
KAYMAKAM ŞAHİN "HASTANEMİZ İKİNCİ BASAMAK BİR HASTANE"
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nin ikinci basamak bir hastane olduğunu belirterek, bu hastaneden eğitim ve araştırma hastanesi gibi bir hizmet beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nin ikinci basamak bir hastane olduğunu belirterek, bu hastaneden eğitim ve araştırma hastanesi gibi bir hizmet beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Şahin,
Şahin, "Hastanemiz ikinci basamak bir devlet hastanesidir. Eğitim ve araştırma hastanesi gibi hizmet beklenmemelidir. Burası eğitim ve araştırma hastanesi değildir. Burası 100 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet edecek hastanedir" dedi.
Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ziya Albayrak da hastaneye bugüne kadar 4,5 milyon liralık ekipman yatırımı yapıldığını söyledi.
Albayrak, şöyle konuştu:
"Yeni doğum yoğun bakım ünitesinin buraya açılabilmesi için günlük belirli sayıda doğumun ve belirli sayıda o üniteye ihtiyaç duyan hastanın olması gerekir. En fazla 2 kişinin tedavi alması için böyle bir yatırım yapma imkanımız yoktur. Bir tane kardiyoloji doktorunun olması burada kardiyoloji yoğun bakımının açılmasını gerektirmez. Burada böyle bir ünitenin açılabilmesi için 24 saat hizmet verecek bir ekibin olması gerekmektedir. Bir hastanede anjiyografinin yapılabilmesi için orada açık kalp ameliyatı yapılabilecek sistemin olması gerekmektedir. Vatandaş bunu belki çok basit görüyor. Bir problem olduğu anda hastaya müdahale edilerek, açık kalp ameliyatı yapılabilecek bir ortamın olması gerekmektedir."
- Ankara
(Anadolu Ajansı) |
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
GERÇEKTEN HASTANEMİZ 5 YILDIZLI OTEL GİBİ RAHAT VE KONFORLU ÇOKĞU HASTANELERDE OLMAYAN İMKANLAR VAR AMA HİZMET YÖNÜNDE GERÇEKTEN EKSİKLER VAR YETKİLİLERDE BUNUN FARKINDALAR HASTANENİN HAKKINI VERMEK LAZIM. HEMEN ANKARAYA SEVK ETMEDEN BURDA TEDAVİ ETEMK DAHA GÜZEL OLACAK.
Yanıtla (0) (0)Ankaraya hasta sevkinden başka bir iş yapılmıyor. olmayan üniteler için neden müracaat yapılsın
Yanıtla (0) (0)Yenidoğan ünitesi için yeter sayıda doğum olması ve ihtiyaç duyan hastanın varlığı gerekliymiş.
Yanıtla (0) (0)Kardeşim siz üniteyi açın, millet o zaman gelir. Açmadığınız ünite için insanlar niye müracaat yapsın?
İlçemizde günlük en az 5-6 doğum oluyordur. Büyük çoğunluğu da Ankara'ya gidiyor malesef.
Syın Başhekim, millet sizden burada kalp ameliyatı falan istemiyor.Önce bazı doktorlarınıza hastalara insan gibi davranmasını öğretiniz kendilerini dev aynasında görmesinler burunları bir karış havada. Yeni gelen genç doktorlar süper, güzel ilgileniyorlar. Ama eski doktorlar kök salmışlar hastaneye hastane benim havalarına girmişler. Gelelim diş polikliniğine bilmiyorum şu anda nasıl ama, basit bir diş dolgusu için Ankara'yamı gidelim?? 2 3 tane diş doktoru bu hastanede sadece diş çekmek içinmi bulunuyor?? diş koltuğuna oturunca hemen alıyolar ellerine penseyi çekip atıyolrlar dişi tedavi etme gibi bi uğraşları yok.
Yanıtla (0) (0)niye çankayada keciörende yenimahallede oturan birisi evinden dışarı adım atması ile hastanede olması bir oluyorda çubuklu en az 40 km yol gitmek zorunda kalıyor. ulaşım zaten ayrı bir sıkıntı. tamam hastane güzel.Yapandan yaptırandan ALLAH razı olsun ama içini doldurmak lazım. O kadar masraf edildiği söyleniyor.
Yanıtla (0) (0)