Toplantıda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, özel idarelerin kapatılmasının ardından büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan başkanlığın çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven ise bölge halkının isteklerini imkanları doğrultusunda çalıştıklarını bölge için silaj makinesi aldıklarını kaydetti.
Taş toplama makinesi, tohum makinesi gibi tarımsal ekipmanların alınacağını belirten Güven, şu bilgileri verdi:
"İki bine yakın kovan dağıttık bunu inşallah 4 bin yapacağız. İnşallah Çubuk'ta bal ormanı projesini hayata geçireceğiz. Burada faselya (arı otu) ekimi ve akasya ağaçları dikimi yapacağız ki arıcılığı daha da çok geliştireceğiz. Kış aylarında aracılık kursları vereceğiz ve sertifika alan herkese arılı kovan dağıtımı yapacağız. Mithat Paşa Caddesi'nde, Gökkuşağı Pazar Yerinde ve Çayyolu'nda bulunan belediyemize ait işyerlerine yöresel ürünler satış yerleri açmaya başladık. Buralarda birer dükkanda Çubuklu üreticilere vereceğiz. Üreticilere sera desteği vereceğiz. Besicilere yönelik hayvanlarının küpeleme maliyetini düşürecek bir projemiz bulunuyor."
İlçede hayvancılık ve tarım konusunda desteklerin artırılmasını isteyen Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ise, ''Bizim geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Biz sadece bunlardan geçiniyoruz. İlçemizde acilen çok fazla seracılık desteği yapılması gerekiyor. Sebze kurutma, salça ve konsantre üretim tesisleri konusunda destek verilmeli. İlçenin girişinde üretilen ürünlerin satıldığı köylü pazarı kurulmalı ve Ankara genelinde ilçelerde üretilen ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olunla'' dedi.
Toplantıya, Çubuk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.