldu.

 

Emekliler 7 bin 500 lira 10 bin lira maaş alıyor. Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere ‘para yok’’ diyor.   32 bin emekliye yardım ediyoruz.

 

Bizim projelerimizi taklit edip sizlere sunuyorlar.

 

Ankara da 60, 70 yıl sonra bir belediye başkanı seçildi. Ben kimseyi ayırt etmiyorum.

 

Onların başkanları sizleri görmedi. Onlar partilerini ilçelerinden daha çok seviyorlar.

 

Çubuk’a hizmet için İlçe Kaymakamı’na ve Belediye Başkanı’na haber gönderdim. Hiç birinden ‘tık’ çıkmadı.

 

Çubuk’a hizmet verecek, bize yol gösterecek , bize sorunları gösterecek sizlerin başkanı yanımda... Can Başkan...

 

Hizmetleri adaletli bir şekilde dağıttık.Cna başkan ile birlikte Çubuk’a hizmet vereceğiz.

 

8 Nisan 2019 tarihinde görevi devraldık. Bütçeden Esenboğa Metrosuna ayrılan parayı Çay Yolu Metrosunun borcuna ödediler.

 

Para verirlerse Keçiören-Esenboğa havalanı metrosunu Çubuk’a kadar uzatacağız.% 70 oy verdiğiniz kişiler metroyu neden size getirmiyorlar?

 

“SİZLERİN PARASINI ÇÖP PROJELERE YATIRMADIK”

 

Yavaş, “Benim belediyecilik anlayışımda sizlerin parasını proje yapıyoruz diye çöp projelere yatırma yok. Su, kanalizasyon gibi sorunlara el attık. Bankadan kredi çekip deniz kenarında gezmeye benzer çöp projelere para yatırmak. Sizlerin parasını asla boşa harcamadım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

CHP’nin Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu ile birlikte SKM açılışına katılan Yavaş, Çubuklu hemşerilerinin yoğun ilgisi ve alkışlarıyla karşılandı.

YAVAŞ: “ROZETİMİZİ ÇIKARDIK”

2019 seçimi öncesinde hakkında söylenenleri hatırlatan Yavaş, “Geçen seçimden önce de bir 25 yıldır başkasını denemeyince yapamazlar edemezler sözleriyle konuştular. Hâlbuki Beypazarı gibi örneğimiz vardı. Betona ve plastiğe para yatırmadık. Hem kültürümüzü koruduk hem de oradaki insanlar para kazandı” dedi.  

Kimseyi ayırmadan çalıştıklarını söyleyen Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Rozetimizi çıkardık. Nerede ne ihtiyaç var onlarla ilgilendik. Muhtarlarla toplantı yaptıktan sonra pandemiyle birlikte köy köy gezip yerinde tespit ettik sorunları. Hiç bakmadık nereden kaç oy geldi diye bakmadık"

 

Yavaş, “Benim belediyecilik anlayışımda sizlerin parasını proje yapıyoruz diye çöp projelere yatırma yok. Su, kanalizasyon gibi sorunlara el attık. Bankadan kredi çekip deniz kenarında gezmeye benzer çöp projelere para yatırmak. Sizlerin parasını asla boşa harcamadım” dedi

Yavaş, açılışta 2019 seçimi öncesinde hakkında söylenenleri hatırlattı.

 

Yavaş, “Geçen seçimden önce de bir 25 yıldır başkasını denemeyince yapamazlar edemezler sözleriyle konuştular.

 

Hâlbuki Beypazarı gibi örneğimiz vardı. Betona ve plastiğe para yatırmadık. Hem kültürümüzü koruduk hem de oradaki insanlar para kazandı. Rozetimizi çıkardık. Nerede ne ihtiyaç var onlarla ilgilendik.

 

Muhtarlarla toplantı yaptıktan sonra pandemiyle birlikte köy köy gezip sorunları yerinde tespit ettik. Hiç bakmadık nereden kaç oy geldi? diye.

 

Benim belediyecilik anlayışımda sizlerin parasını proje yapıyoruz diye çöp projelere yatırma yok.

 

Su, kanalizasyon gibi sorunlara el attık. Bankadan kredi çekip deniz kenarında gezmeye benzer, çöp projelere para yatırmadık.

 

Sizlerin parasını asla boşa harcamadım. Beş yıl boyunca bizden önceki dönemler kadar kavşak yaptık, asfalt attık.

 

Çok daha fazla yeşil alanları hizmete sunduk. Asıl belediyecilik insanın yanında olmaktır. İnsanın olmadığı hiçbir projeyi hayata geçirmedik" dedi

 

“Gerçek belediyecilik desteğe ihtiyacı olanın yanında olmaktır” 

 

Çubuk’ta hayata geçirilen projeleri anlatan Yavaş, “Bu kardeşinizde vicdan var. Nerede eksik varsa oradayız.

 

25 yıldır oy verdiğiniz insanlar bunları neden yapmadı? Çünkü ‘oy alıyoruz zaten’ diyorlar.

 

Ankara artık mutlu. İnşallah bu değişimi siz de burada sağlayacaksınız. Ne yapalım hükümet zam vermedi diye bu insanları bırakacak mıyız? Biz bunları söylemeye başlayınca rakibimiz biz beş bin vereceğiz demeye başladı. Şimdi neden vermiyorsun? Yok, her şeyi 1 Nisan’dan sonraya bırakıyorlar. Biz et desteği veriyoruz deyince ben de but dağıtıyorum diyor.” 

 

“Bizim projelerimizi taklit edip, belediyeciliği öğreniyorlar” 

 

Yavaş, “Mal varlığımı açıkladım. Şimdi hepsinden bekliyorum. Tüm belediye başkanlarının açıklamasını bekliyorum. Yeter bu kamunun, belediyenin üstüne yük olduğunuz.

 

Diğer ilçe belediye başkanlarının iş birliği yapmadığını söyleyen Yavaş, “Biz düşman mıyız? Bunlar partilerini ilçelerinden daha çok seviyorlar. Çubuk’ a hizmet istiyorsanız benim elimden tutacak bir belediye başkanına yani Can Başkan’a ihtiyacım var.

 

Kimseyi ayırmadık. Seçildik, söz verdiğimiz gibi rozetimizi çıkarıp Ankara'yı ilçe ilçe dolaşıp muhtarlarımızla toplantı yapıp, nerede nereye ihtiyaç var onlarla ilgilendik. 25 yıl benden önce belediye başkanları yönetti. Şimdi o zamandan beri belediye başkanları ancak gele gele seçimden seçime belki de festivale geldi.

 

Bu kardeşiniz muhtarlarla toplantı yaptıktan sonra ayrıca pandemi dönemini fırsat bilip bayram tatilini fırsat bilip köy köy Çubuk'un hemen hemen bütün köylerini dolaştım ve yerinde tespit ettim sorunları.

 

Hiç bakmadım nereden ne kadar oy çıkmış diye. Bir köyde açıktan akan kanalizasyon var ve etrafında çocuklar oynayıp da hasta olma tehlikesi varsa oranın kime oy verdiğinin ne önemi var? Önemli olan oradaki mağduriyeti gidermektir.

 Pandemide gezdim, Çubuk’un birçok yerinde su yoktu. Bayram günü su yoktu tankerleri taşımak zorunda kaldık.

Büyükşehir’ girdikten sonra kaç yıl geçti?

Neden yapılmadı bunlar şimdiye kadar?

 Altyapılar neden yapılmadı? Hiç sormuyor musunuz?

Kimden nereye oy çıktığına bakmadan geldik buradaki problemleri çözmeye başladık. Benim belediyecilik anlayışıma göre sizlerden alınan paraları proje yapıyorum diye çöp projelere yatırmak yok.

Ankara halkının tümünün öncelikle ihtiyaçları nedir? Asfalt, kanalizasyon, su gibi ihtiyaçlardan başlamak üzere hepsine el attık. Bunlar çok daha acil, bunlar çok daha önemli.

Yani bankadan kredi çekip de deniz kenarına gezmeye benzer çöp projeler Ankara halkının gerçek ihtiyaçlarını yapmadan. Ve buraya her gelişinde muhtarların birçoğu köylülerin birçoğu gördü.

Bir şoför bir de yanında bir arkadaş. Çoğu zaman korumasız. Gelirsem de beş yıldır bir minibüs bir şoför bir korumayla geziyorum. Ne konvoy ne çakarlı araç. Sizlerin parasını böyle konvoylarla falan asla harcamadım.

“BAKIN ÇUBUK’TA NELER YAPMIŞIZ”

Bizden önceki dönem başlayan Çubuk Aile Yaşam Merkezi'ni bitirdik.

  • İçinde e-spor ve kreş açtık.
  • 78 mahallede asbestli su borusunu yeniledik.
  • 74 köy ücretsiz internet verdik.
  • Çubuk soğuk hava deposunun ihalesi inşallah 27 Mart'ta bin 400 ton olacak şekilde açıldı. Ve inşallah vişnelerinizi orada saklayıp gelir elde edeceksiniz.
  •  Yine 12 tane mahallelinin kanalizasyon sorunlarını çözdük. 5 mahallede çalışmalar devam ediyor.
  • Akkuzulu ve Karataş'ın da kanalizasyonuna önümüzdeki hafta başlanıyor.
  •  Yine Çubuk'ta 60 dönümlük bir alanımızı da inşallah gençlerimiz ne isterse onların istediği şekilde spor alanlarını yapacağız.

Çubuk bizim en ay o en az oy aldığımız yerlerden birisiydi değil mi? Eski sistem olsa ne derlerdi? 'Çubuk'tan bize oy çıkmıyor, boş verin orayı nasıl olsa vermiyor' derlerdi değil mi?

Bu kardeşiniz de vicdan var. Nerede eksik varsa biz oradayız. 460 bin ton asfalt sattık. Şimdi sormayacak mısınız siz? 25 yıldır oy verdiğiniz insanlar bunları neden yapmadı?

Belli. Nasıl olsa oy alıyorlar. Korkutuyorlar. 'Bunlar gelirse şöyle olur, böyle olur' diyorlar.

"ANKARA HALKI MUTLU''

Ankaralı gördü. Bir değişim yaptı. Ankara halkı mutlu. Hizmetlerimizden memnun.
Bizim projelerimizi taklit edip edip gerçek belediyeciliğin ne olduğunu öğreniyorlar. Betonla plastikle bu işler olmaz. Mal varlığımı açıkladım. Bütün belediye başkanlarından bekliyorum. Hepiniz neden açıklamıyorsunuz detaylarıyla? Yetmedi mi artık bu belediyeler üzerine yapışan kötü iftiralar yetmedi mi?


"BU 5 YILI İYİ DEĞERLENDİRİN''


Belediye başkanlarımız kendi ilçelerinde üretimi arttıracak, istihdam sağlayacak bana bir proje getirirlerse onun gelsin temel beraber atalım.

 

Büyükşehir belediyesi olarak ben yapacağım. Açılışını beraber yapalım. Gerekirse de siz işletin. Yeter ki o ilçelerde biraz kalkınsın. Tık yok. Belediye başkanlarının birçoğu benim odamı görmedi bile.

Biz düşman mıyız kardeşim? Ankara halkının seçtiği belediye başkanıyız. Niye gelmiyorsunuz? Niye talep etmiyorsunuz?

Anlaşıldı ki 'Her şey Çubuk için her şey şu ilçe için' derler ama bunlar partilerini ilçelerinden çok seviyorlar onu söyleyeyim.

Beypazarı'nda ikinci ilk dönem kazandığım akşam ben bir daha aday olmayacağımı söyledim. Şimdi de belli ki anketlere göre rekor oyla seçiliyoruz. Ve benim ikinci ve son dönemim olacak.

Bu beş yılı iyi değerlendirin. Eğer Çubuk'a hizmet gelmesini istiyorsanız benim elimden tutacak belediye başkanlarına ihtiyacımız var.

O da burada. Can Başkanım. Çubuk'un kalkınmasını istiyorsanız, tüm sorunlarını halletmesini istiyorsanız bize yol gösterecek, eksiklerini bildirecek bir belediye başkanına ihtiyacımız var.

Küs gibi davranıp, Ankara halkının iradesini hiçe sayıp yok sayıp bizim yanımıza gelmeyen, bir şey talep etmeyenlerle ancak ilçeleri kaybeder.

Hatta şöyle bir gazetede haber yaptılar A Haber'de. Görmüşsünüzdür. 'Biz köy olarak tümden Mansur Yavaş'a oy verdik ama bizim asfaltımızı hala yapmadı' diye şikâyet edenleri gördünüz.

Adaletli davrandık. Ama o kadar oy vermesine rağmen orasını önceliğe almadık. Sıradan gittik ve Allah'ın izniyle hepsini yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

***

CHP ÇUBUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

                   CAN KADEROĞLU

Kontenjan:

1-) Aleattin ÖZDEMİR

2-) Ali DEMİREL

3-) Mustafa KONKAN

 

CHP Çubuk Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi :

1-) Raşit Burkay ÖZGÜN

2-) Ali Rıza GÖKOĞLU

3-) Dilek UÇAR

4-) Mehmet Ali YASİN

5-) Cumhur AYDOS

6-) Mevlüt AYDOĞDU

7-) Bünyamin ÇEVİK

8-) Bahadır AKTEPE

9-) Yasin ACIELMA

10-)  Serap ÇAKIR

11-) Ali BOZKURT

12-) Sebahaddin KARAHANLI

13-) Simge Dursun AKGÜN

14-) Ayhan KIRIK

15-) Leyla KARAOĞLU

16-) Seyit YILDIZ

17-)Yusuf ŞEKER

18-) Ramazan YILIK

19-) Ahmet EROL

20-) Aleyna YAYLACI

21-) Nazmi BAYRAM

22-) Volkan AKSU

img-20240303-wa0005-vert1.jpgimg-20240305-wa00019-vert2.jpg

img-20240305-wa00019-vert2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.