TRT Ankara Radyosunda yayın yapan Kent Radyosunda saat 15:00 ile 17:00 arasında yayınlanan ve sunuculuğunu Mücahit Türköne ve Dilek Torun’nun yaptığı Piknik Turizmi konulu programın bu haftaki konusu Çubuk ilçesinin mesire alanlarıydı. Çubuk2 Barajında başlayan ve Belediye Meclis Salonunda devam eden canlı yayının konukları ise, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Girişim Et Entegre A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, Turşucu esnaflarından Satılmış Benli, Selahattin Koç, Çubuk Platformu Basın Sözcüsü Şuayip Yaman oldu.
Belediye Meclis Salonundan canlı yayınlanan programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçenin güzellikleri ile alternatif turizmin başkenti olmayı hak ettiğinin ifade ederek, ilçenin adeta küçük bir Karadeniz bölgesi olduğunu kaydetti.
İlçenin doğal güzelliklerini bir bir gün yüzüne çıkartmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Özden, ’’Karadeniz’in tipik iklim ve bitki örtüsünü ilçemde yaşamanız mümkündür. Bu sıcaklarda Ankara’da yanarsınız, ancak ilçemde bazı yerlerinde serinliği hissedersiniz, bazı yerlerinde de üşürsünüz. Yemyeşil bitki örtüsü ve doğal eşsiz manzarası ile ruhen ve bedenen dinlenirsiniz. Karadeniz’in kilimin yaşamaya o kadar uzağa gitmeye gerek yok, Ankara’nın ayağının dibinde Çubuk’ta yaşaya bilirsiniz’’ dedi.
Belediye olarak tüm hemşeri gruplarının yapacağı tüm etkinliklere kapılarının açık olduğunun vurgulayan Başkan Özden, ’’Biz ilçe olarak tüm hemşeri guruplarının yapacağı etkinliğe kapımız sonuna kadar açık. Bunun bir örneğinin geçtiğimiz ay yaptık. Ankara’da yaşayanlar ve çevre illerdeki tüm Erzurumlular Karagöl’de buluştular, burada yayla şenliği yaptılar. Bizde belediye olarak kendilerine her türlü desteği verdik. Bunun gibi tüm hemşeri gruplarını ilçemizde misafir etmeye biz hazırız’’ diyerek, ilçenin turizm potansiyelini artırmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.
Daha sonra konuşan Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ise, Çubuk’un meslek hayatında ayrı bir önemi olduğunun kaydetti. İlçede görev yaptığı sürelerde turizmi canlandırmak için yaptığı çalışmalardan da bahseden Güler, o zamanlar isteyip de yapamadığı Karagöl’ün işletme işini bu gün belediyenin almasına sevindiğini söyledi. İlçede çektiği fotoğraflardan ve bunlarının tanıtımı için açtığı sergilerden de bahseden Güler, Çubuk’un doğal ve tarihi yerlerinin saymakla bitmeyeceğini ve doğaseverlerin mutlaka burayı keşfetmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Mesire veya piknik turizmi denildiğinde ilk akla gelenlerden birinin de et olduğunun söyleyen Girişim Et Entegre AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, ilçelerinde kesimi yapılan büyükbaş hayvanların doğal ortamlarda ve doğal besinlerle yetiştiğini söyleyerek,’’Bizde ilçemizde bulunan tüm kasap arkadaşlarımızla ilçemize gelen misafirlerimize lezzetli kırmızı et tüketmelerini sağlıyoruz. Piknik turizmi bizim için çok önemlidir. İlçemize gelen tüm piknikçiler, ilçemizden aldıkları et ve kıymalarla pikniklerini yaptıkları gibi, evlerine giderken de bir haftalık etlerini yine ilçemizden almaktalar. Bundan etin kalitesi, taze olması ve etin fiyatı da etkili olmaktadır. Sayın başkanımıza bu konuda yaptıkları çalışmalardan dolayı de teşekkür ederiz’’ dedi.
Daha sonra konuşan Turşucu esnaflarından Satılmış Benli ve Selahattin Koç’da ilçeleri hakkında yapılan son günlerde tanıtımlarla satışlarında yaşanan artışı anlatırken, turşu hakkında da kısa bilgiler verdiler. Çubuk Platformu Basın Sözcüsü Şuayip Yaman’da bir gazeteci gözü ile ilçenin dünü ve bugününü dinleyenlere anlattı.
İki saat süren programın sonunda elinde sepet ve içerisinde domateslerle canlı yayın yapıldığı meclis salonuna giren Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük, tüm Ankaralıları 01 Ağustos tarihinde Akkuzlu Mahallesinde yapılacak olan ‘Akkuzulu Domates Şenliklerine’ davet etti.
Programın sonunda konuşan program sunuculuları Mücahit Türköne ve Dilek Torun, Çubuk’ta çok farklı ve çok keyifli bir program yaptıklarını söylediler.