Eğitim Sona Erdi: ''Güler Yüzlü İletişim Kurmalıyız''
Kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel halk otobüsü şoförlerine 'Halkla İlişkiler ve Stres Yönetimi' eğitimi verildi.
Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı işbirliği ile kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel halk otobüsü şoförlerine 'Halkla İlişkiler ve Stres Yönetimi' eğitimi verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştiren eğitime odaya bağlı şoförler ve yanlarında çalışan personel yoğun bir şekilde katılım gösterdi.
Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, yaptığı açılış konuşmasında; "Daha iyi ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına eğitim çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bizler insan odaklı çalışıyoruz. İletişim yeteneği ile kendimizi daha iyi ifade etmek, insan ilişkilerinde başarılı olmak zorundayız. Doğru iletişim, hizmetinin kaliteli bir şekilde sürdürülmesi açısından önemlidir. Dolayısı ile yolcularımıza sunduğumuz kaliteli hizmetin işimizin odak noktası olduğunu unutmayın. Kaliteli hizmeti sunmanın yolunun da yolcularımız ile güler yüzle sağlıklı iletişim kurmaktan geçtiğine inanıyoruz. Kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel halk otobüs şoförleri olarak sonuçta bizler kamu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle sizlere sunduğumuz eğitim hizmetlerini çok önemseyin, görev anında yolcularımızla devamlı iyi ilişkiler içinde, onlara saygılı olalım. Üzerimize düşen görevi yerinde ve zamanında en etkili ve doğru bir şekilde yerine getirelim.” dedi.
İLETİŞİMDE EMPATİ İLE SORUNLAR AŞABİLİR
Halk otobüslerini kullanan yolcular ile insani ilişkileri içerisinde empatinin önemini çeşitli bakış açıları ile anlatan Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin, "Hiçbir meslek grubunda olmadığı kadar insanlarla birlikte çalışıyorsunuz. Herkes empati kurmalı. Özellikle, en fazla insanla karşı karşıya gelen meslek gruplarında çalışanlar empati yapmalı. Dolayısı ile sizler de empati yapmalısınız. Empati, karşı karşıya kaldığınız olayların ve davranışların içinden çıkmak ve zorlukları yönetmek için zihinsel, duygusal ve bedensel olarak gerekli bilinci elde etmenizi sağlar. Empati, aynı zamanda siz şoförlerin meslek bilincini de geliştirir. Herkesi anlayabilecek kadar çok insanla karşılaşıyorsunuz. Tek bir seferinizde bile çok sayıda insan taşıyorsunuz. Yolcularınızla çok sık konuşmuyor olabilirsiniz, fakat davranışlar, tavırlar ve tepkiler gibi bu yönde pek çok etkileşim ortaya çıkmaktadır. Bu tür etkinliklerin tümü halkla ilişkiler açısından büyük öneme sahiptir. Onun için birtakım sıkıntılar ve olumsuzlukları bir kenara bırakarak, zorlukların karşısında yenik düşmeyeceğiz. Stresi hayatınızdan söküp atmanız mümkün değil, fakat, stresle başa çıkabilmek için empati duygunuzu geliştirin, özellikle araçlarınıza binen yolcularınızın durumlarını anlamaya, duygularını hissetmeye çalışın. Empati, yaşadığınız sorunları daha kolay algılayarak aşabilme ve çözüme kavuşturmanızı sağlayacaktır. Empati ayrıca yaşanılan stresi en aza indirmenin de bir yoludur." ifadelerini kullandı.
Erçetin'in sunumunun ardından salonu dolduran tüm katılımcıların ayağa kalkarak hep bir ağızdan, "Bugün iyiyiz, yarın daha iyi olacağız, teşekkürler odamız, teşekkürler belediyemiz, teşekkürler Türkiyem" sözleriyle toplantının sonuna gelindi.
Kapanış konuşması yapan Oda Başkanı Soydaş, "Anlatım tarzıyla, etkili iletişimi ve pozitif enerjisiyle esnafımızın keyifle dinlemesini sağladığı için Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin'e, Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediyeler, Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı'na ve EGO Genel Müdürü Sayın Balamir Gündoğdu nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." diyerek, Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin'e günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.