Çubuk'ta tarla faresi ile mücadele çalışmaları

Çubuk'ta tarla faresiyle mücadele çalışmalarında kimyasal ilaç kullanılmamasına karar verildiği bildirildi.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, yaptığı açıklamada, çiftçileri fareler ve kemirgenlerle ilgili bilgilendirme konusunda çalışma başlattıklarını ancak oda olarak mücadelede kimyasal ilaç kullanılmamasına karar verdiklerini söyledi.

Kimyasal ilaçlarla mücadelenin tabiattaki dengeyi bozduğunu ifade eden Gülle, "Çiftçilerimize fare yemi kullanılmaması yönünde tavsiyede bulunuyoruz. Verilen fare yeminden ölen fareleri yiyen diğer canlılar da ölüyor. Bu da tabiattaki dengeyi bozuyor" dedi.

Gülle, son zamanlarda çiftçilerden tarla fareleri konusunda şikayetler geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarlalarda farelerin çoğaldığı ve ürünlere zarar verdiği yönünde şikayetler var. Çiftçilerimizle fareyle mücadele konusunda toplantılar yaptık. İlaçlı mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdik. Eğer kimyasal ilaçlama yapılacaksa ilaçlama sonrasında tarlalar gezilip fare ölüleri toplanarak imha edilmelidir. Kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlar, tarla farelerini baskı altında tutarlar. BizÇubuk Ziraat Odası olarak bu doğal düşmanları korumak için avlanmamak ve gereksiz ilaç kullanmamak gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize, derin toprak işleme, münavebe, tarla temizliği, delikleri su ile doldurmak, kapan kurmak gibi yöntemlere başvurarak tarla faresiyle mücadele etmelerini öneriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çubuk Kuzey Yıldızı Sanayi Sitesi 2026’da Açılacak
Çubuk'ta Kayıt Dışı İstihdama Dikkat Çekiliyor
Çubuk Basma Peyniri: Gelenekten Sofralara
Çubuk Basma Peynirine Yoğun Talep
Çubuk'ta patlıcan turşusu mesaisi başladı