Köy Konağında toplanan ve Köyün ileri gelenlerinden oluşan topluluğa TTKD Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Albayrak, Sarısu Köyünün, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yönden kalkınmasını sağlayacak, çevre boyutu da olan bir proje hazırladıklarını, bu projenin adının da ""Farklı bizim Köy"" olduğunu belirtti. Projeyi uygulamak için pilot bölge olarak Sarısu"yu seçtiklerini söyleyen Prof. Dr. Albayrak, bağcılık, arıcılık ve meyvecilik alanında yeni atılımları bu proje ile başlatabileceklerini ifade etti. Ayrıca köyün turizm potansiyelini ortaya çıkarıp, turizmin kaynak değerlerini, önce tanıtıma yönelik olarak harekete geçirebileceklerini de dile getiren Prof. Dr. Albayrak, bu proje ile şehirlerde işsiz veya askeri ücretle zor şer geçim yapan insanlarımıza tekrar köyünde istihdam sağlanacağına dikkat çekti. ""Farklı bizim Köy"" projesinin aynı zamanda bir köye dönüş projesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Albayrak, ""Ülkemizde yaşanan işsizliğin çözüm noktası ve küresel krizden kurtulmanın yolu bizce bu tip projelerin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. ""dedi.
Sarısu Köyünde heyet ile birlikte incelemelerde bulunan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yardımcı, köyde hayvancılığın geliştirilmesi için, başta yetiştiricilik konusunda olmak üzere her alanda çalışma yapacaklarını söyledi. Geçmişte olduğu gibi Sarısu Köylünde hayvancılığın yeniden canlanmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Yardımcı, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık ve arıcılık yetiştiriciliği için şartların köyde uygun olduğunu ve bunların yeniden canlandırılabileceğini dile getirdi.
Bir orman köyü olan Sarısu'yun sürekli göç verdiğini, köylerinde 50 yaşın altında insan kalmadığını, eskiden yapılan bağcılık ve arıcılığın bugün yok olduğunu, köydeki okulun öğretmensiz ve öğrencisiz bir şekilde sürekli kapalı kaldığını anlatan Sarısu Köyü Muhtarı Kasım Recep, gençlerin köyü terk ettiğini söyledi. İstihdama yönelik projelerin köye dönüşü sağlayacağını ifade eden Recep, gençlerin şehirde işsiz kahve köşelerinde olduğunu belirtti. Recep,"" Sermayemiz yok, bu nedenle de yatırım yapamıyoruz. Köyün Coğrafi ve iklim koşulları Sebzecilik, meyvecilik, bağcılık yapılmasına çok elverişli. En büyük sıkıntımız pazarlama konusudur"" dedi
Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, TTKD'nin ilçelerine bağlı bir köye proje üreterek kalkınma seferberliğine girişmelerinin, Sivil Toplum örgütlerinin, günümüz dünyasında ne denli önemli olduklarını vurgulayarak, Muhtar Kasım Recep'in heyecanını ve projeyi sahiplenmesini de taktir ettiğini söyledi. Ayrıca bu konuyu takip etmesi içim de Çubuk İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak'ı görevlendirdi. İncelemelerde Akbayrak da, heyeti, köyün tarımsal yapısı hakkında bilgilendirdi.
Kaymakam Dallı"nın yanı sıra, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de gelen heyete ilgi göstermiş ve Özel Kalemi Yusuf Akkaya ile Basın Sorumlusu Hüseyin Yiğiner'i heyete dahil etmiştir.