ANKARA KALKINMA AJANSI’NDAN “2019 PROJE TEKLİF ÇAĞRISI  BİLGİLENDİRME TOPLANTISI”...

ANKARA KALKINMA AJANSI’NDAN “2019 PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI”...

Ankara Kalkınma Ajansı’nın “2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı” 23 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10:00’da Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 Şuayip YAMAN

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya;  İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Baki Üstüner, AYBÜ Çubuk Yerleşkesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yrd. Dr Öğretim Üyesi Abdullah Orman ve Yüksek Okulu Sekreteri Aysen Erdoğan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Şahin Sayılırer, ilçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın “2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı” kapsamında “Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı” üzerinde açıklamalarda bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Emine Gökkaya, Ankara kırsalında ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ile kırsal alanlarda yaşam refahının arttırılması ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması genel amacımız.

Özel amacımız ise; TR51 Ankara Bölgesi’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak amacı katkı sağlamak amacı ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, verimliliğinin artırılması, satış ve pazarlama kanallarının etkin kullanılması, katma değerin ve istihdamın artırılması olacaktır “dedi.

Uzman Gökkaya ayrıca; Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında;

ÖNCELİKLER

Öncelik 1. Kırsalda yenilikçi uygulamaların üretim ve ticarileşme süreçlerine entegrasyonu.

Öncelik 2. Kırsal alanları çekim merkezine dönüştüren hizmet çeşitliliği.

Uygun Başvuru Sahipleri

  • Mahalli İdareler
  • Kamu kurum ve kuruluşları
  • Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
  • Sivil toplum kuruluşları
  • İşletmeler
  • Üniversiteler
  • Kooperatifler, birlikler

ÖRNEK PROJE KONULARI

* Öncelik 1 için Örnek proje konuları

* öncelik 2 İçin Örnek proje konuları konusunda da açıklamalarda bulundu.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın “2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı” kapsamında “Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı” üzerinde açıklamalarda bulunan Program Yönetim Birim Başkanı Zekai Efeoğlu, Genel amacımız Ankara’da üretilen ürün ve hizmetlerde sosyal faydanın öncelendirilerek daha sürdürülebilir bir dünyada yaşanmasını sağlamak, Ankara’da yaşayan bireyler arasında sosyal sermayeyi güçlendirerek sosyal refahı arttırmak ve sosyal kalkınmanın hızlandırılmasını sağlamaktır.

Özel amacımız ise, Ankara’da sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosistemi güçlendirilerek toplumsal sorunlara etkili, sürdürülebilir çözümler bulmak ve toplumsal sorunların çözümünde bir model olarak sosyal girişimciliği yaygınlaştırmaktır.

Efeoğlu ayrıca ; Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında;

ÖNCELİKLER

Program altında üç eksen bulunmaktadır: Yeni Sosyal Girişim Bileşeni, Aracı Kurum Bileşeni, Sosyal Girişim ve Sosyal Fayda Odaklı İşletme Bileşeni.

Yeni Sosyal Girişim Bileşeni

Öncelik 1: Sosyal sorunların çözümü için çalışan ve yeni kurulmuş olan sosyal girişimlerin faaliyet gösterecekleri alanda kapasitelerinin artırılması.

Aracı Kurum Bileşeni

Öncelik 2: Sosyal girişimcilere hizmet veren üniversite, inovasyon (yenilikçi)  merkezi ve kuluçka merkezi gibi aracı kurumların alandaki faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi.

Sosyal Girişim ve Sosyal Fayda Odaklı İşletme Bileşeni

Öncelik 3: HÂlihazırda sosyal sorunların çözümü için hizmet veren sosyal girişimler ile geliştirdikleri ürün ve hizmetler ile toplumsal sorunlara çözüm üreten sosyal fayda odaklı girişimlerin desteklenmesi.

Uygun Başvuru Sahipleri

Yeni Sosyal Girişim Bileşeni Uygun Başvuru Sahipleri

  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • İşletmeler (Sosyal İşletmeler)
  • Kooperatifler, Birlikler

Aracı Kurum Bileşeni Uygun Başvuru Sahipleri

  • Üniversiteler
  • TGB’ler
  • İşletmeler
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Kooperatif ve Birlikler

Sosyal Girişim ve Sosyal Fayda Odaklı İşletme Bileşeni Uygun Başvuru Sahipleri

  • İşletmeler (Sosyal Fayda Odaklı İşletmeler ve Sosyal İşletmeler)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Kooperatif ve Birlikler

Örnek Proje Konuları:

Öncelik 1 için örnek proje konuları,

Öncelik 1 için örnek proje konuları,

Öncelik 1 için örnek proje konularında detaylı açıklamalarda bulundu.

Toplantı Sonrası Açıklamalar...

Yapılan Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından katılımcı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin görüş ve proje teklifleri alındı.

Ankara Kalkınma Ajansı’na sunulmak üzere 3 adet proje hazırladıklarını ifade eden İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş,  Hazırladığımız projelerin ilçenin ekonomisine ve istihdamına katkı vermesini bekliyoruz.

Kalkınma ajansları vasıtasıyla devletimiz yatırımcıya ve girişimciye inanılma şekilde destek veriyor. Burada bizlerin yapması gereken yereldeki potansiyeli aktif hale getirmek olacak. Bu konuda da herkese görevler düşüyor dedi.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş ise toplantıyı organize eden Ankara Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür etti.
 

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan ilan...

 

Ankara Kalkınma Ajansı, 2019 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yayınladığı ilanla;
 2019 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yer alan üç ayrı mali destek programı için toplam 25 milyon lira tutarında hibe desteği kullandıracağını açıkladı.

 

Buna göre;

 

* Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme ve İleri Teknoloji Alanında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde 10 milyon lira hibe ayrıldı.


* Kırsalda Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde ise 8 milyon lira hibe ayrıldı.


* Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı çerçevesinde 7 milyon lira hibe ayrıldı.

 

Söz konusu programlar hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamına www.ankaraka.org.tr ve www.sanayi.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilecek. Programlar hakkındaki sorular ve teklifler internet üzerinden yapılacak son başvuru tarihlerinden 20 gün öncesine kadar elektronik posta ile [email protected] adresine gönderilebilecek.

 

Başvurular, www.ankaraka.org.tr adresinden ulaşılacak olan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Proje ve Faaliyet Destek (KAYS-PFD) Modülü üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

 

Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde ajansa teslim edilecek. Zamanında yapılmayan proje başvuruları için mazeret kabul edilmeyecek ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilecek.

dscn-6964-5-vert.jpgdscn6959-vert2.jpgdscn6978-vert3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.