OSMAN YÜCE’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI...

AK Parti Çubuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Yüce; Şahan Pide ve Kebap Salonu’nda ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekli bir “İstişare Toplantısı” düzenledi.

Şuayip YAMAN

Burada yaptığı konuşmada Osman Yüce kimdir? Başkan olursa neler yapacak? Neler yapmayı düşünüyor? Konularında geniş açıklamalarda bulundu.

“Çubuk’un 24 Km. Kuzeyindeki Kışlacık Köyü’nde dünyaya geldim. Bir çiftçi çocuğuyum” diye söze başlayan AK Parti Çubuk Belediye Başkan Aday Adayı Osman Yüce projelerini ise şöyle sıraladı:

“Büyük ölçekli fabrikaların ilçemize getirilmesi ”

İlçemiz insanının en büyük problemi işsizliktir. Vatandaşımız çocukları, gençler, hatta yetişkinler işsizlik sorunu ile karşı karşıyadır. İnsanımız çalışmak için Akyurt, Orta, Şabanözü, Kazandaki fabrikalara gitmektedir.

İlçemizde var olan büyük fabrikalar (Samur Halı Fabrikası) kaçırılmıştır. Yenilerinin ilçemize gelmesi için ne lazım geliyorsa yapılacaktır. Büyük fabrikaların gelmesi için ucuz arsa, ucuz su sağlanacak, devlet teşviki ve desteklerinden (vergi muafiyeti, sigorta prim muafiyeti, sermaye desteği, faizsiz kredi, v.b.) ilçe yatırımcılarının yararlandırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır.

“Orta Ölçekli Organize Sanayi Bölgesi”

 İlçemizde iki küçük sanayi sitesi mevcut olup hâlihazırda Ahi Evran Sanayi Sitesi % 50 kapasite ile faaliyet göstermektedir. Ahi Evran Sitesi’nin tanıtımı yapılacak bazı meslek erbabının anılan siteye gelmesi için çalışılacaktır. Ancak orta ölçekli bir sanayi sitesi kurulmadan bu sanayi bölgelerinin faal olması ve büyümesi mümkün değildir. İlçemize orta ölçekli KOBİ’lerin yer alacağı sanayi sitesi kurulacaktır33

“Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi”

İlçemizin doğusunda (Mutluköy (eski adıyla Deliören Köyü) yakınlarında Çankırı yolu üzerinde kurulması planlanan ama yapımı yılan hikâyesine dönen Hayvancılık Organize Bölgesi’nin hayata geçirilmesi için yeniden çalışmalar başlatılacak ve bir an önce hayata geçirilmesi için çalışılacaktır.

Çünkü ilçemizin eskiden beri en önemli geçim kaynağı, hayvancılık ve buna bağlı olarak yaşayan meslek kollarıdır.(Kasaplık, yem ürünleri satışı v.b.) Şayet mevcut yerde organize sanayi bölgesi kurulamayacaksa alternatif yerlere bakılacak ve bir çözüm bulunacaktır.

“Hayvancılık Entegre Tesisi”

 Yine geçmişte Yazır Köyü yolunun sağ tarafında kurulması planlanan hayvan ürünleri entegre tesisleri bölgesi de hayata geçirilecek ve yeni bir mezbaha kurulacaktır. Bu iki proje hayvancılık bölgesi ve hayvan ürünleri tesislerinin ayağa kaldırılması durumunda ilçemizde yaşayan insanların istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır. Ancak şu anda anılan bölge Çubuk Belediyesi tarafından arsa olarak satılmaya çalışılmaktadır.

“Köy konakları gerçek sahiplerine verilecektir” İlçemiz mahallelerinde köylülerimiz tarafından inşa edilen köy konakları mevcuttur. Ancak yürürlüğe giren mahalli idareler yasası gereği köy tüzel kişiliği üzerine tapulu bulunan söz konusu binalar şu anda Belediyelerin mülkiyetine geçmiştir. Oysa bu binalar köy derneklerinin önderliğinde vatandaşlarımız tarafından yapılmıştır. Bu binaların eski sahiplerine yani köy derneklerine verilmesi sağlanacaktır.

“İmar Revizyonu”

Tarihi Çubuk Merkezi ile hastane arkası ve Adliye bölgesi dışındaki yerlerin hepsinde imar revizyonu yapılıp 5000 ölçekli sosyal konut projesine geçilecektir.

“Çubuk Venedik’i Solladı Projesi”

Malum bir zamanlar ilçemizin ortasından Çubuk Çayı akardı. Şimdi sular kesildi, çay kurudu, bazı seneler yağışlar bol yağdığı zaman çaya su gelmektedir. Çay yatağı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından iki taraflı duvar ile örülmüş ve altı beton zemin olarak kaplanmıştır.

Çay yatağı ve duvarlar açık mavi renkli zift ile kapatılıp sızdırmazlık sağlandıktan ve çay boyundaki köprüler yükseltildikten sonra Sanayi Sitesinin altından çayın önü kapatılıp Aşağı Çavundur un altına kadar temiz ve arıtılmış su ile doldurulup suni bir havuz elde edilebilir. Bu havuz üzerinde tekneler ve sandallar ile ulaşım sağlanabilir, çayın iki tarafı boylu boyunca yeşil alan yapılıp regresyon bölgesi olması sağlanabilir.

Zaten çayın iki tarafının büyük bölümü yeşil alan durumundadır. Regresyon bölgesi içine halı sahalar, voleybol ve futbol sahaları, havuzlar, lunaparklar, düğün salonları, konferans salonları, lokantalar, büfeler ve piknik mangal yeleri vs. yapılabilir.

Anılan bölge zamanla peyderpey Çubuk 2 barajına kadar uzatılabilir. Eryaman’daki Göksu parkının bir benzeri Çubuk’a kazandırılabilir. Ankara’dan piknikçilerin Çubuk’ a gelmesi sağlanıp, ilçemizin ziyaret ve cazibe merkezi olması sağlanarak Çubuk ekonomisi canlandırılabilir. Eskişehir’deki Porsuk Çayı veya Keçiören Ihlamur vadisi buna örnek gösterilebilir.

“Ulaşımda yaşanan sorunlar çözülecek”

 Halk otobüslerinin de Sıhhiye’den ring yapması sağlanacaktır. Şu anda Çubuğa sefer yapan otobüs sayısı en az %50 artırılacaktır. Mesai saatlerinde eskiden olduğu gibi seferler düzenlenecektir. EGO kartlarının özel halk otobüslerinde de kullanılması sağlanacaktır. Perşembe günleri mutat vasıtası olmayan dış mahallelere sabah-akşam seferleri konulacaktır. 

“Turuncu Masa Projesi”

 Belediye başkanı olarak sürekli halk ile iç içe olacağım konusunda söz veriyorum. Halkın sorunlarını bizzat dinleyerek sorunun çözümüne yönelik bizzat ilgileneceğim. Bu hususta 32 yıllık memuriyet hayatımda hep kapılarım ardına kadar halka açık olmuş ve vatandaş ile iç içe geçmiştir.

İlçemiz insanlarının Belediye uygulamaları ile ilgili yaşadıkları problemlerden vatandaşın servislere yönlendirilmesi ile çözülemeyecek olanların tespit edilerek bazı hizmetlerin Turuncu Masa’da görevlendirilecek yetkili personeller vasıtası ile birinci elden çözümlenmesini sağlayan bir düzenleme yapılacaktır.

Haftanın belirli günleri belirli saatler arasında vatandaş günleri düzenlenecek sorunlar Belediye Başkanı nezaretinde Belediye bürokratları tarafından not alınacak ve orada çözümüne yönelik işlem yapılacaktır. Her gün en az bir saat vatandaş ve esnaf ziyareti, taziye, geçmiş olsun, hayırlı olsun faaliyetlerine ayrılacaktır.

“ İkinci Bahar Merkezi Projesi”

 Malum ilçemiz genelde emekli insanların yoğun bir şekilde yaşadığı bir yerleşim birimi. Emeklilerimizin kendilerine özgü sorunları var. Onların zamanlarını dolu, dolu ve eğlenceli ve durumlarına uygun etkinlikler ile hoş zaman geçirmelerine yönelik (geziler, konserler, konferanslar, paneller, spor etkinlikleri v.b) sağlanması amacı ile faaliyetler yapılacaktır.

Özellikle Belediye Kültür Müdürlüğü bu yönde çalışmalar yapacaktır. Ayda en az bir defa şehir dışı gezi, ayda bir defa da Ankara’nın turistik ve tarihi yerleri ile manevi büyüklerinin mekânlarına ziyaretler düzenlenecektir. Haftada en az bir defa panel, konferans veya konser düzenlenecek,  tanınmış yazar, gazeteci, öğretim görevlisi, sanatçı, siyasetçi, tollum bilimci, v.b. konukların katılımı ile sosyal faaliyetler yapılacak, gün aşırı olarak belediye personeli ve vatandaş ile beraber yürüyüş ve spor egzersiz programı düzenlenecektir. Bu faaliyetler tüm halkımıza açık olacaktır.

“Tarihi Evlerimizle Geçmişten Geleceğe Projesi”

Bu proje kısmen Çubukta uygulanmaya çalışılmaktadır, ancak çok yavaş ve sınırlı düzeyde (5 konak) uygulanmaktadır. Tespit edilen 18 tarihi konak ve tespit ve tescil edilmeyen ancak bir zamanlar var olup ancak zamanla yıkılan binaların tescili sağlanarak yeniden inşa edilebilir.

Altındağ Belediyesi 2017 faaliyet raporunda 500 binayı restore ettiklerini belirtiyor. Altındağ’ın nüfusu 371.000 Çubuğun nüfusunun 4 katı, basit bir oranlama yaparsak Çubuk’ta Altındağ’ın 4/1 kadar bina restore edebilirdi. Hiç olmazsa tescil işlemi biten 18 adet bina süratle restore edilecektir.

“Çiçek Gibi Çubuk Projesi”

İstanbul’u gezdim. Yolların kenarları yeşillendirilmiş ve çiçekler ile donatılmış olarak gördüm hayran kaldım. Neden, hiç olmazsa Ankara Bulvarı, Atatürk Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Karagöl Caddesi, Saray caddesi, Cengiz Topel caddesi, Hükümet caddesi, PTT Caddesinin vs diğer caddelerin yol kenarları ile yol ortasındaki göbekler ve toprak zeminler, ayrıca Çubuk çayının kenarları boylu boyunca çiçeklendirilmesin ki. Bunlar olmayacak şeyler değil ve çokta maliyetli bir şey değil. Yeter ki istenilsin, insanoğlunun yapamayacağı şey yoktur.

“Çubuk Rehabilitasyon Merkezi Projesi”

Çubukta önemli miktarda alkolik ve madde bağımlısı olmakla beraber bunların rehabilite edileceği bir sağlık merkezi (AMATEM) ne yazık ki yoktur. İnsanlar madde bağımlısı aile fertlerini tedavi ettirebilmek için rehabilitasyon merkezlerine sıraya yazılıyorlar ve sıra bekliyorlar. Bu beklemeler bazen tedaviyi imkânsız hale sokabiliyor, iş işten geçebiliyor. Bu sorun kanayan bir yara ama sorunlu insanlar dile getirmeye çekiniyorlar. Oysa ilçemizde böyle bir merkez olsa ilçe insanımıza yararlı sağlık hizmeti verilebilir.

“Çubuk’ta Madde Bağımlılığını Önleme Projesi”

 İlçemizde uyuşturucu madde bağımlılığı ilkokullara kadar yayılmış durumdadır. Çinçin ve Yenidoğan mahallelerinden aldığımız göçten sonra bu oran daha da yükselmiş durumdadır. Bu konuda sokaklara, caddelere parklara okul bahçelerine yerleştirilen kameralar ve bu kameraların emniyette devamlı takip edilmesi ile satışların önüne geçilebilir. Ayrıca Belediye gençlere ve çocuklara yönelik sık, sık yapacağı kültürel ve sosyal faaliyetler ile olumlu sahalara yönlendirip, zararlı alışkanlıklardan koruyabilir.

“Çubuk ve Turşusu Tanıtım Tırı İle Tüm Türkiye’ye Projesi”

Çubuk turşusunun satışlarını artırmak piyasasını yaygınlaştırmak için üreticilerden promosyon olarak toplayıp bir tırı turşu ile doldurup bütün Türkiye’yi dolaşıp satış ağını genişletmek için üretici firmaların tanıtım broşürlerini dağıtıp turşu satışlarının artmasını sağlayabilir. Hatta bu tanıtımı yurt dışına dahi yayabilir. Böylelikle turşu üretimi ve satışı artırılabilir belediye bu konuda üreticilere kolaylık sağlayabilir.

“Komşusu Aç Yatarken Uyumayan İlçe Projesi”

Belediye başkanlarının eski zamanlardaki ismi Şehremini idi. Yani şehirde yaşayan insanların güvendiği sığındığı şehrin her şeyinden sorumlu olan kişi demekti. Peygamberimizin buyurduğu gibi “Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir“ hadisi şerifi gereği şehirde hiçbir insan aç yatmamalıdır. Bir aş evi kurularak bu sağlanabilir, her türlü masrafları Belediye tarafından karşılanabilir. Bunu sivil toplum örgütleri yapabildiğine göre Belediye de yapabilir.

“Bedava Market Projesi”

Belediye bir market yeri tahsis edip içine yeteri kadar raf, buzdolabı, gardırop v.s. diğer dolaplardan koyup, İnsanların evlerindeki fazla eşyaları veya yiyecek ve giyecek maddelerini burada muhafaza edip ihtiyaç sahiplerinin gelip buradan ücretsiz almalarını sağlayabilir. Bu işlemi bazı yerlerde vatandaşlar gönüllü olarak yapmaktadırlar.

“Yaşlıların Ev Temizliği Projesi”

Belediye yeterli sayıda elemanlardan oluşan ekipler kurarak yaşlı engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizlik bakım onarım ve tamir işlerini yapabilir. Bu anlamda İş-kur tarafından istihdam edilen personellerden de yararlanılabilir. Bunu yapan belediyeler var.

“Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi”

Sokak hayvanları için yeterli barınak yapılacaktır. Bu hayvanlara söz konusu barınakta medeni bir topluma yakışır şekilde bakım sağlanacaktır.

“Termal Açık ve Kapalı Havuz ve Hotel Projesi”

Bilindiği gibi İlçemizin Özlüce Mahallesi’nde Termal suyu bulunmaktadır. Ancak Çubuk Belediyesi tarafından değerlendirilemediği için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir.

Anılan su Ağılcık veya Gökçedere mevkiine ya da Çubuk içine dahi getirilerek 100 veya 200 yataklı bir otel içinde konferans salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna, Fin hamamı, fitnes salonu yapılarak hem vatandaşın bu manadaki ihtiyacı karşılanır hem de ilçeye turist çekilebilir. Çubukta doğru dürüst otel-motel yok.

Diğer projelerim arasında ise;

  • Okuyan Çubuk Projesi,
  • Huzurlu Ve Sosyal Çevre Projesi,
  • Çubuk Evlilik Okulu Projesi,
  • Çubuk Değerler Eğitimi Projesi,
  • Çubuk Başarı Yolu Projesi,
  • Çubuk Ana Baba Okulu Projesi,
  • Çubuk Aile İçi Şiddeti Önleme Projesi,
  • 10 Yılda 3 Olimpiyat Sporcusu Yetiştirme Projesi,
  • Çubuk Akil Heyeti Projesi,
  •  6 Yaşa Kadar Dâhi Yetiştirme Projesi,
  • Oyuncaksız Çocuk Kalmasın Projesi,
  • Sessiz Şehir Projesi,
  • Engelli Yaşam Merkezi Projesi,
  • Çubuk Kişisel Gelişiyor Projesi,
  • Her Sınıf Akıllanacak Projesi,
  • Hasta Ve Hasta Yakınları Evi Projesi,
  • Gezici Kütüphane Projesi,
  • Depreme Ve Felaketlere Hazırız Projesi,
  •  Çubuk İçin Projeni Gap Gel Projesi,
  • Psikolojik Danışman Projesi,
  • Engelliler Çarşısı Ve Hobi Bahçesi Projesi,
  • Ver Oyuncak Silahı Kap Kitabı Projesi,
  • Bu Mahalle Başarılı Projesi,
  • Gece Birde Ailemle Parkta Ve Güvenliyim Projesi,
  • Çubuk Tiyatrosu Projesi,
  • Özürlüler Hizmet Aracı Projesi,
  • Kadınlara Mikro Kredi Projesi,
  • Mobil Turuncu Masa Projesi,
  • Herkese Meslek Geliştirme Projesi,
  • Başkan Bu Hafta Misafiriniz Projesi,
  • Gençlik Merkezi Projesi,
  • Muhtarlar Yönetimin Kalbinde Projesi,
  • Çubukluyum, Göbeksizim,  Mutluyum Projesi,
  • Ramazan Bir Geldi Pir Geldi Projesi gibi güzel ilçemizi uçuracak daha nice projelerim var.

Önümüzdeki günlerden itibaren bu projeleri ve nasıl uygulanabileceğini paylaşmaya başlayacağım.

Bana fırsat ve destek verdiğinizde aday olursam: Çubuk’a en güzel hizmetleri vereceğim. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...”

OSMAN YÜCE KİMDİR?

İlkokulu Ankara-Çubuk İlçesi-Kışlacık Köyü’nde,

 

Ortaokulu, liseyi Ankara’da bitirdi. (Aydınlık evler Lisesi)

 

1974 yılına kadar köyünde,

 

1974-1991 yılları arasında Ankara’da,

 

1991 yılından sonra halen Çubuk ilçesinde yaşamakta.

 

Askerlik görevini Yedek Subay (Asteğmen) olarak Tunceli Komando Tugayında; Bunun 6 ayını Bingöl ün Genç ilçesinde TİM Komutanı olarak arazide askeri birliğe girmeden PKK peşinde pusu intikal faaliyeti yaparak tamamladı.

 

Askere gitmeden 2 ay önce Maliye Bakanlığı’nda memuriyete başladı.

 

10 yıl Maliye Bakanlığında, 1 yıl Çubuk Belediyesi’nde, 21 yıl SSK ve SGK da çeşitli görevlerde çalıştı.

 

 

İŞ DENEYİMİ / KADRO / GÖREV

 

  • Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü - Muhasebe Tetkik Memuru

      ( 06.06.1986- 06.06.1993)

 

  • Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü- Muhasebe Memuru   (07.06.1993 - 30.04.1996)  

 

  • Çubuk Belediyesi  -  İşletme Müdürü   (01.05.1996 -  15.05.1997)

 

  • Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Burdur Sigorta Müdürü G.Y. (16.05.997 -  30.09.1997)

 

  • Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü- Burdur Sigorta Hastanesi Makine İkmal Şefi (01.10.1997  -  30.05.2000 )     

 

  • Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Tahsisler Daire Başkanlığı Şefi (01.06.2000                     14.01.2004)

 

  • Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Ankara Sigorta Müdür Yrd. (15.01.2004                     30.05.2004),

 

  • Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü- Ankara İhtiyarlık Sigorta Müdürü (01.06.2004                     30.04.2008)

 

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - Ankara İl Müdür Yardımcısı V.                                  (01.06.2004- 22.12.2008)

 

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SSK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkan V.   ( 23.12.2008 -30.01.2010)

 

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanı             (01.02.2010  - 10.07.2017)

 

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SGK Eğitim ve Araştırma Merkezi Uzman                (10.07.2017- 4.10.2018)

 

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SGK Risk Yönetimi ve Proje Daire Başkanı                4.10.2018  (halen bu görevde)

 

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Faaliyetleri:

* 1974-1986 Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında bir nefer olarak sosyal ve siyasi faaliyetler,

* 1988-1991 Önder Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği,

* 1991-1994 Milli Gençlik Vakfı Çubuk Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği,

* 1994-1997 Milli Gençlik Vakfı Çubuk Temsilciliği İlçe Başkanı,

* 1998-2000 Memur-Sen, Sağlık-Sen Sendikası Burdur İl Başkanı,

* 2000-2001 Memur-Sen, Kamu Büro Memur-Sen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Genel Sekreteri,

* 2001-2003 Memur-Sen, Kamu Büro Memur-Sen Eğitim ve Mevzuat Genel Sekreteri,

* 2003-2004 Memur-Sen, Büro Memur-Sen Genel Mali Sekreteri,

* 2005’den beri Çubuk Platformu (Düşünce) Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,

* 2007-2011 Kışlacık Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili,

* 2005-2011 Tüm Çalışanlar ve Emekliler Derneği (TACED) Genel Başkan Yardımcısı,

* 2011-2013 Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) Genel Başkan Yardımcısı

* 2013-  Ankaralı Yöneticiler Derneği (AY-DER) Yönetim Kurulu Üyeliği.

Evli, 3 erkek çocuk babasıdır. Eşi ev hanımıdır.

 

ÇUBUK BELEDİYESİ İŞLETME MÜDÜRÜ İKEN YAPILAN HİZMETLER:

Ankara’da ikamet etmekteyken 1991 yılında memleketi olan Çubuk ilçesine taşındı. Çubuk ilçesinde aynı dünya görüşünü paylaştığımız arkadaşlar ile Milli Gençlik Vakfı Çubuk Temsilciliği’ni kurdu.

Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım vakfımızın çalışmaları neticesinde o zamanki Vakıf Başkanımız 1994 yılında yapılan mahalli seçimlerde Çubuk İlçesi Belediye Başkanı seçildi.

Akabinde yapılan seçimle Milli Gençlik Vakfı Çubuk Temsilciliği görevi verildi. İki yıl sonra Çubuk Belediye Başkanlığı İşletme Müdürlüğü olarak görevlendirildi.

İlçenin Ankara-Çubuk arası ulaşımı (25 Belediye 70 özel toplam 95 otobüs) su tahsilatı, su arıtma ve dağıtımı, işletimi, pis su arıtma tesisleri, oto kademe hizmetlerini yürüttü.

Bu dönemde Belediye’ye ait 25 otobüsün motorları, şanzımanları değiştirildi, komple yeniden boyandı, koltukları değiştirildi, duraklar yeniden belirlendi, Terminal Yönetmenliği yayımlandı,

Ankara–Çubuk arası ulaşım saati belirlendi, ulaşımı rahatlatan ve memnuniyeti sağlayan kurallar konuldu ve cezai müeyyideye bağlandı. Su tahsilatı % 200 artırıldı, abone işlemleri 5 güne düşürüldü.

BURDUR SİGORTA MÜDÜRÜ İKEN YAPILAN HİZMETLER

1997 yılı Haziran ayında BURDUR SİGORTA MÜDÜRÜ olarak atandı. 28 Şubat post modern darbesi nedeniyle Ekim 1997 de il müdürlüğü görevinden alınarak Burdur Sigorta Hastanesine Şef olarak tayin edildi.

On yıl boyunca teftişe elverişli olmadığı gerekçesiyle denetlenemeyen Burdur Sigorta Hastanesi, Makine ve İkmal Servisi ve Hastane Satın Alma Servisi Şefi olarak görev yaptığı sürede teftişe gelen müfettiş gözetiminde 10 yıllık ambar ve demirbaş kayıtları sil baştan işlenerek, hurda ve kayıttan düşme işlemleri yapılarak Hastane teftiş edilebilir hale getirilmiştir.

ÇUBUK MİLLİ GENÇLİK VAKFI BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLER

1991-1994 yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı Vakıf’a Nisan 1994’ de İlçe Başkanı olarak seçildi.

Anılan dönemde yapılan sünnet şöleninde 480 çocuk sünnet ettirilmiş, şimdiki Belediye Başkanlığı’nın bulunduğu Taş binada 5.000 kitabı bulunan bir kütüphane, giriş katta ise herkese ücretsiz çay ikram edilen bir lokal açılmıştır.

Vakfın 30 öğrencilik erkek öğrenci yurdu ile 25 öğrencilik kız öğrenci yurdunun her türlü giderleri karşılanmıştır.

Gözyaşı Geceleri, Minyeli Abdullah, Reis Bey vb. sinema ve tiyatro gösterileri organize edilmiştir. İlçemizin ilk ve tek radyosu olan “Kervan FM” kurularak yıllarca ilahi ezgi çalan ve dini programlar icra eden yayınlar yapılmıştır.

Nevşehir, Konya, Eskişehir, İstanbul, Bursa vb. şehirlere geziler düzenlenmiştir.

Çeşitli zamanlarda Gençlik şölenleri düzenlenerek 1990 lı yılların ilahi ezgi söyleyen meşhur sanatçıları (Ömer KARA, Ahmet TUNÇ, Eşref Ziya TERZİ, Hasan SAĞINDIK vb.) katılımıyla konserler organize edilmiştir.

Bu şölenlerin birisine ceza evinden yeni çıktığı yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’da katılmıştır. 1994-1997 dönemlerindeki tüm Fetih kutlamalarına otobüslerle katılım sağlanmıştır.

Yaz kuran kursları düzenlenmiş bu kurslarda yetişen öğrencilerin “Güzel Kuran Okuma” yarışmalarına katılımı ve mezuniyet sonrası pikniğe götürülmeleri sağlanmıştır. Anılan yıllarda Vakıfta mutat dini sohbetler düzenlenmiştir. Bütün bu faaliyetler 28 Şubat post modern darbesi ile sona ermiştir.

SENDİKAL FAALİYETLER :

        28 Şubat post modern darbesi ile Milli Gençlik Vakfı kapatılınca faaliyet alanı olarak sendikacılığa yöneldi ve aynı idealleri paylaştığı memur arkadaşlar ile Burdur Sağlık-Sen sendikasını kurdu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu’nun katılımıyla gerçekleşen ilk İl Genel Kurulu’nda genel istek üzerine ilk ve tek aday olarak İl Başkanı seçildi.

28 Şubat dönemi şartlarında 70’e yakın üye kaydı yaptı ve 2000 yılında Ankara’ya tayini çıktı. 2000 e yakın kişinin çalıştığı yemekhanede civardaki müdürlüklerde çalışanlarla birlikte 4.000’e yakın kişinin yemek yediği SSK Genel Müdürlüğü’nde Memur-Sen’e bağlı Kamu Büro Memur-Sen sendikasının ilk üyesi, ilk işyeri temsilcisi ve ilk şube başkanı ve yönetim kurulu üyesi oldu.

Daha sonra kurulan Büro Memur-Sen Sendikası’nın 2001 yılında yapılan 1. Olağan Genel Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

CV’sinde belirttiği genel sekreterlik görevlerinden sonra 2003 yılında yapılan olağan genel kurulda seçildiği Genel Mali Sekreterlik görevini 2004 yılı Haziran ayında kendi isteği ile bıraktı ve sendikayı 8.000 resmi 12.000 gayri resmi üye sayısına ulaştırdıktan sonra SSK Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı olarak bürokrasiye döndü.

DERNEK FAALİYETLERİ :

  • Gerek Çubuk Platformu (Düşünce) Derneği ‘Bürokrasi Masası’nda, gerekse Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım yıllarda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulması çalışmalarına katkı sağlanmıştır.

 

  • Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) ve Ankaralı Yöneticiler Derneğinde (AY-DER) Ankara’nın kültürünün araştırılması, tanıtılması çalışmalarına (paneller, seminerler, haftalık sohbetler, ziyaretler) destek sağlanmasına katkı ve destek verilmiştir.

 

Kışlacık Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği’nde gerek Yönetim Kurulu üyeliği gerekse Dernek Başkan Vekilliği yaptığı dönemlerde rutin faaliyetlerin dışında;

 

  • Haftalık ev sohbetleri uygulaması başlatılmış olup 4 yıldır devam ettirilmektedir ayrıca cenaze hizmetlerinin ücretsiz yapılması sağlanmış,

 

  • AK Parti milletvekilleri ile birlikte İlçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, Çubukta faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri zaman zaman Köy Konağı’nda ağırlanmış, köylülerimizin sorunlarını yetkililere birinci ağızdan dile getirmeleri sağlanmış,

 

  • Karagöl mesire alanının fosseptik sorunu çözülmüş, köyümüze su deposu yapılması çalışmalarına başlanmış, 2. Köprü Projesi programa alınmış,

 

  • Yayla Şenlikleri, hasta ve ev ziyaretlerinin yapılması sağlanmış,

 

  • Gerek 15 Temmuz gecesi, gerekse devam eden 30 gün boyunca köyden otobüsler kaldırılarak köylülerin gece nöbetine katılmaları sağlanmış, köy konağının girişinde 15 Temmuz köşesi oluşturulmuştur.

 

ANKARA SİGORTA MÜDÜR YARDIMCISI İKEN YAPILAN HİZMETLER :

2004 yılında Dış kapı Sigorta Müdürlüğünde Müdür yardımcılığı görevine getirildi. Altı ay görev yaptığı sürede 3 ay geceli, gündüzlü bir çalışma ile Ankara’da toplam 8000 işverene Kurumun en prestijli projelerinden birisi olan e-Bildirge programı şifrelerinin dağıtılması sağlandı.

          ANKARA İHTİYARLIK SİGORTA MÜDÜRÜ İKEN YAPILAN HİZMETLER:

2004 yılında atandığı ve 4 yıl müdürlüğünü yaptığı Ankara İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğünde;

  1. Aylık bağlama süreleri uygulanan Kalite Yönetim Sistemi ile 40 günden 14 güne düşürülmüştür.

 

  1. T. İş Bankasından bağış yoluyla sağlanan Qmatik cihazları ile SGK da ilk defa sağlık karnesi işlemlerinin sırama tik uygulaması ile yapılması sağlanmıştır.

 

  1. Ankara İhtiyarlık Sigorta müdürlüğünün 11 katlı binasının tadilat, tamirat ve onarımı yapılarak ve girişteki asma kat ikiye bölünerek binaya bir kat daha ilave mekân kazandırılmış modern ve nezih bir görünüm sağlanmıştır.

 

  1. Anılan Müdürlüğün arşiv ihtiyacının ortaya çıkması üzerine İskitlerde bulunan arşiv binasının tamirat, tadilat, bakım onarımı ile boya badana işleri yaptırılmış, imha kayıttan düşme işlemleri yapılarak 5 kamyon eski evrak, 3 kamyon eski demirbaş eşya zaman aşımı nedeniyle imha edilmiş 4 katlı binanın bir katı boşa çıkartılarak Ünitenin arşiv ihtiyacı karşılanmış, arşiv binası yeniden dizayn ve düzenleme yapılarak Kurum modern ve nezih bir arşive kavuşturulmuştur.

 

  1. Görev yaptığım dört yıl boyunca Müdürlükte kalite yönetim sistemi uygulanmış 4 yıl üst üste ISO 2001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alınmıştır.

 

ANKARA İL MÜDÜR YARDIMCISI İKEN VERİLEN HİZMETLER:

2008 yılı Mayıs ayında Ankara İl Müdürlüğü, İl Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Sekiz ay görev yaptığı süre zarfında (8 ay) uzun yıllardır Kurum kayıtlarına işlenmeyen KEY kesintilerini OSTİM Tek Çatı Müdürlüğü’nde, emrine verilen ekip ile 6 aylık sürede, sigortalılar ve işyerleri bazında Kurum kayıtlarına işleterek Ankara’da KEY ödemelerinin yapılmasını sağlanmıştır.  

DAİRE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ OLAN PROJELER:

  1. SPAS  Projesi (Sağlık Provizyon Ve Aktivasyon Sistemi)
  2. E-Ödenek Projesi,

SPAS ve E-Ödenek Projesi 2013 Yılında ISSA (Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı) Tarafından Örnek Proje Seçilerek, İyi Uygulama Örnekleri Arasında Gösterilmiş Ve Üye Ülkelere Tavsiye Edilmiştir.

  1. Geçici İş Göremezlik İstatistik Projesi,
  2. E-Bildirim Projesi,
  3. 4/b İş Göremezlik Projesi,
  4. Mahsuplaşma  Projesi,
  5. Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri Projesi,
  6. Sözleşmesiz Özel Sağlık Hizmet Sunucuları Tarafından Düzenlene Analık Raporlarında Onay Şartının Kaldırılması,
  7. GSS İstatistik Programı Projesi,
  8. Sağlık Yardımı Talep Ve Taahhüt Formunun Elektronik Ortamda Alınması Projesi,
  9. YÖK ve MEB Öğrenci Kayıtlarının Elektronik Ortamda On-Line Olarak Kuruma Gönderilmesi Projesi,
  10. Emzirme Ödeneği Ödemelerinde Talep Dilekçesi Şartının Kaldırılması Projesi,
  11. Kamu  Personelinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Devri ve Sağlık Hak Sahipliği Hizmetlerinin Verilmesi Projesi,
  12. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri ve Sivil Personelin Kuruma Devri Ve Sağlık Hak Sahipliği Hizmetlerinin Verilmesi Projesi,
  13. Yeşil   Kartlıların Sağlık Bakanlığından Sosyal Güvenlik Kurumuna Devri ve Sağlık Hizmetlerinin Verilmesi Projesi,
  14. Primsiz Aylık Alanların Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  15. 506 Sayılı Kanuna İsteğe Bağlı Sigortalıların Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  16. 5510 Kanuna göre 4/c kapsamında isteğe bağlı iştirakçi olanların hak sahipliği Projesi,
  17. Kanuna Göre İlk Defa Devlet Memuru Olanların Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  18. İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Alanların Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  19. Vatansız ve Sığınmacıların Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  20. Yabancı Uyruklu İsteğe Bağlı Genel Sağlık Sigortalılarının Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  21. Yabancı Ülkelerde Çalışan Türk İşçilerinin Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  22. İsteğe  Bağlı Genel Sağlık Sigortalılarının (60/g) Sağlık Hak Sahipliği Projesi,
  23. Borçları Taksitlendirilen Bağ-Kur Sigortalılarına Hastanelerde ve Eczanelerde Sağlık Hizmeti Verilmesi Projesi,
  24. Tarım  Sigortalılarına Elektronik Ortamda Otomatik Sağlık Hak Sahipliği Sağlanması Projesi,
  25. Vizite  kâğıdının işverenlerce elektronik ortamda düzenlenmesi ve elektronik ortamda Kuruma gönderilmesi projesi.
  26. Yeni açılan sosyal güvenlik merkezlerinin iş göremezlik programına açılması projesi,
  27. Vizite kâğıdının uygulamasına son verilmesi, kazançların APHB üzerinden otomatik alınması,
  28. İş Göremezlik Ödeneği Görme Ekranı Projesi.

 

ALDIĞI BELGELER:

 

Belge Verilen Yer :                            Belge Türü :                              Tarihi:

 

SSK Genel Müdürlüğü                            Teşekkür Belgesi                               2007

 

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü             Teşekkür Belgesi                               2011

 

SGK Başkanlığı Emekli Hizmetleri      SPAS ve e-Ödenek projeleri ile ilgili  2013

Genel Müdürlüğü                                      Teşekkür Belgesi

 

Türk Kızılay’ı /Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü - Bronz Madalya Beratı   2016

 

 

    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Çubuk'ta Muhtarlarla Toplantı Gerçekleştirildi
BTP ÇUBUK İLÇE 9. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...
Çubuk Belediyesi 2025 Mali Bütçesini Oy Birliğiyle Kabul Etti
Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?
Çubuk Turşu Festivali’nin İptaline CHP’den Sert Tepki