Üniversite'den mezun olduktan sonra 10 yıl atanmayı bekleyen Tunay Nazlıay Şerbetçi, sevdiği öğretmenlik mesleğini devam ettirmek için kendi okulunu açmaya karar verdi. Çeşitli okullarda 7 yıl ücretlisınıf öğretmenliği yapan ve çocuğu olduktan sonra özel bir etüt merkezinde sınıf öğretmenliği yapmaya başlayan Şerbetçi, çalıştığı etüt merkezinin çeşitli nedenlerle kapanmasıyla kardeşlerinin de desteğini alarak Çiğtanem Kreş ve Gündüz Bakım Evi açtı.
Atanmayı beklemeden artık kendi işini yapacağını söyleyen Şerbetçi, ''Ben üniversite yıllarım ve sonrasından da birçok öğrenciye gönüllü öğretmenlik yaptım. Okuldan mezun olduktan sonra bir süre atanmayı bekledim ama ne yazık ki bir türlü atanamadık. Daha sonrada ücretli öğretmenlik yapmaya başladım'' dedi.
Çok sevdiği öğretmenlik mesleğini sürdürmekte kendisine kardeşlerinin destek olduğunu kaydeden Şerbetçi,'' Sınıf öğretmeni olarak başladığım bu meslekte kendimi geliştirerek önce engelli çocuklara, ardından kreş ve anaokulu öğrencilerine öğretmenlik yaptım. Son çalıştığım okulun çeşitli nedenlerle kapanmasının ardından, 'artık yeter kendimiz bir şeyler yapmamız gerekiyor' diyerek kendi okulumu açmak istedim. Denizci olan kardeşlerimi konuyu açınca onlarında desteği ile kreş ve gündüz bakım evini açtım. Artık hem kendi çocuklarım emin ellerde olacak, hem de kendi çocuklarımla birlikte bizlere emanet edilen çocuklara kendi çocuklarım gibi bakacağım. Bu sayede çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi de sürdüreceğim'' diye konuştu.
Öğretmenlik hayaliyle yaşayarak okulu bitirdikten sonra atanamamanın çok zor olduğunu vurgulayan Şerbetçi, kendisinin buna rağmen bugüne kadar hiçbir zaman pes etmediğini aktararak, ''Ben hiç pes etmedim. Atanmasam bile ücretli öğretmenlik yaparak okullarda görev aldım. Öğretmen olarak atanamamak çok zor bir durum, aynı durumda olan arkadaşlarımın halinden en iyi ben anlarım. Ama ben memur olamadım hayat bitti benim için demedim. Tavsiyem kesinlikle yılmasınlar. Önce Allah'a hamd etsinler, sonra yollarına devam etsinler. Hiçbir zaman umutlarının kaybetmesinler'' dedi.
Hayatta en büyük hedefinin vereceği eğitimlerle kendisini kanıtlamak olduğunu anlatan Şerbetçi, ''En büyük hedefim eğitim vereceğimiz çocuklar bir üst okullara gittikleri zaman, gösterdikleri performans ve bilgileriyle, 'Bu çocuk Çiğtanem'den geliyor' denilmesidir'' ifadesini kullandı.