Çubuk'ta Tapu Heyecanı

Çubuk'ta olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve çevresindeki vatandaşlara ait arsalarda yapılan imar planı tamamlanırken, imar planı yapılan arsaların tapuları törenle dağıtıldı.

 

Çubuk'ta kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne tahsis edilen arsaların imar planı yapıldı.Dumlupınar, Esenboğa ve Yenice mahallelerini kapsayan yaklaşık 5 bin hektarlık alanın imarı yapılırken,Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve vatandaşlara ait arsaların tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Dumlupınar Mahallesi'nde düzenlenen törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman ÖzdenYıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Rektör Yardımcısı Yavuz Sanisoğlu, Genel Sekreter Suat Cihangir, Ankara Tapu Bölge Müdürü Faruk Dönmez, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, Belediye Meclis üyeleri Sabri Koca, Ahmet Uzun, Kemal Küçük, Ömer Aydın ve vatandaşlar katıldı. Üniversitenin yapılacağı alanda inceleme yapan Yıldırım BeyazıtÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan, imar planının bitmesinin inşaat planlarının ve inşaatların başlaması anlamına geldiğini söyledi. Üniversitenin mimari projesinin Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun yapılacağını belirten Doğan, şunları söyledi:

"İki yıldan beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz bu güne gelebilmek için. Gerçekten göreve geldiğimiz günden itibaren öncelikle üniversitemizin kampus alanının belirlenmesi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi adından da anlaşılacağı üzere bizi tarihimize, kültürümüze, geçmişimize bağlayan ve tarihimizden aldığımız güçle ileriye doğru Türkiye Cumhuriyetimizin ileriye doğru ilerlemesini hedefleyen bir düşüncenin ürünü olan bir üniversitedir. Yeni kurulan üniversitelerin içerisinde en hızlı ilerleyen yine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi oldu. Üniversitemiz bu bölge için önemli olduğu kadarAnkara için, Türkiye için ve gelecekte inşallah Allah hepimize görmeyi nasip eder dünya için de önemli bir bilim merkezi olma hedefiyle kurulmuş bir üniversitedir. Üniversitenin adı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve kurulduğu alanda 1402 Ankara Savaşı'nın yapıldığı alan. Böyle olunca da mimari planının bizim geleneksel özelliklerimizi yansıtmasına özen gösterdik. Projenin bir Osmanlı, Selçuklu tarzı mimari olmasına özen gösterdik. İçerisinde ise her türlü modern bir donanım olacak şekilde bir mimari çalışmamız oldu. Tabi ki üniversite sadece dış cephe olarak değil avlu, bahçe, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları olarak da bizim geleneksel projelerimize uygun olarak planlandı."

Üniversitenin ilçeye kazandırılmasına katkı veren ve destek olan herkese teşekkür eden Kaymakam Şahin ise, üniversitenin ilçeye enerji ve sinerji verecek büyük bir proje olduğunu ifade etti.

AZMAN DERESİ BİLİMİN MERKEZİ VE Ankara'NIN GÜLEN YÜZÜ OLACAK

Bu günün ilçe için çifte bir Bayram olduğunu söyleyen Başkan Özden de, tapuların dağıtılıyor olmasının üniversitenin inşaatının başlayacağı anlamına geldiğini belirtti. İnşaatın başlaması ile ilgili gecikmenin bazı spekülasyonlara neden olduğunu ifade eden Başkan Özden, tapuların dağıtılması ile birlikte bu kuşkuların da yok olacağını kaydederek, "Üniversiteyi ilçemize kazandıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey başta olmak üzere tüm ekibe sonsuz teşekkür ediyorum. Hem sayın rektör, hem de biz sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey ile görüştük. Yaklaşık on gün içerisinde inşallah yolları açacağız ve üniversitenin inşaatına başlayacağız. İmar planındaki bazı itirazlardan dolayı inşaatta 2 ay gibi bir gecikme oldu. Arık üniversite adım adım geliyor.

Sayın Başbakanımızın da bizim üniversite dediği Yıldırım Beyazıt Üniversitesi burada şahlanmış olacak. İnşallah Azman Deresi olarak adlandırılan bu yer bilimin merkezi olacak. İlçemizin ve Ankara'nın gülen yüzü olacak" dedi.

Mahalle sakinleriyle üniversitenin yapılacağı alanda inceleme yapan Rektör Doğan, Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve beraberindekiler, daha sonra 150 tapuyu hak sahibi mahalle sakinlerine dağıttı. Tamamı 48 tapudan oluşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin tapularını da Rektör Doğan'a Kaymakam Şahin ve Başkan Özden birlikte verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (32)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri

Çubuk'ta Taş Fırın Hizmete Açıldı
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği
Çubuk'ta Otluk Alanda Yangın Çıktı
Uluağaç Mahallesi'nde Yaptırılan Taş Fırın Hizmete Açıldı
CUMHURİYETİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...