SAĞLIK TURİZMİ HUKUKİ MASAYA YATIRILDI

Ankara Sağlık Turizm Derneği (ASTUD)- Acıbadem Ankara Hastanesi ortaklığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği düzenlenen panelde Sağlık Turizmi’nin hukuki boyutları ele alındı

Ankara Sağlık Turizm Derneği (ASTUD)- Acıbadem Ankara Hastanesi ortaklığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği düzenlenen panelde Sağlık Turizmi’nin hukuki boyutları ele alındı. Sektörün önde gelen akademisyenlerinden Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu’nun başkanlığında Rixos Otel’de gerçekleştirilen oturumda akdemisyenler, katılımcılara hukuki bilgiler verdiler.

ASTUD ve Acıbadem Ankara Hastanesi tarafından organize edilen programa; Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çİftarslan, ASTUD Başkanı Dr. Fatih Somuncu, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal, Kültür Turizm İl Müdürü Doğan Acar, Akademisyenler, sağlık yöneticileri ve sektörde faaliyet gösteren kamu ve özel hastane temsilcileri ile birçok turizm firması yetkilisi katıldı.

 

Prof. Dr. Tengilimoğlu:

“Sağlık Turizmi pazarından henüz istediğimiz payı alamıyoruz”

Sağlık Sektörü’nün Türkiye’de yeni olmasından dolayı özellikle sektörün hukuki alanda ciddi anlamda bilgi ve tecrübe eksikliği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, akademisyenler olarak her zaman sektörün gelişimi için destek olacaklarını belirtti. Oturumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Tengilimoğlu, “Sağlık Turizmi, Türkiye için önemli bir hizmet ihracat kalemini oluşturuyor ancak yeterli alt yapı ve imkânlara sahip olmamıza rağmen henüz bu pazardan istediğimiz payı alamıyoruz. Sağlık Turizmi’nden gereken payı almak ve Sağlık Turizminde lider ve öncü bir ülke olmak istiyorsak, marka hastaneler yaratmak istiyorsak konunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesi kalıcı ve sürdürülebilir politika ve stratejilerin geliştirilmesi, tüm tarafların işbirliği içerisinde bulunması gerekiyor. Çünkü sağlık turizmi ülkelerin ekonomilerine önemli katı sağlayabileceği gibi ülkeler arasında ilişkilerin gelişmesinde, uluslararası ilişkilere de olumlu katkı sağlayacaktır. Bu nedenle sağlık turizmi konusu tüm boyutları ile ele alınmalıdır. Maalesef üzerinde en az durulan boyut, hukuki boyuttur. Yabancı hastalar tarafından açılabilecek bir dava ülke imajı yanında sağlık turizminin gelişmesini olumsuz yönde etkileyecektir.” dedi.

 

Dr. Fatih Somuncu:

“Ankara, Sağlık Turizmi’nin de başkenti olmalı”

Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. M. Fatih Somuncu, Ankara’nın Sağlık Turizmi sektöründe lider konuma gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Nisan 2014’te yapılan Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda “Sağlığın Başkenti Ankara” sloganıyla yola çıktıklarını ve çalışmalarını bu hedef doğrultusunda sürdürdüklerini belirtti. Ankara’nın sağlık konusunda ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak, Sağlık Turizmi sektöründe hak ettiği payı henüz alamadığını ifade eden Dr. Somuncu, “Ankara dünyanın en önemli başkentlerinden biri olmasına ve sağlık sektöründe ciddi anlamda kalite ve kapasiteye sahip olmasına rağmen maalesef hak ettiği payı henüz alamamaktadır. Ankara Sağlık Turizmi’ni desteklemek, gelişmesine katkı sağlamak üzere yaptığımız çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların sektörün yeniliğinden kaynaklı eksikliklerini ortadan kaldırmak amacıyla bir dizi projeler geliştirdik. Bu projelerimizi sırayla hayata geçiriyoruz. Sağlık Turizmi’nde hukuki boyut konusu oldukça ihtiyaç duyulan bir alandı. Bu etkinlikle alanında uzman akademisyenlerimiz birçok bilinmeyen nokta hakkında sektör temsilcilerini bilgilendirerek öneriler sundular. Bu tarz çalışmalarımız devam edecek. Aralık ayı içerisinde daha geniş kapsamlı bir proje ile sektöre ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim vereceğiz” dedi.

 

Sağlık Turizmi’nde Hukuki Boyut Paneli’ne ayrıca Doç. Dr. Ayfer Uyanık Çavuşoğlu, “Sağlık Turizmi’nin Hukuki Rejimine İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Arş. Gör. Melih Çakır, “Sağlık Turizmi’nde İdarenin ve Sağlık Çalışanlarının Hukuki Sorumluluğu” Prof. Dr. Hamide Zafer, “Sağlık Turizmi’nde Sağlık Meslek Mensuplarının Cezai Sorumluluğu” konularında sunum yaptılar. Yapılan sunumların ardından katılımcıların sorularını cevaplayan akademisyenler, merak edilen birçok konuya açıklık getirdiler.

Programın ardından katılımcılara ve katkı sağlayanlara ASTUD tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çubuk'ta zabıta ekipleri fırınları denetledi
Çubuk Belediyesi çalışanları, lösemi hakkında bilgilendirildi
Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nde MR cihazı hizmete girdi
Çubuk Belediyesi Sağlık işleri müdürlüğü iş başında
Çubuk Belediyesi Sünnet Şöleni kayıtları uzatıldı!