3. Ankara Mobilya Fuarı’na Yoğun İlgi

Ankara ekonomisinin ana damarlarından biri olan Siteler’deki Mobilyacı sektörü 3. Ankara Mobilya Fuarı’nı açtı.

 

Ankara ekonomisinin ana damarlarından biri olan Siteler’deki Mobilyacı sektörü 3. Ankara Mobilya Fuarı’nı açtı.Bu yıl 3.’üncüsü düzenlenen Ankara Mobilya Fuarı’nı Ankara’nın tek sektör bazlı medyası olan ve üretici ile satıcıyı bir araya getiren Sektör Ankara (sektorankara.com) olarak ziyaret ettik.

ATO Congresuim Kongre ve Sergi Salonu’nda ki fuara katılan esnafın nabzını tuttuğumuz ziyarette, bu yıl ilk defa esnafın ilgiden ve fuar dizaynından memnun olduğunu gördük.

Hakan Mobilya Sahibi Adem Çakkal, Biz Bu İşin Mutfağında Yetiştik

Ziyaret ettiğimiz Hakan Mobilya’nın sahibi Adem Çakal, kendilerinin daha çok ürünlerini ihraç ettiklerini ve fuarın bu noktada kendilerinin önünü açtığını söyledi. Mobilyacılığın mutfağında yetiştiklerini anlatan Çakal, “Biz daha çok Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya’ya ihraç ediyoruz.  Tabiki İstanbul başta olmak üzere yurt içi satışlarımızda bulunuyor. Bu işin mutfağında yetiştik biz. 1991 yılına kadar çalıştık ve 91 yılında kendi firmamızı kurduk. Hakan Mobilya olarak hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bizim işimiz lake veya klasik, kendimizi geliştirerek her sene yeni konseptle fuarlara çıkıyoruz. Kardeşimle beraber başladık biz bu işe oğlum ve ikinci nesiller bu işi sürdürüyoruz’’ dedi.

Kendileri Çiziyor, Kendileri Üretiyor

Kendi ürettikleri mobilyaların çizimlerinin ve tasarımlarının da kendileri tarafından yapıldığına dikkat çeken Küçük Yılmazlar Mobilya sahibi İbrahim Küçükyılmaz “Küçük yılmazlar mobilya olarak yan ürünlerin üretim yapıyoruz. Yaptığımız üretimler tamamen kendi tasarımlarımız kendi çizdiklerimizi yapıyoruz. İşçi günleri olarak yeni çalışmalar yapmalıyı. ı  Yaptığımız üretimler 8 -10 yaşında başlayıp üniversite gruplarına kadar devam etmektedir. Ankara da ki bütün fuarlara katılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar hep perdenin arkasında olduklarını, fuarlarla perdenin önüne geçtiklerini söyleyen Prenses Mobilya’nın Sahibi Murat Kürt ise, “İlgi çok güzel oluyor. Ankara’nın bu güne kadar böyle bir mobilya fuarı hazırlamasını kimse beklemiyordu.  Perdenin hep arka tarafındaydık. Artık kullanmış olduğumuz fuar alanımızın dar olmasına rağmen tasarımıyla güzel statlar hazırlanıp yapıldı. Şık bir görsellik sunuldu. Gelenler çok memnunlar. Tamamen burada ki Ankara esnafının öz verisiyle, dışarıdan hiçbir desteğin olmadığı, tamamen kendisinin yapmış olduğu, esnafların yapmış olduğu bir fuar oldu. İnşallah devletimizin ilgili birimleri ve belediye başkanlarımız da bize yardımcı olurlar. Bize biz üzerimize düşeni yaptık. Onlarda bundan sonra bizim bu isteğimizi görürlerde bizim önümüzü açar” dedi.

Siteler esnafının üretimle ülkeye ve Ankara’ya önemli döviz getireceğini vurgulayan Kürt, bugüne kadar bekledikleri desteği göremediklerini kaydetti. Sanatkara ve üretene destek verilmediğinden yakınan Kürt, “Eğer iyi bir sunum yapılsın, iyi bir destek olsun bu sektör Türkiye için döviz kaynağıdır. Ortadoğu veya Afrika kıtasında ki insanlar gidip İtalyan’dan mobilya alıyorlar. Bu bizim ayıbımız değil, devletimizin ayıbı. Yani bizim istediğimiz tek şey bize destek verilmesi, iyi bir sanatkarız biz. Herhangi bir para istemiyoruz, sadece devlet bizim arkamızda olsun. Bizi esnaf olarak desteklesin bizim istediğimiz o. Alta bir tane ne çırak yetiştirebiliyoruz ne kalfa yetiştirebiliyoruz. Çünkü hepsi dağıldı. Okulların önü açıldı meslek liselerinin inşallah onun bir faydasını görürüz’’ şeklinde konuştu.  

Sektör Ankara olarak stantları gezerken, hem esnafı hem de dernek yöneticilerini Ankara mobilyacılarını fuara taşıdıkları üretimleri nedeniyle kutladık.

ATO Congresuim Kongre ve Sergi Salonu’nda devam eden mobilya ve sanatın buluştuğu fuar 12 Nisan’da sona erecek.

 
  •  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çubuk Kuzey Yıldızı Sanayi Sitesi 2026’da Açılacak
Çubuk'ta Kayıt Dışı İstihdama Dikkat Çekiliyor
Çubuk Basma Peyniri: Gelenekten Sofralara
Çubuk Basma Peynirine Yoğun Talep
Çubuk'ta patlıcan turşusu mesaisi başladı