Karagöl'e 750 Kınalı Keklik Salındı
Karagöl'e İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce 750 Kınalı keklik bırakıldı.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kekliklerin doğaya salınması dolayısıyla düzenlenen törende, Karagöl'ün doğal güzelliğiyle ve yaban hayatıyla şehir yaşamından sıkılanlar için eşsiz bir hafta sonu seçeneği sunduğunu söyledi.
Kaçak ve usulsüz avlanmalar nedeniyle özellikle bölgedeki keklik popülasyonunun zarar gördüğünü belirten Özden, şöyle
"Yaban hayatında yaşanan bozulma, tehlikeli seviyelere ulaşmış ve bunun sonucunda birçok hayvan türü yok olmuş veya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmiştir. Ekosistemdeki bu tehlikeler nedeniyle hem ülkemiz geleceğine hem de evrensel gelecek kuşaklara karşı önemli bir biyoekolojik sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu sorumluluk nedeniyle bugün burada doğaya keklik bırakmaktayız. Çünkü gelecek kuşaklar biyolojik varlıkların korunmasını bizlere emanet etmiştir.
Ankara Orman ve Su İşleri Müdürü Zeki Şaltu ise Yozgat-Afyon Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce Afyon Çalaltı Keklik Üretme İstasyonunda, bu yıl üretilen ve Ankara Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne gönderilen 750 Kınalı kekliğinin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in isteği üzerine Karagöl'e getirildiğini söyledi.
Kınalı kekliklerin kurulan voliyerde bir süre bölgeye adaptasyonunun sağlandığını anlatan Şaltu, bugün salınanlarla birlikte Ankara'da bu yıl 2 bin 250 Kınalı kekliğin doğal hayata bırakıldığını bildirdi.
Şaltu, Kınalı keklik salmadaki amacın doğal dengeyi korumak, doğadaki keklik popülasyonun kontrolünü sağlamak, doğada azalan keklik popülasyonun dengede tutmak olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Özden ve Şaltu, Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Serdar Geniş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nihat Aksu, ilk keklikleri doğaya bıraktı. Daha sonra voliyerin fileleri açılarak Kınalı keklikler Karagöl'e bırakıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.