"Tebeşir Tutacak Eller, Hamur Tutmaya Başladı"

"Tebeşir Tutacak Eller, Hamur Tutmaya Başladı"

Öğretmen olarak atanamayınca iş aramaya başlayan 3 arkadaş, bazlama ve gözleme üretimi işine girerek "Çubuk Bazlama" isminde bir imalathane açtı.

 

Öğretmen olarak atanamayınca iş aramaya başlayan 3 arkadaş, bazlama ve gözleme üretimi işine girerek "Çubuk Bazlama" isminde bir imalathane açtı. 

AA muhabirine açıklama yapan "Çubuk Bazlama"nın sahiplerinden Gökhan Duran, imalathaneyi açmalarıyla birlikte siparişleri yetiştirememeye başladıklarını belirterek bu nedenle üretimi üç vardiyaya çıkardıklarını söyledi. 

Kendisinin resim öğretmeni olduğunu ifade eden Duran, öğretmen olarak atanamayınca bu işe girdiklerini kaydederek, "Benim gibi diğer arkadaşlarım da öğretmen atama bekledik olmadı. Çektiğimiz 50 bin liralık krediyle bazlama, gözleme atölyesi açtık. Tebeşir tutacak ellerimiz sonunda hamur tutmaya başladı. Ekmeğimizi hamurdan çıkarmaya başladık" dedi. 

Bazlama yapma işine nasıl başladıklarını anlatan Duran, şunları söyledi: 

"Arkadaşlarla oturduk Çubuk'ta nasıl bir iş yapsak geçimimizi sağlaya biliriz diye uzun süre düşündük. İlçede düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalininde neyin daha çok sattığına baktık. Aklımıza bazlama ve gözleme geldi. Bu konuda bir araştırma yaptık ve herkesin kendi çapında ve ilkel şartlarda bazlama ve gözleme üretimi yapmaya çalıştığını gördük. Biz bunu annelerimizin, ninelerimizin yaptığı bazlama tadında ancak daha modern daha hijyenik şartlarda ve çok daha seri üretimini yapmak için bu imalathaneyi kurduk. İlk olarak Ankara genelinde toptan satışlar yapmaya başladık. Siparişleri yetiştiremeyince üretimi 3 vardiyaya çıkardık. Çubuk'ta da satış noktaları kurarak perakende satışları yapmaya başlayacağız." 

Günlük 12 çuval un işledikleri ve bunun da yaklaşık 5 bin paket bazlamaya tekabül ettiğini anlatan Duran "Biz 180 gram bazlamayı 1 liraya satıyoruz. Ayrıca gramajlarına göre değişen ebatlarda bazlama üretimi yapmaktayız. Kısacası seri üretimimizin yanında siparişe göre de üretim yapabiliyoruz. Şu anda her vardiyada 4 kişi çalıştırıyoruz" diye konuştu. 

Duran, arkadaşları ve kendisinin işlerinden şu anda memnun olduklarını da sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum