Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampus İnşaatı İhalesi Yapıldı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampus İnşaatı İhalesi Yapıldı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampus alanının 1. etabı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara'nın 5. devlet üniversitesinin Çubuk'ta kampus alanındaki yol ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 5 etapta yapılacak kampusun 1. etap inşaat ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını belirtti.

İhaleye göre 75 bin metrekarelik kapalı alanın yapılacağını kaydeden Doğan, inşaatın yaklaşık 4 yılda tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Yeni kurulan fakültelerle öğrenci sayısını 35 bine yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Doğan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 75 bin metrekarelik kapalı alanı olan 3 fakültemiz yapılacak. İlk etapta 7 fakülte olarak planlanan üniversitemize 3 yeni fakülte daha katıldı. Bunlar İslam Bilimleri, Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakülteleridir. Bu nedenle 25 bin planlanan öğrenci sayımız 35 bine yükseldi. Toplamda 10 fakülteden oluşan kampus alanımız kütüphane, rektörlük, kültür merkezi, alışveriş merkezi gibi alanları da hesaba katarsak toplamda 450 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Şu anki bütçemizle hesapladığımızda kampus alanının tamamını yaklaşık 20 yılda tamamlanması planlanmaktadır. Toplam kapalı alan itibarıyla üniversitemiz Türkiye'nin en büyük üniversitesi olacak. İlk etapta yapılacak kapalı alan itibarıyla bile birçok ilde kurulan üniversitelerden daha büyük alana sahip."

 

Gazi Üniversitesi yerleşkeyi devretti

Üniversitenin kurulduğu günden bu yana Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesini istediklerini hatırlatan Doğan, nihayet yerleşkenin kendilerine tahsis edildiğini aktardı. Çubuk'taki arazi için sağlık hizmetleri meslek yüksekokulunu kurdukları bilgisini veren Doğan, şunları kaydetti:

"Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin tek meslek yüksekokulu sağlık hizmetleri meslek yüksekokuludur. Sağlıkla ilgili 18 ayrı meslek dalında eğitim verecek bir yüksekokuldur ve Gazi Üniversitesinin oradaki binalarını boşaltmasının ardından aynı yıl eğitim ve öğretimine başlayacak. Bunun için de planladığımız zaman önümüzdeki eğitim ve öğretim yılıdır. Bununla ilgili hukuki süreç tamamlandı. Burada ilk etapta hemşirelik bölümü, fizik tedavi rehabilitasyon, ebelik, beslenme ve diyet, spor bölümleri gibi bölümlerimiz olacak. Ama bunun dışında da sağlıkla ilgili hizmet veren yaklaşık 14 tane daha bölüm var. Bu meslek yüksekokulunda bu bölümlerin tamamı kuruldu."

 

Metro kampüse kadar gelecek

Esenboğa Havalimanına gelecek metronun kampüs alanına kadar geleceğini söyleyen Doğan, "Şu anda etüt projelerde Yıldırım Beyazıt kampüsüne kadar raylı sistemin ulaştığını gördük. Proje aşamasına geldi. Keçiören metrosunun bitiminden sonra bu projeye başlanılacak. Önümüzdeki 2 veya 3 ay içerisinde herhalde bu netleşerek, proje için ihaleye çıkılacak" diye konuştu.

Araştırma üniversitesi olduklarının altını çizen Doğan, 3 yıl içerisinde kamuoyunda en iyi hizmet veren bir üniversite kanısının oluştuğunu vurguladı. Tüm bunların lafla olmadığını ifade eden Doğan, uluslararası üniversite olmanın ise en büyük hedefleri olduğuna işaret etti.

Yurt ihtiyaçlarına dikkati çeken Doğan, "Toplamda 35 bin öğrencinin bulunacağı üniversite alanımızda çok sayıda öğrenci yurduna ihtiyacımız olacak. Bunların bir kısmı YURTKUR tarafından karşılanacak. Özellikle yabancı uyruklu doktora öğrencilerimizin kalabilmeleri için 1+1 dairelerin olduğu misafirhanelere ihtiyacımız var. Bunları da üniversitemizin imkanlarıyla yapmayı planlamaktayız. Ancak bunlar da yeterli olmayacağı için özel teşebbüs yatırımcılarımızın da çok sayıda yurt yaptırmaları çağrısında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum