Çubuk'u ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Reha Denemeç, daha sonra Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Denemeç, Anayasa değişikliğine içeriği bilen herkesin destek olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
''Mecliste Anayasa değişikliği ile ilgili çalışma yapılırken bugün 'hayır' diyenler, o gün 'hayır' deme hakları varken demediler. CHP'li üyelerin tamamı 'hayır' demedi. Kendilerinin 'hayır' demediği bir Anayasa'ya bugün vatandaşa 'hayır' dedirtmeye çalışıyorlar. İşin detayına bakıldığında burada siyaset yapmamak lazım, maddeleri tek tek okumak gerekmektedir. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların arkasında aslında bu tür zorluklar var. Bunlar değiştiği zaman hepsi çözülüyor mu? Yok çözülmüyor. Ancak, büyük ölçüde çözülmenin yolu açılıyor. O yolu tıkayan bir takım maddeler inşallah 'evet'le geçerse, daha sonraki dönmede gerçek anlamda Türkiye'nin sivil ilk Anayasasını yapmak nasip olacak''
Denemeç, Türkiye'nin ''30 yıldır darbe Anayasası ile yönetildiğini'' belirterek, bu nedenle birçok sıkıntılar yaşandığını söyledi. Denemeç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bugün ortaya çıkan HSYK'daki 'kriz' dedikleri sıkıntının temel nedeni de odur. Yürüyen bir dava var, yürüyen bir süreç var. Bu sürecin bozulması için oraya belirli bir atamalar yapılmak isteniyor. Bu yüzden o yürüyen sürecin bozulmaması için de Adalet Bakanlığı hukuki yetkisini kullandı. Ama bundan sonraki süreçte bu gün HSYK'nın yapılanmasının nasıl olduğunu biz anlatmaya çalışıyoruz. HSYK'nın beş tane üyesi var. Adalet Bakanı ve Müsteşarı hariç. Bu beş üye tamamen Yargıtay ve Danıştay tarafından seçiliyor. Bu beş üyede o Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçiyor. Yani sen beni seç, ben de seni seçeyim... Kapalı bir kutu halinde.''
''Anayasa değişikliği kabul edilirse HSYK'da her şey değişecek mi?'' sorusuna da Denemeç, ''Tabii bir normalleşme süreci olacak. Bunların iddiaları şu, 'AK Parti kendi yargısını oluşturuyor' diyorlar. Hayır, AK Parti kendi yargısını oluşturmuyor. Yargıdaki o kararları verecek yine tüm hakimlerdir. Anayasa değişikliği ile belirli bir görüşün, belirli bir siyasinin elinde olan yargı daha da normalleşecek'' karşılığını verdi.