YUKARI ÇAVUNDUR’DA GELENEKSEL İFTAR YEMEKLERİ...

Yukarı Çavundur’ da “Geleneksel İftar Yemekleri” 5 yıldır devam ediyor.

                                                                                   Şuayip YAMAN

 

Yukarı Çavundurlu işadamlarından Süreyya Özden birinci yıl, Ünal Öztürk'ün ikinci yıl başlattığı ve  Yukarı Çavundur Mahallesi Kalkınma, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de 3 yıldır devam ettirdiği geleneksel iftar sofraları her gün bir ailenin katkısı ile kuruluyor.

 

Yukarı Çavundur Mahallesi'nde yaşayanlar, 5 yıldır sürdürdükleri iftar geleneğiyle diğer mahallelere örnek oluyor. Mahallede 5 yıl önce bir iş adamı tarafından başlatılan ve daha sonra mahalle halkı tarafından sahiplenilerek sürdürülen iftar geleneği, bu ramazan ayında da kesintisiz devam ediyor. 

Ramazan ayı boyunca her akşam Dernek binasının avlusundaki açık alanda bir araya gelen vatandaşların iftariyeliklerini mahallede bir aile üstleniyor. Dernek binasındaki mutfakta Şahan Pide’nin aşçıları tarafından hazırlanan iftar yemekleri, her gün iftar saatine yetiştiriliyor. Tüm mahalleli ve Çubuk’tan davet edilen misafirler sıraya girerek tabldotlarla aldıkları yemekleri ile daha önceden hazırlanan masalara beraber oturuyor. “

Mahalle imamları tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla açılan oruç, mahalle halkının birlik ve beraberliğini pekiştiriyor.

Her Gün Yaklaşık 700 Kişi İftar Açıyor

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak, Ramazan ayı ile başlayan bu geleneği yaşamak ve yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Dernek olarak organizasyonu kendilerinin yaptıklarını ve Ramazan’ın her gününü bir ailenin yemek masraflarını karşılayarak, Köy Konağı’nda ikram ettiğini söyleyen dernek Başkanı Osman Şahbudak, "Mahallemizde 5 yıl önce bir iş adamımız tarafından başlatılan bu geleneği mahalle halkı olarak biz sahiplenerek sürdürüyoruz. Yukarı Çavundur Mahallesi Derneği olarak burada yaklaşık 700 kişiye iftar yemeği veriyoruz" dedi.

“Sahura Kadar Sohbet”

Ramazan ayı boyunca mahalle halkının sahura kadar birlikte olduğunu söyleyen Şahbudak, "Dostlukların, arkadaşlıkların sona erdiği ya da kaybolmaya yüz tuttuğu şu günlerde özellikle ramazan ayını, rahmet ve bereket ayını en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Burada tüm köylü gelip, iftar yapıyor, iftarın arkasından birlikte namaz kılınıyor. Daha sonra çaylarımız demleniyor ve herkes çayını içiyor, sohbetini yapıyor" diye konuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çubuk'ta Taş Fırın Hizmete Açıldı
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği
Çubuk'ta Otluk Alanda Yangın Çıktı
Uluağaç Mahallesi'nde Yaptırılan Taş Fırın Hizmete Açıldı
CUMHURİYETİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...