“19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ”NÜ KUTLADIK...

“19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ”NÜ KUTLADIK...

“19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de yapılan etkinliklerle kutlandı.

 

Şuayip YAMAN

“19 Eylül Gaziler Günü” tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen anma programı ile gerçekleştirildi. Törene İlçe protokolünün yanı sıra şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK' e; Sakarya Zaferi' nin başarıya ulaşmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103' üncü yıl dönümü münasebetiyle her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanan 19 Eylül bu yıl da büyük bir onurla kutlandı.

Mustafa Kemal ATATÜRK'e, Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesi, Türk Ulusu'nun kendisine özgürlük yolunu açan büyük öndere şükran ve minnet duygularının bir ifadesi olmuştur.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çubuk Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen “19 Eylül Gaziler Günü” anma programı, 19 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Vehbi BAKIR, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, Cumhuriyet Savcısı Yakup PANCARCI, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Feyyaz AYYILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan ERANIL ve şube müdürleri, İlçede faaliyet gösteren; Kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler, gazilerimiz, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

ETKİNLİKLER...

Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuncay TUNCER’in sunuculuğunu yaptığı program; Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı Çelenginin, Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlarken, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi Üyesi, Güneydoğu Gazisi Halil Okan HARMANKAYA, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; 19 Eylül 1921 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” ve “Mareşal” unvanı verilişinin yıldönümü olan ‘Gaziler Günü’nü kutluyorum. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. dedi.

Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Hümeyra Ecrin GÜNEŞ, ‘Ya Şehit Ol Ya Gazi” adlı şiiri okudu.

Program, Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Abdullah AY’ ınGaziye Armağan” adlı hikâyeyi okuması ile sona erdi.

İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır tören sonrası yaptığı açıklamada, Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesinin 103. Yıl dönümü münasebetiyle her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanan 19 Eylül’ü bu yıl da büyük bir onurla kutluyoruz.

Şanlı tarihimizin her zorluğuna karşı istiklal mücadelesinde canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizin “Gaziler Günü” kutlu olsun.

Vatanımız için canlarını siper eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarına, tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız. dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.