
Estonya’da Külliye Yapılması İçin Yardım Kampanyası Devam Ediyor
Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü ‘Kardeş Müftülük Projesi’ kapsamında Estonya Müslümanları Müftülü ile kardeş olan Çubuk İlçe Müftülüğü, Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhammedşin’in talebi üzerine Estonya’da cami, Kuran kursu, konferans salonu,
Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü ‘Kardeş Müftülük Projesi’ kapsamında Estonya Müslümanları Müftülü ile kardeş olan Çubuk İlçe Müftülüğü, Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhammedşin’in talebi üzerine Estonya’da cami, Kuran kursu, konferans salonu, ofis, kütüphane gibi sosyal donatı alanlarından oluşan büyük bir külliye yaptırmak için girişimler devam ediyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Estonya’da Kültürlerarası Ticaret ve Eğitim Derneği'nin açılışını yaptığı gün Estonya Müftüsü Ildar Muhhamedsin ile de görüşmüş ve görüşmede Estonya Müftüsü Ildar Muhhamedsin’in cami isteği gündeme gelmişti. O gün verilen destek sözünün ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Estonya Müftülüğü ile Çubuk İlçe Müftülüğü Kardeş Müftülük ilan edilerek cami ve külliye yapılması çalışmaları başlatıldı.
Estonya’da yapılacak külliye ile ilgili Tarihi Bekir Ağalar Konağında düzenlenen toplantıya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Federasyonu Recep Taş, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Estonya Çubuk Dostluk Külliyesi yürütme heyeti, sivil toplum kuruluş temsilcileri, işadamları, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Toplantıda Çubuk İlçe Müftüsü Bilal Kara ve Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve işadamlarına Estonya ve yapılacak külliye hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Daha sonra Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhammedşin’in yardım çağrısını bildiren görüntüsü izlettirildi.
Sırayla söz alan diğer katılımcılarda görüş ve önerilerini sunduğu konuşmaların ardından Estonya’da yaşayan Müslümanlarla ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılacak külliye ile ilgili yardım toplanmasına karar verildi.
Kampanyaya ilk olarak toplantıya katılanlar bağışta bulunurken, külliye için gereke 280 bin Euro’nun toplanılması için esnaflardan, işadamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından yardım istenilmesine karar verildi.
Çubuk halkının yardımsever ve hayırsever olduğunu söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, gitti her yerde Çubuk’u tanıtırken hep bu şekilde tanıttığını belirterek, şunları söyledi:
“Çubuk’ta çalışmaya başladığım günden bu tarafa Çubukluları tanıtırken yakınlarıma hep şunu söylüyorum, ‘Anadolu insanının mayası, Anadolu insanının temeli olan yardımsever insanların bulunduğu, hayırseverlerin bol olduğu bir yerdir’ diye tanıtıyorum. Bu yardım işi Hz. İbrahim’in ateşe atıldığında kuşun gagasında su taşımasına benziyor. Yani kuşa soruyorlar, ‘Sen ne yapmak istiyorsun, gaganda bir damla suyla ateşi söndüreceğini mi zannediyorsun? O da, olsun diyor benim tarafım belli olsun’ diye cevap veriyor. Bizim de tarafımız bu külliyeyi yaptırmak, burada güzel bir hizmet için insanlar bir araya geldiler. Bizler şanlı bir ecdadın torunlarıyız, işte Selçuklu Anadolu’yu imar etmiş, Osmanlı Anadolu’yla birlikte Asya’ya ve Avrupa’ya imar etmiş ve oralarda bir sürü yapılar yapmışlar. Gittiğimiz her yerde Avrupa’da olsun, Balkanlarda olsun Osmanlı eserlerini görmekten mutlu oluyoruz, değil mi? Ecdadımız bunları yapmış diye gurur duyuyoruz, değil mi? Şimdi de bizden buna benzer bir şey bekleniyor. İnşallah bizlerde bir eser bırakacağız.”
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçe Müftülüğüne bir görev verildiğini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, o görevi ilçedeki herkesin birlikte hareket ederek sahiplendiğini ve ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştığını kaydetti.
Geçmişte ecdadın yaptığı gibi Avrupa’da İslam’ın gelişmesi için bir harç da, bir tuğla da benim olsun diye hareket ederek herkesin yardıma koştuğunu aktaran Başkan Acehan, “Estonya’da bir cami ve ona bağlı dini sosyal tesislerin oluşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığımızın Çubuk Müftülüğü adına bir görevlendirmesi var. Bizde bu görevi kendi görevimiz telakki ederek Çubuk Kaymakamımız, Belediye Başkanlığımız, müftülüğümüz, buradaki sivil toplum kuruluşlarımız ve esnaflarımız, bu akşam hep beraber birlikte olduk ve burada yapılan bu toplantı ile bu işin ilk adımını da attık. Tabi orada yapılacak olan bu külliye yaklaşık olarak 260 bin Euro civarında bir rakama tekabül ediyor. Biz bu miktarı toplayabilmek için başta camilerimizde olmak üzere tüm Çubuklulardan yarım talep edeceğiz. Biz arzu ediyoruz ki Estonya’daki Müslümanlara İslami tebliğe, İslami gelişmeye bir harç, bir tuğlada bizden olsun diye herkesin katılmasını bekliyoruz. Bu işin azı çoğu olmaz, gönül rızası ile buradaki bütün kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Bugün burada bu yardımı veren bütün esnaflarımıza, Çubuklu kardeşlerimize ben teşekkürlerimizi sunuyorum, Allah hayırlarını kabul etsin diyorum” diye konuştu.
Kampanya’nın 6 ay devam edeceğini vurgulayan Çubuk İlçe Müftüsü Bilal Kara ise, “Burada gördük ki bu hayırlı işin oraya yaptırılması, sonuca erdirilmesi için herkesin iştiyakla bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu gördük ve bu bizi çok memnun etti. İnşallah kampanya neticesinde elde edeceğimiz meblağa göre yapa bilirsek orada bir cami, yanında bir Kuran Kursunu, bir konferans salonu ve ofislerinden oluşan bir külliye yapacağız” dedi.
Kedisi ile birlikte birçok değerli işadamının kampanya için toplantıya katıldığını hatırlatan işadamı Ahmet Öztürk’de, “Öncelikle böyle bir önemli davet için çağırıldığımızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Geçmişte ecdadımızın bu anlamda yapış olduğu bir çok örnekler var. İnşallah bize bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından makbuz karşılığında yardım toplanırken, toplantı sonra erdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkiye'de yoksulluk sınırı 3,826 TL,kömür ve makarnaya muhtaç kalan ise 11 milyon kişi olmuşken,ilçede askerden gelen ve üniversiteyi bitiren gençler işsizken,gençler uyuşturucu batağına saplanmışken,trafik kazaları ve hırsızlık kol gezmişken,ulaşımda altyapıda sorunlar yaşamışken,vatandaşlar çamurdan kurtarılır kapı önlerine kadar asfalt atılır senden parası istenir,kanalizasyon ya tıkanır ya taşar fosseptik çukuruna para alınır.Bir de Ankara'nın Metropol ilçesi namı diğer Ankara'nın üvey evladı Çubuk'a sürekli market mağazalar açılır.Sanki çubuklular çok zengin ya... Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahı var ama MR yok,kalp cerrahı yok kalp hastaları Etlik-Dışkapı-Numune hattında seyrediyorlar,psikolog yok psikolog için Gazi-Hacettepe hattında seyrediyoruz. Yetkililer bu ve bunun gibi sayamadığım aksaklıklara çözüm bulsalar ya.Hani yukarıda değinmiştim ya madde bağımlısı gençlerde artış var ilçeye bir AMATEM ve sosyal tesisler şart,ilçede trafik kazası ve hırsızlık olayları yaşanıyor bu nedenle ilçe emniyetine bağlı merkezde 3 karakol,MOBESE sistemi ve Yunus Timleri'nin ilçede bulunması gerekir.İhtisas Hayvancılık OSB projesi alanına Çubuk Organize Sanayi Bölgesi kurulsun böylelikle insanımız en azından Akyurt,Kazan veya Elmadağ'a işe gitmez ve ilçede iş imkanları yaratılır.İlçe fabrikalar ve işletmeler sayesinde gelişir.İlçe ulaşımda sıkıntılar yaşıyor.Merkezde belli yerlerden ve köyden mahalle olan yerlerden EGO seferleri düzenlense küçük otobüsler satılıp bir gelirlerin kısmı sahibine bir kısmı belediyeye aktarılsa ve Özel toplu taşıma araçlarının sahipleri EGO'da istihdam edilmeye başlansa güzel olur.Yıl 2007...İlçedeki 230.Piyade Alayı Çankırı'ya taşındı.Buna karşılık fakülte gelecek diye söz verildi biz umutlandırıldık.Fakülte geleceğine meğerse 2 yıllık yüksekokul gelmiş.Yıl 2009...Dönemin Belediye Başkanı Lokman Özden,dönemin Gazi Ünv. Rektörü Prof.Rıza Ayhan ile birlikte Yerleşkeye gelip Çubuk'a Fen Edebiyat Fakültesi ya da Ziraat Fakültesi kurulacağına dair söz vermiş.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kurulacağı öğrenilince ziraat fakültesi hayali suya düşmüş,Fen Edebiyat Fakültesi de Ankara'nın Polatlı ilçesine kurulmuştur.Eğer 10 yılda 100 trilyon borçlandırılmasaydık Çubuk'taki siyasiler de 2 yıllık yüksekokulu 4 yıllık programlara çevirselerdi ve yüksekokul binası belediye ve esnaf desteğiyle yapılsaydı.Çubuk bir yüksekokula kavuşurdu.İlçeye Sosyal Bilimler Lisesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yapılsaydı ilçe eğitim yönüyle gelişirdi ve sosyal tesisler yaygınlaşırdı. Dolayısıyla Çubuk ilçesinin genel sorunları bunlar,Estonya'ya külliye yapılacağına Çubuk ilçesinin sorunları tartışılmalıdır.
Yanıtla (0) (0)Türkiye'de yoksulluk sınırı 3,826 TL,kömür ve makarnaya muhtaç kalan ise 11 milyon kişi olmuşken,ilçede askerden gelen ve üniversiteyi bitiren gençler işsizken,gençler uyuşturucu batağına saplanmışken,trafik kazaları ve hırsızlık kol gezmişken,ulaşımda altyapıda sorunlar yaşamışken,vatandaşlar çamurdan kurtarılır kapı önlerine kadar asfalt atılır senden parası istenir,kanalizasyon ya tıkanır ya taşar fosseptik çukuruna para alınır.Bir de Ankara'nın Metropol ilçesi namı diğer Ankara'nın üvey evladı Çubuk'a sürekli market mağazalar açılır.Sanki çubuklular çok zengin ya... Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahı var ama MR yok,kalp cerrahı yok kalp hastaları Etlik-Dışkapı-Numune hattında seyrediyorlar,psikolog yok psikolog için Gazi-Hacettepe hattında seyrediyoruz. Yetkililer bu ve bunun gibi sayamadığım aksaklıklara çözüm bulsalar ya.Hani yukarıda değinmiştim ya madde bağımlısı gençlerde artış var ilçeye bir AMATEM ve sosyal tesisler şart,ilçede trafik kazası ve hırsızlık olayları yaşanıyor bu nedenle ilçe emniyetine bağlı merkezde 3 karakol,MOBESE sistemi ve Yunus Timleri'nin ilçede bulunması gerekir.İhtisas Hayvancılık OSB projesi alanına Çubuk Organize Sanayi Bölgesi kurulsun böylelikle insanımız en azından Akyurt,Kazan veya Elmadağ'a işe gitmez ve ilçede iş imkanları yaratılır.ilçe fabrikalar ve işletmeler sayesinde gelişir.İlçede ulaşımda sıkıntılar yaşıyor.Merkezde belli yerlerden ve köyden mahalle olan yerlerden EGO seferleri düzenlense küçük otobüsler satılıp bir gelirlerin kısmı sahibine bir kısmı belediyeye aktarılsa ve Özel toplu taşıma araçlarının sahipleri EGO'da istihdam edilmeye başlansa güzel olur.Yıl 2007...İlçedeki 230.Piyade Alayı Çankırı'ya taşındı.Buna karşılık fakülte gelecek diye söz verildi biz umutlandırıldık.Fakülte geleceğine meğerse 2 yıllık yüksekokul gelmiş.Yıl 2009...Dönemin Belediye Başkanı Lokman Özden,dönemin Gazi Ünv. Rektörü Prof.Rıza Ayhan ile birlikte Yerleşkeye gelip Çubuk'a Fen Edebiyat Fakültesi ya da Ziraat Fakültesi kurulacağına dair söz vermiş.Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kurulacağı öğrenilince ziraat fakültesi hayali suya düşmüş,Fen Edebiyat Fakültesi de Ankara'nın Polatlı ilçesine kurulmuştur.Eğer 10 yılda 100 trilyon borçlandırılmasaydık Çubuk'taki siyasiler de 2 yıllık yüksekokulu 4 yıllık programlara çevirselerdi ve yüksekokul binası belediye ve esnaf desteğiyle yapılsaydı.Çubuk bir yüksekokula kavuşurdu.İlçede eğitim yönüyle Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en önemli yatırımları yapılıyor.İlçeye Sosyal Bilimler Lisesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yapılsaydı ilçe eğitim yönüyle gelişirdi ve sosyal tesisler yaygınlaşırdı. Dolayısıyla Çubuk ilçesinin genel sorunları bunlar,Estonya'ya külliye yapılacağına Çubuk ilçesinin sorunları tartışılmalıdır.
Yanıtla (0) (0)Ne çok seviyoruz böyle işleri. Bütün sorunlarımız bitti de estonya külliyesi kaldı. Önce kendi fakirini doyur ondan sonra sağa sola koş. Her cuma para vermekten cemaat camiye gitmeye korkar oldu. Eminim ki imamlar da çok sıkıntılı bu para toplama mevzularından ötürü. Estonyaya külliye yaptırmak yerine bu ödenekleri cami ihtiyaçlarına aktarın. Bizden çok daha zengin müslüman ülkeler var onlar gerekirse estonyaya yardımı veya külliye her ne ad verdiyseniz o yapıyı yapabilir. Yok derdiniz "yeter ki namımız yürüsün" ise onu bilmem işte.
Yanıtla (0) (0)280000 Euro x 2,75 TL. = 770 Milyar TL tutuyor. İlçemizde bir konferans salonu yokken Estonya'ya böyle bir külliye yapma işini niye Çubuk ilçesinin başına sardılar merak ettim. Daha mütevazi bir cami yapılamaz mıydı? KÜLLİYE merakı sardı herkesi, Y.Beyazıt Külliyesi, Cumhurbaşkanlığı külliyesi, Şimdi de Estonya külliyesi!
Yanıtla (0) (0)İlçemizde kaç bin aile yardım alıyor, kaç bin bedava ekmek (karnesiz) dağıtılıyor önce bunu bir açıklasınlar.
UYARI: H... Bankası Müdürü'nün evine ayakkabı kutuları gönderip yardım paralarını orada tutmayalım. Malum Paralelciler takipte!..