En pahalı akaryakıtı kullanıyoruz, ÇÜNKÜ

Dünyanın en pahalı benzinini kullanmamızın nedeni Rekabet Kurulu raporu ile bir kez daha ortaya konulurken, akaryakıt

En pahalı akaryakıtı kullanıyoruz, ÇÜNKÜ
Nazım Kaya ise, “Haksızlık belgelendi niye cezaları kesilmiyor” dedi.

Türkiye dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor. Akaryakıt dağıtım şirketleri ise yüksek yüksek kârları ile göğüslerini kabartıyor. Tüm bunlar yaşanırken Rekabet Kurulu'nun açıkladığı rapor gündeme bomba gibi düştü.

Akaryakıt şirketlerini 'fırsatçılık' yapmakla suçlayan raporda, 5 firmanın sektörün yüzde 90'ını elinde tuttuğu belirtildi. Raporda, “Fiyat düşüşleri fiyat artışlarına kıyasla aynı duyarlılıkla piyasaya yansıtılmıyor” tespiti yapıldı. Bu rapor sonrasında akaryakıt sektörünün düzenleyici kurulu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ise tam bir sessizliğe büründü.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR!

Akaryakıt şirketlerinin ortak hareketi ile ilgili görüş istediğimiz EPDK yetkilileri, “Bu yeni bir olay değil. Rapor bize de geldi. Biz de bunun üzerine açıklama yapıp yapmamayı tartıştık. Ancak gerek görmedik. Sektörde rekabeti artırıcı çalışmalara devam ediyoruz. Piyasaya daha fazla şirketin girmesi için çalışıyoruz” gibi ilginç bir değerlendirme yaptı.

YASAYI UYGULAYIN

Akaryakıt şirketlerinin fiyat 'tekeli' yapmasına en sert tepki Tüketici Birliği'nden geldi. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, “Akaryakıt şirketlerinin ortak hareketi yine tespit edildi. Bunun cezası da yasada belli. Yasaya göre, ortak hareket eden şirketlere bir önceki yıl cirosunun yüzde 5'i oranında ceza kesilmesi gerekiyor. Yasa ortada iken neden bu cezalar uygulanmıyor” dedi.

Gerek EPDK'nın gerekse Rekabet Kurulu'nun haksız durumu ortaya koymasına karşın ceza verme konusunda aynı duyarlılığı göstermemesini eleştiren Nazım Kaya, “Bu durumu dikkate alarak sektörün denetleyicisi EPDK'yı mahkemeye verdik” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri