Ovacık Mahallesi'nde yaşayan Fadime Karaser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki bazı komşularının arıcılık yaptığını, kendisinin de istediğini ancak imkanları olmaması nedeniyle bu işe giremediklerini belirtti.
"Bir gün radyo dinlerken genç girişimcilere devlet desteği verildiğini duydum" diyen Karaser, şöyle konuştu:
"Ertesi gün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giderek kayıt yaptırdım. Verilen destekle 45 arılı kovan ve arıcılık malzemeleri aldım. İşimizi hızla büyüttük. Yılda 4 ton bal alıyoruz. Yazın burada bakıyoruz kışın ise Muğla'ya götürüyoruz. Çok memnunuz, arıcılık bizim geçim kaynağımız oldu." dedi.
Komşusu Fadime Karaser sayesinde arıcılığa başladığını anlatan Eda Kesen ise devlet desteği aldıktan sonra hızla büyüdüklerini, kovan sayısını 300'e çıkardıklarını, hedeflerinin daha da büyümek olduğunu söyledi.
Fatma Kesen ise babasının küçük yaşlarda arı yetiştirmeyi ve bal almayı öğrettiğini belirterek bu destekten yararlanarak kendi kovanlarını kurduğunu, artık tüm gelirlerini arıcılıktan elde ettiklerini ifade etti.
Çubuk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre destek programından ilçede son 2 yılda 13'ü kadın olmak üzere 16 genç girişimci yararlandı.
Çubuk'ta Girişimci Kadınların Arıcılık Başarısı
Çubuk'ta yaşayan 3 kadın, genç girişimcilik desteğiyle başladığı arıcılıkla geçimlerini sağlamaya başladı.
İlk yorum yazan siz olun
Kadın Aile Haberleri
Çubuk ADEM üyeleri iftarda buluştu
Çubuk'ta Ev Hanımları Yöresel Lezzetleri Geleceğe Aktarıyor
Çubuk Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel hediye!
Çubuk Kadın kooperatifi Tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi
Çubuk'un lezzetleri Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı