Spor alanları oluşturmak, halkı spora teşvik etmek ve spor yapmasını sağlamak belediyelerin asli görevleri arasındadır. Yani belediyeler futbol, basketbol, voleybol sahaları, koşu parkurları oluşturacak ve halkın bu tesislerden yararlanmasını sağlayacaktır. Spor yapan halk da daha sağlıklı olacaktır. Burada kastedilen tamamen amatör spor olup profesyonel sporla hiçbir ilgisi yoktur. Profesyonel sporun halk sağlığına herhangi bir katkısı da yoktur. Tamamen reklama dönük ekonomik bir faaliyettir. Bu nedenle ilçemizde profesyonel spor yerine amatör spor teşvik edilmeli ve herkesin spor yapması sağlanmalıdır.
Profesyonel sporun elde ettiği başarıya göre ilçe tanıtımına katkıda bulunduğu bir gerçektir. Bu başarılar yerel ise yerel anlamda, ulusal veya uluslararası ise ulusal veya uluslararası anlamda ilçemizin tanıtımına katkıda bulunulacak demektir. Ancak tanıtımın yarar maliyet analizi de doğru yapılmalıdır.
Profesyonel spor ile ilçemizin tanıtımından ilçemiz ne kazanmıştır? Bunun maliyeti gerek belediyemize ve gerekse halkımıza ne olmuştur? Yarar mı fazladır? Yoksa maliyet mi?
Turşu ve Vişne Festivali gibi faaliyetlerle kıyaslandığında yarar ve maliyet bakımından verimlilik nasıldır?
İlçemizdeki bireysel sporculardan ve Çubuk Spor"umuzdan elbette ki hepimiz de gurur duyuyoruz. Onların başarılarıyla seviniyoruz. Ancak halkımıza ve belediyemize de yüksek
maliyet getirmesini istemiyoruz. İlçemizin daha pek çok hizmete ihtiyacı var ve belediyemizin imkanları kısıtlı, halkımızın da durumu malum.
Belediyeci olmadığım için konuya çarpıcı örnek veremiyorum. Ancak Belediye başkanımıza şu soru yöneltilmeli ve cevap üzerinde uzun uzun düşünülmeli.
Belediye başkanı olarak Çubuk halkına yapmak isteyip de maddi imkansızlık nedeniyle yapamadığınız projeler nelerdir? Maliyeti ne kadardır? Çubukspor"a aktarılan yardımlar ile bu projelerin hangileri bu güne kadar halkın hizmetine sunulmuş olurdu? Kaç tane futbol, basketbol, ve voleybol sahası yapılabilirdi? İlçenin tanıtımına Çubukspor mu daha çok katkıda bulundu yoksa organize ettiğiniz uluslararası festival mi? Hangisinin maliyeti daha yüksektir?
Bir de olayın psikolojik boyutu var. Efendim halk maç izlemeyi seviyor, eğleniyor, deşarj oluyor, hoş vakit geçiriyor. Niçin Çubukspor"un maliyeti konuşuluyor?
Maç izlemekten hoşlanan herkes her yerde her zaman izleyebilir. Pek çok futbolsever Çubuksporun maçını izlemiyor. Deşarj olma, önceden öfkelenen bir insanın uygun ortamı bulduğunda bağırıp çağırması,sinirlerini boşaltması ise kapalı bir odayı öneririm. En kötü yer futbol sahasıdır. Ayıptır.
Sözkonusu olan da sadece Çubuksporun maliyeti değil, belediyelerin sırtında bir kambur gibi duran tüm takımlardır. Ankaraspor"un Ankara halkının,Keçiörengücü"nün Keçiörenlinin sağlığına ne katkısı vardır? Bunlar yanlış işlerdir.
Hepimiz Fenerliyiz, Galatasaraylıyız, Beşiktaşlı,Trabzonluyuz. Ankaragücünün,Gençlerbirliğinin başarılarıyla gurur duyuyoruz.Ama onların hiçbirini biletimiz dışında biz finanse etmiyoruz. Herhangi bir belediye de finanse etmiyor. Zaten belediyelerin bütçeleri sadece zenginlerin gelirlerinden oluşmuyor ve bu bütçeden sadece zenginler hizmet almıyor. Tüm halkımız bu bütçeyi oluşturuyor ve bu bütçeden hepimiz hizmet alıyoruz.
Futboldan nefret eden yoksul bir vatandaşımızın parası spor külübüne giderse hakkını helal eder mi? Etmezse günah mı işlemiş olur?
O zaman çözüm nedir?
Belediyemiz Çubukspora büyük bir arsa vermelidir.
Büyük bir spor kompleksi oluşturulacak şekilde bir proje oluşturulmalı ve sponsor bir firmaya yap işlet devret modeliyle devredilmelidir. Futbol, voleybol, basketbol sahaları, otel, lokanta, pastane, market, eğlence merkezi, sinema vb ekonomik getirileri olan bir kompleks hem sponsor bulur hem de Çubukspor sürekli bir gelir kaynağına kavuşmuş olur.
Profesyonel sporu; zenginiyle fakiriyle, seveniyle sevmeyeniyle tüm halk değil;sadece zenginler finanse etmelidir. Çünkü profesyonel spor tamamen ekonomik bir faaliyettir.