Çubuk Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma ve Toplum Merkezi toplantı salonunda düzenlene sertifika törenine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozdoğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İl Müftüsü M. Hakkı Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Lale Öcal, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Samiye Korkmaz, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki ve din görevlileri katıldı.
Kaymakam Şahin, yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde ilçe hakkında aldığı bilgilerde en çok dikkat çekenin bölünmüş aile ve boşanma oranlarının yüksekliği olduğunu, yapılan projelerle bu konudaki sorunların çözüleceğini söyledi.
Şahin, ülke genelinde böyle bir projenin ilk kez Çubuk'ta yapıldığını ifade ederek, "Biz sorumluluk sahibi ilçe yöneticilerimizle bir araya gelerek böyle bir projeyi başlatmak istedik. Biz başlattıktan sonra ülke genelinde birçok yerde bu projeye benzer projeler başlatıldı. Bu da bizim ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor" dedi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozdoğan ise katılımcılarının tamamının erkeklerden oluşan bir topluluğa sertifika vermekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Bugüne kadar eğitim verilen kadınlarımız sürekli, (Bize eğitim veriyorsunuz ama, beylerimize aynı eğitim verilmediği için bu konuları bizim evde uygulama şansımız yok) diyorlardı. Bugün burada bunun tam tersini görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin yüzde 90'nın aile ortamında yaşadığını ifade eden Bozdoğan, yapılan araştırmalarda nüfusun yüzde 90 aile ortamında yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu ülkemiz adına sevindirici bir durumdur. Çünkü dünyadaki verilere baktığımızda ülkemizdeki yaşayan vatandaşlarımızın aile olma ve aile yükünü taşıma noktasında bizim toplumsal birlikteliğimizi güçlendiren değer olan ailenin güçlü olduğunu gösteriyor. Bu, bu yönde çalışmalar yapılmaması, önleyici tedbirlerin alınmaması anlamına gelmiyor. Bu noktada hızlı bir şekilde eğitim faaliyetlerini devam ettirmemiz gerekmektedir. Bu nedenle biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak toplum ve aile merkezleri aracılığıyla tüm ailelere ulaşmaya çalışıyoruz."
Üzerinde çalıştıkları ve 2012 yılında hizmete geçirilecek bir diğer projenin de "Aile Destek Projesi" olduğunu anlatan Bozdoğan, bu projenin aile hekimliğinin bir benzeri olacağını vurgulayarak, "Bu projede her hane halkının bir sosyal danışmanı olacak ve her hanenin mevcut yaşamda karşılaştığı sorunların fotoğrafını çekecek, onları devletimizin imkanları nispetinde yönlendirecek, bilgilendirecek ve onların sorunları ile devletimiz arasında aracı olacak bir sistemi faaliyete geçirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Samiye Korkmaz da Çubuk Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma ve Toplum Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Aile Destek ve Şiddetin Önlenmesi' projesi kapsamında 8 hafta süresince gönüllü imamlara verilen eğitimin sonucunda sertifikaların verildiğini anımsattı.
İl Müftüsü M. Hakkı Özer ise "İslam dinin değil bir kadına şiddeti, hiçbir insana şiddet yapılmasını istemez. Müslüman o kimsedir ki, insanların elinden dilinden emin olan kimsedir" dedi.
8 haftalık eğitim süresince din görevlileri ile birlikte seminere katılan ilçe müftülük şef'i İsmail Demirtaş ise, uzun ve verimli geçen eğitim sonucunda din görevlilerine iletişim, iletişim engelleri, çatışma çözme, aile ilişkileri, eş olma, eşten beklentiler, anne ve baba rolleri, yasal tedbirler, ailenin korunmasına yönelik tedbirler, kişilerin korunması, medeni kanun, İslam'da aile ve kadının önemi gibi konularda eğitim verildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından eğitime katılan imamlara sertifikaları verildi.
- Ankara