ANKARA KALKINMA AJANSINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ANKARA KALKINMA AJANSINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ankara Kalkınma Ajansı, "İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı", "Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Programı" ve "Sürdürülebilir Kalkınma Destek Programı" konularında genel bilgilendirme ve eğitim toplantıs

Ankara Kalkınma Ajansı, "İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı", "Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Programı" ve "Sürdürülebilir Kalkınma Destek Programı" konularında genel bilgilendirme ve eğitimtoplantısı yaptı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda temsilcileri, işadamları ve esnaflar katıldı.
Ankara Kalkınma Ajansının hibe ve destekleri, programların detayları, başvuru usul ve esasları ile dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitimlerin ve bilgilendirilmelerin yapıldığı toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı Program Birimi Başkanı Süleyman İslamoğlu, Ajans Uzmanları Zehra Yaşın ve Zeynep Sarıbaş ayrı ayrı sunum yaptı.
2014-2023 Ankara Bölge Planı’nın da sunulduğu toplantıda, Ankara Kalkınma Ajansı Mahalli İdarelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, birlik ve kooperatiflere, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına sivil toplum kuruluşlarına ve KOBİ’lere toplam 20 milyon TL destek sağlayacağı anlatıldı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın bilgilendirme ve eğitim toplantılarının Ankara’nın tüm İlçelerinde devam edeceği kaydedildi.
Ankara Kalkınma Ajansının 2014-2023 arasını kapsayan faaliyetleri ile ilgili bilgi aktarmak için aralarında olduğunu söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçenin daha önce yürüttüğü projeler hakkında da bilgi verdi. Kalkınma ajansların yöreye özel destekler ve projeler sunmaları ve bu konuda çalışmalar yürütmelerini de isteyen Kaymakam Şahin, şunları söyledi:
“İlçemizin tarımsal potansiyeli, Jeotermal kaynakları, ilçemizin sahip olmuş olduğu yer altı kaynakları, agat taşı gibi bir takım potansiyelleri kalkınma ajansımızın ilgi alanında, bunlara dönük projelerimizi yaptık. Daha önce alternatif proje anlamında kaynakları başlığı altında termal kaynaklarla ilgili bir projemiz oldu. Projemizi tamamladık ve şimdi yatırımcılarımızın ilgisini bekliyor. Şimdi yeni bir projemiz ÇUDEF, Belediyemiz ve üniversite işbirliği ile agat taşı konusunda devam etmekte. Bizim kalkınma ajansımızdan isteklerimiz ilçe olaraktan daha çok şu şekilde kendini gösteriyor. Biz istiyoruz ki az önce konuşmamda da ifade ettiğim gibi, yerelin taleplerine ve yerelin potansiyellerine kalkınma ajansımız çalışma yapsın. Çubuk’u olaraktan ele alsın, buradan konu başlıklarını çıkarsın. Desteklenecek konu başlıkları tarım gibi, hayvancılık gibi, turizm gibi, alt yapı kaynakları gibi buna dönük bizim projelerimizi ve taleplerimizi değerlendirsin. Bize özel projeleri yapsın. Bizim beklentimiz bu. Özellikle seracılık gibi sektör haline gelmesi, sebze yetiştiriciliği ve süs bitkileri alanında bir tıkanma varsa kalkınma ajansı bu tıkanmayı açacak şekilde proje yapsın.”
Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.