Çubuk'ta 1500 kişiye aşure dağıtıldı

Türk Kızılay Çubuk Şubesi ile Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği üyeleri, muharrem ayı dolayısıyla şehitler ve doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler anısına aşure dağıttı.

Çubuk'ta 1500 kişiye aşure dağıtıldı

Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Türk Kızılay Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, şehit yakınları, Türk Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duanın ardından yaklaşık 1500 kişiye aşurenin dağıtılan programda konuşan Koç, kendi imkanlarıyla ve Kızılay gönüllüsü kadınlar tarafından hazırlanan aşurenin dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm İslam aleminin aşure gününü kutlayan Koç, aşurenin birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın simgesi olduğunu belirtti.

Zeki Avan ise ehli beyte saygı nedeniyle aşure günü düzenlediklerini kaydederek, "O günden bugüne kadar olan tüm şehitlerimiz ve son yaşadığımız yangın ve sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ruhları için bugün aşure dağıtıyoruz. Allah kabul ettin, ruhları şad, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayat Haberleri

Çubuk'ta mahalleliler yağmur duası yaptı
Çubuk'ta Komşu Cinayeti!
Çubuk Huzurevi Sakinleri Beypazarı'nın Tarihi Mekanlarını Ziyaret Etti
Çubuk'ta Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti
Çubuk'ta otomobil ve motosikletin çarpıştığı kazada, 2 kişi yaralandı