NE YAPARSAN YAP DÜNYA ÇAPINDA YAP

                             

 

          Tam rekabet az gelişmiş ülkelerde  kaliteyi düşürürken gelişmiş ülkelerde kaliteyi yükseltiyor.Bunun nedeni gelişmemiş ülkelerde rekabetin en önemli unsurunun fiyat olması.Kalite ikinci planda kalıyor.Tüketici daha kaliteli bir ürünü alabilmek için daha çok ödemeye hazır değil.Oysa gelişmiş ülkelerde kalite ve fiyat arasında doğrusal orantılı bir ilişki söz konusudur.Yani alıcı kaliteli bir ürüne daha çok ödemeye hazırdır.Birinin parası yok daha kaliteliyi alamıyor,diğerinin parası çok her zaman daha kalitelisini arıyor.

          Dünya nüfusunun yüzde yirmisini zenginler,yüzde seksenini ise fakir halklar oluşturduğundan kaliteli üreten de satıyor kalitesiz üreten de.Ama kalitesiz üreten fakir halkların gelirlerini transfer ederken,kaliteli üreten zenginlerin gelirlerini transfer ediyor.Yani kalitesiz üreten fakirleri,kaliteli üreten zenginleri sömürüyor.O halde gelir dağılımının düzelmesi için mutlak surette az gelişmiş ülkelerin de kaliteli mal üretmesi gerekiyor.                

          Az gelişmiş bir ülkenin müteşebbisi daha işin başında ne üreteceğim, kime satacağım sorularına cevap ararken asla kendi ülkesi için değil tüm dünya piyasaları için düşünmelidir.

Bir türlü az gelişmişlikten kurtulamayan ülkemizin gençliğine de ülkeyi şaha kaldırmak için dünya çapında işler yapmak düşüyor.

          Türk gençliği yarınım ne olacak,iş bulabilecek miyim,iş bulamazsam sigara parasını nereden bulurum gibi fobileri bir yana bırakmalı ve her gün, bugün kendim için, ailem için, devletim ve milletim için ne yaptım sorusunu kendisine sormalıdır.

          Sermayesi olan devleti,milleti,ailesi ve kendisi için yatırım yapmalı.Bilgisi olan bilgisini katmalı.İşsiz olan iş aramalı” bu gün bir yere daha baktım” yada “sermayesiz yapılan işler hakkında şu bilgiyi edindim” demelidir.Yoldaki bir taş parçasını almak dahil herkesin memleket için yapabileceği bir şey mutlaka vardır bunu hiç kimse aklından çıkarmamalıdır.

          Ancak az gelişmişlikten kurtulmak için bunları yapmak yeterli değildir.Herkes ne iş yapıyorsa en iyisini yapmaya çalışmalıdır.Arkadaşını,meslektaşını yada bu ülkenin bir başka vatandaşını kendisine rakip görmemeli onun rakibi dünya piyasalarında bu işi en iyi yapanlar olmalıdır.Hatta diğer meslektaşlarıyla işbirliği yaparak bu rekabete başlamalıdır.Efendim devletin yapması gereken işler var.

          Ey genç kardeşim bu konuda devlet yapması gereken her şeyi fazlasıyla yapmıştır.İç piyasa yerine dış piyasayı hedef alanlara devletimiz sahip çıkmakta ve her türlü maddi manevi desteği sağlamaktadır.İş sadece vatandaşın iradesine ve çabasına kalmıştır.Elli yıl önce büyüklerimizin kurduğu Güney Kore"yi ihracatta yakalayıp bu ayıbı temizlemek de Türk Gençliğine düşüyor.

            Kendi ihtiyacımız olan her şeyi kendimiz üretirsek hiç kimseye muhtaç olmayız.Tüm dünyanın ihtiyacını üretmeye çalışırsak o zaman tüm dünya bize muhtaç olur.Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak amacımız da bu olmalıdır.Vahşi kapitalizm dünya hakimiyetini bu amaca ulaşarak kurmuş ama paylaşmamıştır.Biz paylaşmayı da bilmeliyiz ki insanlık yükselsin ve çökmek üzere olan vahşi kapitalizmin yerini güzel bir dünya düzeni alsın..

 

Bu yazı toplam 2384 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum