Çubuk’ta bir ilk yaşanıyor. Harika Özel Eğitim Kurumu yeni bir alanda hizmet vermeye başladı. Hizmet yelpazesine her geçen gün yenisini ekleyen Harika Özel Eğitim Kurumu, yeni hizmet binasında Dil Konuşma ve İşitme Eğitimini de ekledi.
Çubuk’ta bir ilk yaşanıyor. Harika Özel Eğitim Kurumu yeni bir alanda hizmet vermeye başladı. Hizmet yelpazesine her geçen gün yenisini ekleyen Harika Özel Eğitim Kurumu, yeni hizmet binasında Dil Konuşma ve İşitme Eğitimini de ekledi.
Ankara’da sadece birkaç kurumda hizmet verildiği bilinen Dil Konuşma ve İşitme Hizmetini Çubuk’ta ilk defa Harika Özel Eğitim Kurumu, Esenboğa Mahallesi’ndeki yeni hizmet merkezinde vermeye başladı.
-Sadece Çubuk’a değil Ankara ve çevre il ve ilçelere de hizmet veriyor.
Harika Özel Eğitim Kurumu Esenboğa Mahallesi’ne açtığı yeni hizmet biriminde dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere son teknolojik gelişmeler ve multidisipliner yaklaşımla Dil Konuşma ve İşitme Hizmeti ile hizmet vermeye başladı.
Harika Özel Eğitim’de Özel Öğrenme Güçlüğü, işitme güçlüğü destek eğitimi, yaygın gelişimsel bozukluk, mental retardasyon ve bedensel engel (fizik tedavi) merkezlerinin yanı sıra artık dil ve konuşma terapisi yaptıklarını kaydeden Kurum Müdürü Burak Gündoğdu, dil ve konuşma bölümünde kekemeliği olan, konuşmada güçlük çeken, artikülasyon bozukluğu olan hastaların tedavisini ve iletişimini sağlamak amacıyla hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
Gündoğdu, “Bir kişi diğerlerini anlamakta, düşüncelerini belirli bir sıra ile anlatmakta, sözcüğe uygun ekleri getirmede güçlük çekiyorsa bu bir dil bozukluğudur. Dil bozukluğu hem gecikmiş konuşması olan çocuklarda hem de yetişkin dönemde felç geçirdikten sonra dil ve iletişim becerilerinde kayıp yaşayan afazili bireylerde görülür. Eğer bir kişi konuşma seslerini düzgün veya akıcı telaffuz edemiyorsa, konuşması akıcı değilse varsa bu da konuşma bozukluğudur. Seanslar hastaya göre değişiklik gösterebiliyor” diye konuştu.
Harika Özel Eğitim’de görevli Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Şevket Özdemir “Bireylerdeki dil ve konuşma sorunlarının değerlendirilmesi ve terapisinde güncel yaklaşımlar uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.
-Her yaş ve düzeydeki insanlar için terapi yapılıyor.
Bireydeki dil bozukluğunun geniş bir yelpazede, dil ve konuşma terapisti tarafından aşamalı şekilde değerlendirilerek yapılması gerektiğini kaydeden Özdemir, şunları söyledi:
“Konuşma bozukluğunda kişi hangi sesleri çıkartabiliyor, hangilerini çıkartamıyor ya da hangi sesleri kelimenin belirli yerlerinde kullanabiliyorken hangilerini kullanamıyor gibi faktörleri belirleyen testleri yaparak ya da konuşmanın akıcılığını ve hızını ölçerek bir konuşma değerlendirmesi sağlanabiliyor. Böylece bireyin dil ve konuşma problemi daha ayrıntılı analiz edilebiliyor ve dilin hangi bileşeninde ya da konuşmanın hangi bölümünde ne kadar bozukluk olduğunun saptanmasıyla bireye uygun terapi planı hazırlanabiliyor. Dil ve konuşma bozuklukları olan hastalarda yaş sınırı olmaksızın terapi hizmeti veriyoruz.”