Mansur Yavaş CHP'den Ankara adayı oldu

Mansur Yavaş CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu. Mansur Yavaş, ısrarla partisi MHP'den aday olmak istediğin belirtmiş ancak MHP Genel Merkezi Mansur Yavaş yerine Ankara'dan Mevlüt Karakaya'yı aday göstermişti.

MHP'nin adayını açıklamasının ardından Mansur Yavaş'ın Ankara için aday olup olmayacağı, olursa hangi partiden aday olacağı büyük bir merak konusu olmuştu. Ve bugün bu soru cevabını buldu. Mansur Yavaş CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI YAVAŞ'IN ADAYLIĞINI TWİTTER'DEN DUYURDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca’nın bugün twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama sonrasında CHP’nin ve Ankara'nın siyasi kulislerinde büyük bir hareketlilik yaşandı.  Karaca attığı tweette "Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun" ifadlerini kullandı. 

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIK SÜRECİ NASIL GELİŞTİ

CHP’den 40 kişilik bir heyet bugün Mansur Yavaş'ın memleketi olan ve daha önce belediye başkanlığını yaptığı Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kritik bir zirve gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen zirvede CHP ile Mansur Yavaş büyük oranda anlaşma sağladı.

Bu zirvenin arından hafta içi Çarşamba ya da Perşembe günü Mansur Yavaş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirerek Yavaş’ın Ankara adaylığı konusunda resmi açıklama yapılacak.

MANSUR YAVAŞ CHP'YE NASIL GEÇECEK

Kılıçdaroğlu ile yapılan bu görüşmenin hemen ardından Yavaş'ın parti tüzüğünün 12. maddesi gereği hafta içerisinde CHP’ye üye yapılması, MYK’dan geçtikten sonra da 22 Aralık’taki PM toplantısında sürecin tamamlanması planlanıyor.

Resmi açıklama ise bu zirvenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak.

MANSUR YAVAŞ'TA KARARINI VERDİ..

Elde edilen bilgilere göre Mansur Yavaş'ta CHP'den aday olma konusunda son kararını verdi. Mansur Yavaş bu gün Beypazarı'nda CHP ile yaptığı görüşmenin ardından yakın çevresi ile CHP'den adaylığı konusunda görüştü. Onların onayını da alan Mansur Yavaş CHP Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olmayı kabul etti.

MANSUR YAVAŞ AK PARTİ İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

CHP'nin Mansur Yavaş'ı aday göstermesi AK Parti cehpesinde de sürpriz olarak karşılandı. AK Parti'nin adayı Melih Gökçek'i en çok zorluyacak isim olarak gösterilen Mansur Yavaş'ın CHP'nin teklifini kabul etmesi ile AK Parti'nin Ankara'da nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri

Çubuk Belediyesi 2025 Mali Bütçesini Oy Birliğiyle Kabul Etti
Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?
Çubuk Turşu Festivali’nin İptaline CHP’den Sert Tepki
Çubuk’ta Bir Araya Geldiler: Gökçek ve Yavaş Aynı Karede
Ankara Kent Konseyi Başkanı Çubuk Belediye Başkanı'nı ziyaret etti