CEMİL ALA SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

“Halkın İktidarı İçin; Ver Elini Çubuk” sloganı ile yola çıkan CHP Çubuk İlçe Belediye Başkan adayı Cemil Ala seçim çalışmalarına hız verdi.

 Şuayip YAMAN

Sabah saat 8.00’de CHP Ankara 2.Bölge Milletvekili İzzet Çetin, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan ve partililerden oluşan bir heyetle önce Hayvan Pazarı’nı, sonra da Zahireciler Sitesi’nde faaliyette bulunan esnafları teker teker ziyaret etti. Onlara hayırlı işler diledi, sorunlarını dinledi ve destek istedi.

Buradan Perşembe Pazarı’na geçen Cemil Ala ve beraberindeki heyet, manav esnafına da hayırlı işler dileyerek, onlarında sorunlarını dinledi. Alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Kıbrıs Caddesi’nde faaliyet gösteren taksici esnafına da hayırlı işler dileyen Cemil Ala ve beraberindeki heyet onlarında sorunlarını dinledi. Cemil Ala taksici esnafına, “Sizlerin sorunlarınızı, daha doğrusu ilçenin şu andaki ulaşım sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu konuda kalıcı ve köklü çözümlerle ilgili projelerimiz var. İnşallah belediye başkanı olursam bu sorunlarını üstesinden geleceğiz.”

Cemil Ala’nın son durağı ise Muhtarlar Derneği oldu. Dernek Başkanı Ali Çakır tarafından karşılanan Cemil Ala, burada muhtarların sorunlarını dinledi ve projelerini teker teker açıkladı.

 

Ziraat Yüksek Mühendisi olduğunu söyleyen Cemil Ala, Çubuk İlçesinin tarım ve hayvancılık kenti olması gerektiğini vurguladığı konuşmasında; “Güçlü toplumlar güçlü sağlam ailelerle oluşurlar. Tek kavgam toprakladır!...

 

Ülkemizde demokrasinin olmadığına inananlardan birisiyim. Çünkü yüzde 10 seçim barajı var. Demokrasilerde seçim barajı olmaz ve Parlamento’da her kesimin temsil hakkı olmalıdır. Silahla baskı ile, zorla hiçbir fikir kabul ettirilemez. İnsanları kırıcı, aşağılayıcı olmayan, her türlü fikrin konuşulup tartışılmasından yanayım.

 

Çubuk’ta tarım ve hayvancılık yaygın durumda idi. Benim de bu konularda ciddi deneyimlerim ve projelerim mevcuttur. Sizlere çok yararlı olacağıma inanıyorum.”

 

Projelerini ise;

 

  • Sözleşmeli Tarım Modeli (bel-köy), belediye ile üretici ortaklaşa hayvancılık projesi, bu projelerde 20 veteriner hekim istihdam edilecek.

 

  • Her köye en az 5 sera: Organik sebze tarımı yapılacak. Bu projemizde 20 ziraat mühendisi istihdam edilecek.

 

  • Çubuk - Ankara arası rahat ve hızlı ulaşım. Her köye günlük ulaşım.

 

  • Tüketici haklarını koruyup takip edeceğiz.” Şeklinde ana başlıklar halinde sıralayan CHP Çubuk Belediye Başkan adayı Cemil Ala, “Demokrasilerde çoğunluğun sözü geçer. Çoğunluk ne istiyorsa belediye başkanı onları yapmalı..Bir başka ifade ile Çubuklular ne istiyorsa biz onu yapacağız. Çubuk’u elbirliğiyle hep birlikte yöneteceğiz

 

Kırşehirliyim. Gökçedere’den arazi aldım. Gökçedere’den gelin aldım. Herkes gibi ben de Çubuklu oldum. Çubuk İlçesinin sorunlarını sizlerden daha fazla biliyorum. İnsanın doğduğu yer değil, doyduğu yer vatanıdır.

 

Tarım ve hayvancılık konusunda uzman sayılırım. Çubuk’un fabrikaları gitti. Üniversite bize uzak ve faydası olmayacak. Havaalanı bize uzak. İlçe halkının en büyük ekonomik kaynağı olan tarım ve hayvancılık ise bitirilmek isteniyor.

 

Muhtar, devletin köydeki temsilcisi demektir. Sizin görüşleriniz, bizim görüşlerimiz olacak. Köylere hizmet için ulaşım şarttır. Eskiden köylere hizmet götüren Yol, Su, Elektrik (Y.S.E) vardı. Ülkenin başına gelen iktidarlar bu radikal kuruluşu yok ettiler. Çünkü bir köyde bir okulun ve dolaysıyla bir öğretmenin olması çok iyiydi.

 

Şu andaki Büyükşehir (Metropol) Yasası ile bunu nasıl yapabiliriz? Gelir köylerden olacak. Ama hizmet olmayacak. Böyle bir şey olur mu?

 

Köye ulaşımın olmadığı yerde günlük hayat olur mu?  Tabii ki olmaz.

 

Her köye 5 sera yapacağız diyoruz.

 

Gökçedere’de 240 m2. arsa da sera yapıyorum. Sadece fideye para veriyorum. Kendim çalışıyorum. Yılda 10 bin lira kazanıyorum. Bu parayla ailemi geçindiriyorum. Eşimi, dostumu memnun ediyorum.

 

OSB’ye ucube bir proje yaptılar. Yanlış üzerine yanlış yapıyorlar. Hayvancılığı bitirecekler. Elimizde su var, un var, şeker var. Ama helvayı dışarıdan alıyoruz.

 

Yabancıların gözü üzerimizde, samanı dışarıdan alıyoruz. Üstelik kilosu 1,5 liradır. Bu durumda nasıl hayvancılık yaparız?

 

Çiftçiyi canından bezdirdiler. Şimdiye kadar uygulanan tarım politikaları yanlış..

 

Çubuk’u ihya edecek doğal yaşamı teşvik edecek Kır Evleri yapacağız. Buralarda vatandaşlar köy ürünlerini satabilecek. İneğinin sağacak, kuzusunu sevecek.

 

O zaman Çubuk ilçesi de Beypazarı ilçesi gibi marka bir kent olacak. Beypazarı havucu ile meşhurdur.  Beypazarı ne kadar değişti? Hanımlar ön plana çıktı.

 

İlçemizde 5 belediye başkan adayı var. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Çubuklular bir de beni denesinler…

 

Halk demokrasinin ne olduğunu bilmiyor. Ülkede demokrasi yok. Demokrasi de yüzde 10 baraj olmaz. Kavga ve kargaşa olmaz. Parlamento’da her kesimin temsil hakkı olmalı. Ancak böyle bir yapıdan çıkacak parlamento ve anayasa demokratik olur.

 

“Şu andaki parlamento ehil değil”, “halkın seçtiği kişiler değil” diye iddia ediliyor.

 

Darbe doğru bir şey değil, darbe sonucu konan yasalar bu iktidarı doğurdu. Bu iktidar halkın iktidarı değil…

 

Evvelki seçimlere göre bu seçim sistemi ile CHP, 80 milletvekili daha az çıkartıyor.

 

Başbakan taaa uzaklardan talimat veriyor, “Şu haberi kaldırın” diyebiliyor” dedi.

 

Hacılar Köyü Muhtarı Mustafa Koç, “Yarın (30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra) mahalle olduğumuz zaman,  köyümüze nasıl otobüs gelecek?

 

Susuz Köyü Muhtarı Kalender Bekgeldi, “Yarın mahalle olduğumuzda boş yatan tarlalara vergi çıkarsa, tarım olmazsa, 1400 m. rakımda sera yapılır mı? Bırakın köyümüzde tarım yapmayı, köyde içecek su yok. Nasıl hayvancılık yapacağız?

 

1960’ lı yıllarda köye 1,5 m. kar yağardı. Şimdi borularda üççeyrek su var. Yeraltında da su yok. Sular kurudu. Tahtayazı Köyü’nün üstüne su deposu yaptılar. Buradan alın diyorlar.”

 

Belediye Başkan adayı Cemil Ala, “Biz okumadığımız için cahil kalıyoruz. İsrail çölde damlama ile ziraat yapıyor.  Sera için fazla suya gerek yok.

 

İsrail ve Suudi Arabistan yağmur yağdığında suyu topluyor. Bunu sonradan kullanıyor. Bizim yolumuz yok. Burada tabii ki devletin desteği olacak.

 

Ben Gökçedere’deki seramda 4 kalem doğal sebze yetiştiriyorum. Bunlar; Salatalık, domates, biber ve fasulye.. Bunlar doğal ve organik ürünler. Kimyasal gübre, kimyasal ilaç yok. Çiftlik gübresi kullanıyorum. Burada bir kuruluş sizi denetliyor. Bu kuruluştan bir sertifika alıyorsunuz. Sadece bu kadar…

 

Bugün Amerika’da hayvancılık ve tarım ön plandadır. Gıda, tarım ve hayvancılık çok önemli..

 

Bizde de hizmette sıralama sağlık, eğitim ve tarım (gıda) şeklinde olmalı.. Ama tarım bizde en sonuncu sıradadır” dedi.

 

Demirci Köyü halkından Alaaddin Cinalioğlu, “Yerel yönetim hizmetleri olan su, yol, alt yapı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES Projesi) ve Özel İdare tarafından yapılıyordu. Şimdi bu kurumlar kaldırıldı. Köyde hayvancılık yapıyoruz.  Bu nedenle yemi kendimiz üretmeliyiz. Neyi, nasıl üretmeliyiz bunu öğrenmek zorundayız. Köy-Kent dediğimiz olay işte bu..”

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Çubuk'ta Muhtarlarla Toplantı Gerçekleştirildi
BTP ÇUBUK İLÇE 9. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...
Çubuk Belediyesi 2025 Mali Bütçesini Oy Birliğiyle Kabul Etti
Sizce Belediyenin Kaynakları Nasıl Kullanılmalı?
Çubuk Turşu Festivali’nin İptaline CHP’den Sert Tepki